Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceny spadną jak barany przestaną panikować i kupować .Cena gazu spadła o 50% a coś  nawóz trzyma cenę .Mam kupione na 2 sezony więc mam to gdzieś  wręcz zastanawiam się czy  nie opchnąć komuś 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
13 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Spadną nie spadną, kto to wie.  Na tę chwilę ja od siebie powiem że teraz nic nie kupuję bo i tak jest drożyzną. A jak pójdzie do góry to będę myślał w lutym.

A w lutym co zrobisz Kupisz? Też tak myślę zrobić ale żeby nie okazało się że braknie bo wywiozą na zachód. 

Opublikowano

10% marży od 1tys a od 3tys i już macie odpowiedź czy ceny spadną. Sprzedadzą mniej a i tak lepiej na tym wyjdą. Nie ma kosztów w przerzucaniu zbędnego towaru. Pitolenie a kto miał to towar już zamówiony albo stoi na placu reszta weźmie dopłaty albo rzuci ręką parę kilo nawozu...

Opublikowano
3 minuty temu, wojak1986 napisał:

10% marży od 1tys a od 3tys i już macie odpowiedź czy ceny spadną. Sprzedadzą mniej a i tak lepiej na tym wyjdą. Nie ma kosztów w przerzucaniu zbędnego towaru. Pitolenie a kto miał to towar już zamówiony albo stoi na placu reszta weźmie dopłaty albo rzuci ręką parę kilo nawozu...

poczytaj sobie troche o polskim ladzie i składce zdrowotnej od 1 stycznia 9% od dochodów miesiąc do miesiąca i masz odpowiedz czy ceny spadną czy może gwałtownie podskoczą 

Opublikowano
Przed chwilą, popec napisał:

poczytaj sobie troche o polskim ladzie i składce zdrowotnej od 1 stycznia 9% od dochodów miesiąc do miesiąca i masz odpowiedz czy ceny spadną czy może gwałtownie podskoczą 

O komunie mam czytać. Ludzie wybrali naczelnika to niech się przekonają jak to się żyje u dyktatorów

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Janek1111 napisał:

A w lutym co zrobisz Kupisz? Też tak myślę zrobić ale żeby nie okazało się że braknie bo wywiozą na zachód. 

Cześć  kupię, zasialem rzepak pierwszy raz i jest ładny to coś sypnę, jak wzrośnie cena to zmniejszę dawki na oziminy, a z jarych wszystko groch zasieję, wierzysz że  zbraknie? Już  z Białorusi wożą nawozy.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

W środę będzie spotkanie  Władimir Putin i Joe Biden , rozmowa na temat Ukrainy zapewne zostanie Ukraina sprzedana Władkowi i po wielkim krzyku nastanie cisza .

Białorusi przywiozą nawozy .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

W środę będzie spotkanie  Władimir Putin i Joe Biden , rozmowa na temat Ukrainy zapewne zostanie Ukraina sprzedana Władkowi i po wielkim krzyku nastanie cisza .

Białorusi przywiozą nawozy .

Może coś w tym być, ale nie predko sytuacja się uspokoi na tyle aby ceny nawozów od razu spadly.. przecież na Białoruś sankcje są nałożone to jak niby przyjadą te nawozy 

Opublikowano
3 minuty temu, skywalker89 napisał:

Może coś w tym być, ale nie predko sytuacja się uspokoi na tyle aby ceny nawozów od razu spadly.. przecież na Białoruś sankcje są nałożone to jak niby przyjadą te nawozy 

Tak normalnie jak to miało miejsce z Rosją sankcje były a Niemcy normalnie Handlowali te całe sankcje to tylko pic na wodę i foto montaż .

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Tak normalnie jak to miało miejsce z Rosją sankcje były a Niemcy normalnie Handlowali te całe sankcje to tylko pic na wodę i foto montaż .

Tak , sankcje są dla nas żebyśmy przypadkiem my im nie sprzedali mięsa czy owoców, ale wszystko działa w dwie strony, tanie nawozy pojadą do Niemiec a nie do nas jak już 

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano

RSM 32% po 2690 brutto dziś dostałem ofertę powiat płoński. Jaka cena u was? Myślę kupić na razie połowę, chociaż myślałem coś brać dopiero w lutym

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Przez Ukrainę, a jak jadą Jabłķa itp. Do Rosji? Przez inne kraje😎 że niby producentem jest Białorus 😆

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, strzechu napisał:

bzdura z tym spadkiem ceny gazu, chyba że mierzysz od chwilowego szczytu

https://www.barchart.com/futures/quotes/NFF22/overview

https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=GAZ-ZIEMNY A od czego mam mierzyć jak wiecznie pier....ą ze gaz zdrożał 900% że nie wrócił do okolic 50 GBP to fakt ale zdrożał 500% w stosunku do średniej za minione lata a nie 900% od lockdawnu gdy ceny sięgały dna .  Nie przypominam sobie ceny saletry 500 zł gdy gaz był praiw za darmo na początku 2021

Edytowane przez RU68
  • Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, edi89 napisał:

RSM 32% po 2690 brutto dziś dostałem ofertę powiat płoński. Jaka cena u was? Myślę kupić na razie połowę, chociaż myślałem coś brać dopiero w lutym

Ja mam ofertę na 2680 brutto. Południowa Wlkp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v