Polecane posty

miwigos    2795
10 godzin temu, 5544332211 napisał:

Pszenica  konsumpcja 1035 brutto , odbiór połowa marca płatność 90 dni 

dziwna cena bo netto wychodzi 967,29 dla RR lub 985,72 dla vatowca ,coś nie pasuje

Edytowano przez miwigos

Gość   
Gość

pytasz w biurze czy u witka po znajomości ?

Wiadomość z agroFakt.pl

marek1977    1195
34 minuty temu, marks50 napisał:

Skupy nie mogą wywiązać się z kontraktów więc szukają jeleni by nie zrealizowane kontrakty teraz_ realizować po nowych zbiorach , rozciągnąć realizacje umów kontraktacyjnych w czasie  . Wystarczy nic nie podpisywać obecnie  na nowe zbiory albo chociaż poczekać bo do żniw daleko a nie obecnie korzystać z ofert skupów "last minute" .Nowy rok dopiero się zaczyna więc jeszcze dużo przed nami przepychania sił .

Dokładnie jak mówisz, do żniw jeszcze przeszło 6 miesięcy i DUŻO może się wydarzyć.Trzeba czekać i obserwować ,puki co u mnie pszenica 920zł/netto.

Agrest    22428

A co liczycie na 1000 na nowe zbiory?

Nie udziela się zbytnio optymizm?

Te 230€ liczycie że do września się utrzyma?

• Like 2

rob334    63

Z Witkiem rozmawiam zawsze, dziś dzwoniłem to powiedział 900 ale mówi ze dołoży na 910netto

PAN88    1348
2 godziny temu, Agrest napisał:

Bo drożeje to myślą o nie wiadomo jakich cenach🤣😁😂

rafooo    8

Bardzo dobre ceny macie u nas na południu  nikt więcej jak 800 brutto nie chce zapłacić 🤨

patron26    19

kolego np Podkarpacie ma takie ceny. Niestety tez czekam na więcej ale nie chcą dać więcej jak 800 brutto za pasze

Gość   
Gość
3 godziny temu, Agrest napisał:

Jeden z tych co pewnie sprzedał tanio a teraz zazdrość że ktoś inny może drożej sprzedać  😄

Wlkp.  940zł odbiór z gospodarstwa  a jak dwa auta lub więcej 950zł.

Agrest    22428

Ot , się pomyliłeś bo wszystko leży.

Ale do waszych cen bardzo dużo brakuje. W styczniu planuję sprzedaż. W poniedziałek podzwonię i popytam.

Tomek90    1840

@Agrest dokładnie, tak w nieskończoność rosnąć nie będzie a chciwy nie będzie wiedział kiedy znalesc złoty środek i w taki sposób się przejedzie. 

• Like 1
  • Haha 1

Agrest    22428

Ogólnie życzę sobie i innym aby obecna cena na Matif była już tą ceną minimalną na przyszłe lata.

Żyto tanie to chociaż gmina podatków nie podniesie😁

Choć cena może zostać ale qwintale podniosą😉

• Like 2

Agrest    22428

Te podwyżki pracują niewątpliwie na podatki na przyszły rok. No i na czynsze dzierżawne.

Propozycja pszenżyto 700, pszenica paszowa 840 netto. Jęczmień mało poszukiwany.

XTRO    1323

ja jeszcze trochę mam pszenicy i żyta. Ale czy będę sprzedawał to nie wiem bo na razie mnie nie ciśnie

mysza103    1826

Ale jak ktoś będzie widział że pszenica po 1000  , to zaraz będzie płakał że za mało mu płacisz za dzierżawę . 

• Like 2

rumcio40    250
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ogólnie życzę sobie i innym aby obecna cena na Matif była już tą ceną minimalną na przyszłe lata.

Żyto tanie to chociaż gmina podatków nie podniesie😁

Choć cena może zostać ale qwintale podniosą😉

Już taka instytucja jak GUS, postara się o dobrą cenę

• Like 1

Wicherek    3271
4 godziny temu, rafooo napisał:

Bardzo dobre ceny macie u nas na południu  nikt więcej jak 800 brutto nie chce zapłacić 🤨

Podkarpacie  - 900 netto !

galan99    6711
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Ale jak ktoś będzie widział że pszenica po 1000  , to zaraz będzie płakał że za mało mu płacisz za dzierżawę . 

To teraz dzierżawy  kosztować  powinni o 100 % więcej 8 ton pszenicy po 1000 zł to i dzierżawa musi kosztować 3 tyś .

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj