Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na pierwszy zabieg zastanawiam się pomiędzy Tilmorem a Toprexem 

Tilmor 1l/ha - ok 130 zł/ha

Toprex 0,5l/ha - ok 130 zł/ha

Tebu 1l/ha - ok 50 zł/ha

ładniejsze kawałki pojadę chyba tilmorem a gorsze samym tebu bo różnica w cenie dosyć spora

Edytowane przez Farmerek7745
  • Root Admin
Opublikowano

80zł - ile to jest rzepaku? 50kg w żniwa, dziś 35-40kg. Jaki to jest procent plonu? Czy jednak warto aż tak oszczędzać? Spróbuj prysnąć jakieś testy jednym i drugim

Opublikowano
57 minut temu, monstrer napisał:

No właśnie ja zamawiam za kilka ...kilkanaście tysięcy daj namiary na tańsze firmy chętnie skorzystam. Jak wielu. 

AMPOL ,AGRI

Opublikowano

CHEMIROL, PROCAM, OSADOWSKI dorzucam

51 minut temu, Farmerek7745 napisał:

Na pierwszy zabieg zastanawiam się pomiędzy Tilmorem a Toprexem 

Tilmor 1l/ha - ok 130 zł/ha

Toprex 0,5l/ha - ok 130 zł/ha

Tebu 1l/ha - ok 50 zł/ha

ładniejsze kawałki pojadę chyba tilmorem a gorsze samym tebu bo różnica w cenie dosyć spora

Tilomor samemu zrób z tebukonazolu i protiokonazolu wyjdzie taniej. 

Opublikowano
monstrer napisał:

dlatego pytam o tą hurtownię czy ktoś tam kupuje i jakie ma odczucia. A ceny sprawdzam ale pochodzę z terenu sadowniczego (Sandomierz) i jest różnie i czasem po prostu czegoś nie ma. 

ja kupuje w Pakosie albo Dla roślin. Ceny bardzo dobre.

a wracajac do tego toprexu i jego zamiennikow to moze warto do tego 0.35l dodać jeszcze z 0.5l tebu. Koszt brutto wyszedł by raptem koło 110 zl wiec nie ma tragedii. Troche nie przemyślałem i juz kupiłem ten zamiennik toprexu z ciech sarzyny za 216 zl brutto

Opublikowano

Czym skutecznie zwalczę wiosną gwiazdnicę pospolitą i bodziszka?

Mam w domu Korvetto ale on nie działa na gwiazdnicę. Coś mogę dodać do niego?

Opublikowano
8 godzin temu, Zapracowany napisał:
2 minuty temu, foxe napisał:

Może pikloram chociaż nie wiem czy solo jest dostępny. On był kiedyś w Galerze z chlopyramidem..

Opublikowano
monstrer napisał:

Wg mnie cenowo biją wszystkich. Potrzebowałem potwierdzenia. 

Na jesieni wzielem od pakosa praktycznie na 80ha na chwasty, wyszlo najtaniej (ctu+dff+tribe), wcześniej jak zmówiłem caryx na rzepak w ampolu z ciekawości sprawdziłem w pakosie było 60zl taniej na 5l z tym że tu cena brutto a w ampolu netto to wyszła jeszcze większą różnica, jest tanio to fakt ale przykładowo nie mam 10 czy 15k luźnej gotówki by kupić t1 w pakosie i to jedyna wada

Opublikowano

monster, z całym szacunkiem, ale takim obrotem nie namówisz handlowca na dobre ceny. Choć moim zdaniem, nawet jeśli ceny są na podobnym poziomie, to lepiej znać (mieć) handlowców, którzy często po godzinach służą pomocą, a jak coś braknie, albo wieczorem zajedziesz na pole i widzisz że coś się dzieje z roślinami ( np, po przymrozkach, czy w ogóle w różnych sytuacjach) to zadzwonisz i masz rano środki na gospodarstwie. Moim zdaniem oczywiście, każdy robi jak uważa, nie miałem na celu obrażania kogokolwiek.

miałem na myśli oczywiście doradców handlowych.

Opublikowano
8 godzin temu, foxe napisał:

Duzo tego masz? Rzepak jak wystartuje to zadusi.

Opublikowano
10 godzin temu, Tomek90 napisał:

CHEMIROL, PROCAM, OSADOWSKI dorzucam

Jaka różnica ,bo jak 20 zl to wole firmowy środek

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Tomek90 napisał:

jakie dawki dodać?

Edytowane przez Andpol
Opublikowano (edytowane)

Tilmor 

protiokonazol - 80 g/l (8,20%), / - Praktis 300 ml 

tebukonazol  – 160 g/l (16,39%). / - Orius Extra 650 ml

Edytowane przez Mikua
Opublikowano
2 minuty temu, Mikua napisał:

Tilmor 

protiokonazol - 80 g/l (8,20%), / - Praktis 300 ml 

tebukonazol  – 160 g/l (16,39%). / - Orius Extra 650 ml

Tilmor na inne formulacje robiac kontrole efekt tilmora byl lepszy jak solo

Opublikowano

Przy obecnych cenach 25 kg rzepaku ,czy warto ? ,ja jadę na markowych produktach od wielu lat 

Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Duzo tego masz? Rzepak jak wystartuje to zadusi.

Dwa przejazdy sporo tego jest  a rzepak po zimie słaby więc mu chciałem zrobić miejsce.

to da rade coś dorzucić?

Opublikowano

miwigos napisał:

Przy obecnych cenach 25 kg rzepaku ,czy warto ? ,ja jadę na markowych produktach od wielu lat 

Warto, jeśli dysponujemy tym samym w niższej cenie. Tilmor jest germański, więc na rynek polski na 90 % jest "ochrzczony" 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v