Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, SawekBraczyk napisał:

To co panowie robić czekać z zakupami nawozu czy po trochu już kupować ? 

Już kupować nie czekać nie wolno czekać ci co czekają będą mogli kupić taniej bo nakupią się teraz co mają sraczkę  .

• Haha 2
Opublikowano

tak patrzę i niech se sami kupią te nawozy. dziś 5 hektarów trawy dostalo npk w płynie, reszta w postaci obornika A te parę ton azotu na start to i po nowym roku pomyślę. 

Opublikowano

Dzisiaj w pracy trafił mi się kierowca tira z Puław który wozi dla nich i potwierdził że nawozów w zapasach nie ma bo wszystko idzie na bieżąco sam wozi rsm i saletrę i teraz pcha na Niemcy Czechy Słowację i Węgry. Do sobianka woził w  tym roku do miaczyna i Parczewa saletrę po 1200 zł i się śmiał jaka sobie przebitkę zrobił. 

Na rolnikach robi biznes bo będzie z czego spłacić Mrówkę która buduje w Zamościu.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Już kupować nie czekać nie wolno czekać ci co czekają będą mogli kupić taniej bo nakupią się teraz co mają sraczkę  .

Sraczka niewskazana ale zaparcie może zaboleć. Dożyjemy wiosny zobaczymy .W Chinach nowy problem ON brakuje. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ludzie otumanieni kupują dalej w tej cenie🤦‍♂️

@Dariowola

Wierzysz w to? W Angli też brakuje bo...? A no kierowców nie ma i ludzi do pracy. Nie ma Komu dowieść. Ogólnie to jakiś dziwne czasy. Czy szykuje się wojna🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
9 minut temu, Damianek20 napisał:

Dzisiaj w pracy trafił mi się kierowca tira z Puław który wozi dla nich i potwierdził że nawozów w zapasach nie ma bo wszystko idzie na bieżąco sam wozi rsm i saletrę i teraz pcha na Niemcy Czechy Słowację i Węgry. Do sobianka woził w  tym roku do miaczyna i Parczewa saletrę po 1200 zł i się śmiał jaka sobie przebitkę zrobił. 

Na rolnikach robi biznes bo będzie z czego spłacić Mrówkę która buduje w Zamościu.

A ja rozmawiałem z kierowcą co wozi w anwilu i mówił że magazyny pełne i nic nie wywożą. Sztucznie nabijają cenę. Sam widzisz że śmieję się z rolników i mówi otwarcie jaką przebitkę mają a ty wierzysz w takie brednie? 

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

A ludzie otumanieni kupują dalej w tej cenie🤦‍♂️

@Dariowola

Wierzysz w to? W Angli też brakuje bo...? A no kierowców nie ma i ludzi do pracy. Nie ma Komu dowieść. Ogólnie to jakiś dziwne czasy. Czy szykuje się wojna🤔

Miliarderzy kasę zbijają. Nagle wszystkiego brakuje. Do tej pory była nadprodukcja towarów i szukanie kto sprzeda taniej a nagle wszystkiego po kolei brakuje i szukanie kto kupi najdrożej. Dla mnie to ściema. Do tej pory jeśli czegoś brakowało to szybko powstawała jakaś nowa firma która dany towar produkowała a aktualnie nie ma i koniec kropka. Ludzie w kosmos latają a tu nie mogą jakiego komponentu wyprodukować bo???? Według mnie ktoś na górze pociąga za sznurki i zbija konkretną kasę. No Chyba że faktycznie wojna się szykuje i Chiny robią mega zapasy 

• Like 2
Opublikowano

To ma prawidłowe zapasy.

Nie lubię takich niepewnych sytuacji w rolnictwie. Dobrze że jeszcze paleta saletrzaku i pół palety saletry jest bo jak policzyłem to na 1 wyjazd starczy a jak nie będzie wyjścia potem to rozważam mocznik uff. Tylko trzeba rozsiewacz zmienić. Kos za wąsko rzuca. A motyl na 12m rzuci.

Opublikowano
Dnia 28.10.2021 o 19:45, yaroslaw napisał:

Ło  panie  to  nic  tylko  brać  ,   jak  przejdzie  przez  lokalny  skład  to  cena  się  zaokrągli   do  3 koła  za saletrę   i  łatwiej będzie  liczyć 

w moim składzie saletra kosztuje 3500zł za tone 1000zł zarobku....

Opublikowano
13 minut temu, Bercik92 napisał:

w moim składzie saletra kosztuje 3500zł za tone 1000zł zarobku....

Najbliższy   skład  oferuje  po 2850   i  można  brać  od ręki  i  do  woli (byłem  widziałem cennik  i sporo  nawozu na placu )   ale  krążą  informacje  że  tam  ktoś  ma  po  3 tys  a  jeszcze inny ma  po 3,5 tys   ale  ja  takich  cen  nie  widziałem 

Opublikowano

Dziś sól kupiona na najbliższym składzie 2500. Saletra po 2900.

Wczoraj zamawiałem polcalc z agroloku(460), to saletra po 2750. Gdzie jak pytałem jakieś 2 tyg temu stał po niecałe 3000(worek).

Ciekawe czy do wiosny będzie można dostać saletrę wapniową w ludzkiej cenie. Bo aktualnie za  niecałe 3000 dostać 15% azotu i trochę więcej wapnia to naprawdę przegięcie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, tommy66692 napisał:

Im droższe nawozy tym więcej zaoszczędzimy nie kupując ich 😁

Rozmawiałem z kilkoma rolnikami co stosują duże nawożenie i każdy widać ma problem z tymi podwyżkami , jedni mówią że nie kupią , drudzy że po 2000 zł za saletrę dadzą na wiosnę . Sam mam dylemat chociaż potrzebuje na wiosnę tylko 3 tony azotu , zastanawiam się nad wprowadzaniem do gleby zielonego nawozu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v