Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Jan1972 napisał:

Osm Wloszczowa to już poziom cen Mlekpolu i Mlekowity. 

1,30 zł to już w Polsce nie ma. Ceny poniżej 1,50 zł to teraz to już historia.

zapytaj dostawców Łap, Hajnówki, Głubczyce itp.

Opublikowano

Nie gra to mało powiedziane. Wszyscy praktycznie trzymali jednakową cenę przez cały rok a teraz wszyscy oprócz mlekpolu sypią premiami po 10 czy 15 groszy od września. Nawet w małych zakładach cena wychodzi od września około 1.8 przy słabszych parametrach a w mlekpolu 1,7 nie łapie. Do końca roku nawet małe zakłady ,,przewalą'' 2 zł a u nas zostanie 1.7-1.8? Trzeba ludzi uświadomić i jechać zapytać co się dzieje. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Arczi_farmer napisał:

Osm włoszczowa przedział 70-300 tyś tł 4,05 białko 3,54 cena (netto 1,74) brutto1,83 vatowiec 

Osm włoszczowa przedział 70-300 tyś tł 4,05 białko 3,54 cena (netto 1,74) brutto1,83 vatowiec 

przedział ciekawy

Opublikowano
4 godziny temu, Jan1972 napisał:

Osm Wloszczowa to już poziom cen Mlekpolu i Mlekowity. 

1,30 zł to już w Polsce nie ma. Ceny poniżej 1,50 zł to teraz to już historia.

Polmlek Piotrków Kujawski płaci nawet jeszcze po 1;20 

Opublikowano
2 godziny temu, Mistrz18 napisał:

Ja proponuję zorganizować się dostawcy mlekpolu i na listopadowej radzie poważnie porozmawiać bo coś tu cenowo u nas nie gra 

Musi być organizator i jakas grupa na Facebooku czy coś bo samo to się nic nie zorganizuje 

Opublikowano

Chyba ta nowa prezes o nas zapomniala ,a stary prezes dał grosza do jednostki tłuszczu od października i cicho sza ,nie spodziewam się super ceny jogo ma lichą cene szkoda o nich pisać .

Opublikowano
1 godzinę temu, farmer7613 napisał:

Chyba ta nowa prezes o nas zapomniala ,a stary prezes dał grosza do jednostki tłuszczu od października i cicho sza ,nie spodziewam się super ceny jogo ma lichą cene szkoda o nich pisać .

Mam pytanko dzisaj przy doju krowa nogi zaczęły się jej latać upadła wyciągnięta a jeczela i tak z dwie minuty  nie mogła się podnieść a potem normalnie wstała wszytko ok było krowa 3 miesiace po wycielenia kiedyś miesiąc po wycielenia tak samo zrobiła co to może być?

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

No mi się wydaje że więcej wyjdzie niż 10 gr .bo ta poprzednia premia 18gr weszła w parametry to teraz będzie więcej.

Nawet jeśli 10 gr (choć mi tez się wydaje ze będzie wiecej) to już będzie 2,02 u mnie. Tyle było ostatnio w 2017 roku przez 4 miesiące pomiędzy 1.98 a 2.02.

Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał:

Nie gra to mało powiedziane. Wszyscy praktycznie trzymali jednakową cenę przez cały rok a teraz wszyscy oprócz mlekpolu sypią premiami po 10 czy 15 groszy od września. Nawet w małych zakładach cena wychodzi od września około 1.8 przy słabszych parametrach a w mlekpolu 1,7 nie łapie. Do końca roku nawet małe zakłady ,,przewalą'' 2 zł a u nas zostanie 1.7-1.8? Trzeba ludzi uświadomić i jechać zapytać co się dzieje. 

Widziałem fakturę znajomego miał 1.86 brutto za wrzesień w Mlekpol przy ilości ok 25 tys ale parametry ok a nie woda

Opublikowano

@damianzetor9540 Przy tłuszczu 4,5 i białku 3,5 tyle by wyszło, Chyba że jest na ryczałcie to mógł mieć słabsze parametry. 

Jakby miał ,,standardowe'' parametry czyli 4,2 i 3,2 to już się jest około 13 gr do tyłu. Czyli 1,73. Odjąć udział i wychodzi 1,71 brutto. W mlekowicie przy takich parametrach pewnie ponad 1,8 wyszło. Za październik nie pamiętam ile premi mieliście ale coś mi się kojarzy że koło 10 groszy. W mlekpolu za październik cena bez zmian czyli nadal 1,7 brutto a w mlekowicie 1,9 brutto. Chyba że się mylę

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

No mi się wydaje że więcej wyjdzie niż 10 gr .bo ta poprzednia premia 18gr weszła w parametry to teraz będzie więcej.

Ja mówię o 10 groszach z dzisiejszego smsa, z moich wyliczeń przy 4,4 tł 3,75bi i maksymalnym progu wychodzi 2,25 na ryczałcie brutto 

Opublikowano
11 minut temu, krzychu121 napisał:

@damianzetor9540 Przy tłuszczu 4,5 i białku 3,5 tyle by wyszło, Chyba że jest na ryczałcie to mógł mieć słabsze parametry. 

Jakby miał ,,standardowe'' parametry czyli 4,2 i 3,2 to już się jest około 13 gr do tyłu. Czyli 1,73. Odjąć udział i wychodzi 1,71 brutto. W mlekowicie przy takich parametrach pewnie ponad 1,8 wyszło. Za październik nie pamiętam ile premi mieliście ale coś mi się kojarzy że koło 10 groszy. W mlekpolu za październik cena bez zmian czyli nadal 1,7 brutto a w mlekowicie 1,9 brutto. Chyba że się mylę

W mlekovicie by wyszło przy 4.2 i 3.2 mniej więcej 1.75 brutto na ryczałcie. 

Opublikowano
2 godziny temu, strsw33 napisał:

Mam pytanko dzisaj przy doju krowa nogi zaczęły się jej latać upadła wyciągnięta a jeczela i tak z dwie minuty  nie mogła się podnieść a potem normalnie wstała wszytko ok było krowa 3 miesiace po wycielenia kiedyś miesiąc po wycielenia tak samo zrobiła co to może być?

Sprawdź w kale czy nie ma takich skrzepów krwi 

Opublikowano
5 minut temu, strsw33 napisał:

Co oznaczają skrzepy krwi?9

Krwotok jakiś wewnętrzny, u nas ostatnio uderzała się nogami w brzuch i tak było że krwotok wewnętrzny. 

Jak cena w mlekucie za listopad wyjdzie? 

Opublikowano
strsw33 napisał:

Jak duzo mleka daje, to wapnia jej zapodaj bo może się odwapnić i witaminy jakieś podawaj krowom 👀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v