Opony 16,9 R28 Radialne czy Diagonalne
Przez
farmer200011, w Opony
-
Podobna zawartość
-
Przez witek
witam mam takie pytanko musze wymjenic opony w MTZ jakie polecacie....jaka firam?? ja mysle o polskich z DĘBIC a wy co polecicie ??
-
Przez ghanew
Witam, czy mogę wymienić opony z 340/85 r24 na 320/85 r24
czy będzie to w czymś kolidować?
-
Przez deer
Mam pytanie.
Przy ciągniku mam koła tył 18,4/85 R38 a przód 14,9/85 R28.
Jak dobrać wąskie koła ?
Jaka powinna być ich szerokość (jak najwęższe) tak aby na tylnym podnosniku zawiesić jeszcze ze 2,5 T a ciągnik sam waży ok 5 T (JD6520), no i wszystko sie kupy trzymało, a jazda nie była igraniem ze śmiercią .
No i oczywiście by średnica przednich współgrała z tylnymi, bez rozbierania skrzyni .
Może ktoś ze społeczności AF użytkuje koła wąskie u tego typu ciągników i podzieli się swoimi spostrzeżeniami i uwagami.
Z góry dzięki za pomocne rady .
-
Przez Hubertpolny
witam, na szybko muszę znaleźć opony 14.9 28. Diagonalne myślałem nad Kabatem ale opinię są mieszane, możecie coś polecić w podobnych pieniądzach. Tak wiem że radialne lepsze ale nie ma pieniędzy na takie wydatki a czekać też nie mogę.
pozdrawiam
-
Przez Dawix321
Cześć, czy ktoś w was może ma u siebie w ciągniku któryś z wymieninych opon:
- Kabak
- Ozka
- MRL
Zaoferowano mi takie do Zetora potrzebuje je w rozmiarze 16.9 R34 i zastanawiam się, na które się zdecydować. Może sami macie u siebie takie założone, lub ktoś z waszej rodziny czy znajomych i moglibyście krótko opisać czy warto na któreś z nich się zdecydować. Dodam, że wszystkie są 14-sto płucienne. Pozdrawiam!
-