armo0802

Działalność gospodarcza? Sklep ? Na wsi

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
armo0802    0

Witam. Chciałbym założyć jakiś sklep albo coś podobnego na wsi, ogólnie jest wioska Ale blisko jest główna trasa, pobliskie wsie są nawet dobrze zaludnione. Mam jeden duży budynek w którym jest chłodnia oraz  hala na której są półki,  piec i toaleta też jest  oraz dwa pomieszczenia puste. Sklep z częściami odpada ponieważ są już dwa w okolicy. Macie jakieś pomysły?  Może nie sklep A coś innego  obok budynku mam 2Ha ziemi 

G_Siegien    37

2ha? Idealny plac pod komis rolniczy z możliwością przetestowania maszyn w polu (na tych 2ha)

Posty wyrażają moje zdanie, inni nie muszą wcale się z tym zgadzać (mogę być w błędzie)

PRIMO    7273

Tylko jak wygląda sytuacja z konkurencją?

Teraz żeby przyciągnąć klientów to musisz mieć atrakcyjne ceny,dobrej jakości towar i oczywiście bardzo miła obsługa. 

Wiadomość z agroFakt.pl

G_Siegien    37

Z tymi cenami bym polemizował. Coraz więcej jest świadomych konsumentów co wolą lepszy, pewny towar w nieco wyższej cenie

Posty wyrażają moje zdanie, inni nie muszą wcale się z tym zgadzać (mogę być w błędzie)

modliszka    1

Można zawsze pomyśleć o sprzedaży naturalnych wyrobów, teraz dużo osób szuka takich produktów, bo nie mają czasu, żeby samodzielnie robić dżemy, kiszonki itp. Można sprzedawać stacjonarnie, ale uważam, że bez sprzedaży internetowej w dzisiejszych czasach niewiele się wskóra. Jak ktoś nie chce od razu zakładać sklepu internetowego, to można zacząć od serwisów ogłoszeniowych, tu jest sporo opisane http://portalrolniczy.info/porady/1201467-ogloszenia-rolnikow-czyli-gdzie-kupowac-od-rolnikow-w-sieci-przyklady-serwisow . Myślę, że to może być naprawdę opłacalny interes.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez suwada
      Jest spór graniczny, może nie tyle spór co celowe nasypanie szlaku na moją działkę ( bo tak typowi wygodniej się jeździ). Chcę przeprowadzić rozgraniczenie, tylko w gminie mówiã że to na koszt własny a czytam , że koszty mają być po połowie. Jsk to jest? A może lepiej od razu sąd?
    • Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez Bonex157
      Witam,
      Mam ofertę kupna działki ponad 2 ha, działka od ponad 20 lat lub więcej jest ugorem, rosną tam brzozy oraz krzaki ale to nie jest problemem, problemem jest to że na tej działce odkad pamiętam było bagno i rządziły tam bobry. Od kilka lat wody już tam nie ma, że można tam wejść lecz około 1 ha z 2 hektarów to obecnie ( po intensywnych opadach ) istane grzezawisko oraz rowy wykonane przez bobry, miejsami wchodzi cały szpadel. Moje pytanie brzmi czy ktos borykał się z takim problemem i poradził sobie? Nie wiem czy się pchać w kupno dzialki na której połowy nie da się uprawiać 

• Przez karat7
      Od dziś ruszyły ubezpieczenia upraw z dofinansowaniem do 65 %. Nie wiem jakie fundusze na dopłaty są przewidziane , więc może trzeba się pośpieszyć.
    • Przez PatrykReich
      Witam, mam pytanie odnośnie przetargu na grunty rolne. KOWR wystawia na licytację działkę, która leży w sąsiedztwie mojej działki, jestem jej właścicielem. Na przetargu będzie wielu chętnych na tą działkę, Czy mogę się starać aby wydzierżawić tą działkę bez licytacji i w jaki sposób ? 
      Kiedyś, gdzieś w TV mowili o możliwości odstąpienia od licytacji lub przetargu jeżeli napisze się podanie do dawnego ANR jeżeli się sąsiaduje z tą działką i jest się jej właścicielem. 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj