Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Neveragain napisał:

Taka rasa. 

Ta faktura to by mogła zawierać więcej szczegółów,przecież nikt Ci nie ukradnie z niej cyferek ani na ich podstawie nie namierzy właściciela, właśnie coś na temat rasy i prawdopodobnie programu w którym uczestniczysz?, bo to wyglada na puławską i program który był lansowany w mojej okolicy  według umów w teorii w zeszłym tygodniu szło wyciągnąc 8,15 netto/E[w praktyce duży przekręt przynajmniej u nas]

Opublikowano

Panowie w tygodniu będę miał kontrole bioasekuracji z weterynarii. O co się u was czepiali ? 

Wiem, że nie ten temat ale tu dostanę szybkie odpowiedzi :)

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Jakub23 napisał:

Panowie w tygodniu będę miał kontrole bioasekuracji z weterynarii. O co się u was czepiali ? 

U mnie sprawdzali czy są maty na wejściach do chlewni , czy są środki dezynfekcyjne , czy szczelne drzwi i okna, czy słoma zabezpieczona, i stan liczby zwierząt czy zgadza sie z irz,, i nie może być bydło razem ze swiniami tyle. Co do ceny to 5.50 brutto ;)

Edytowane przez Maciejj12441
dodatkowe informacje
Opublikowano
46 minut temu, Jakub23 napisał:

Przede wszystkim pochowaj lekarstwa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jakub23 napisał:

Witaj w klubie, u mnie też ma być.  Maty, siatki, kolczyki, liczba zwierząt, zeszyt z podziałem na grupy technologiczne, zeszyt z wejściami do chlewni, karty leczenia

Oprócz tego zaświadczenie właściciela gospodarstwa o niekaralności i kartka od spowiedzi od ks proboszcza ówczesnej parafii

Edytowane przez krilan06
  • Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, krilan06 napisał:

Witaj w klubie, u mnie też ma być.  Maty, siatki, kolczyki, liczba zwierząt, zeszyt z podziałem na grupy technologiczne, zeszyt z wejściami do chlewni, karty leczenia

Oprócz tego zaświadczenie właściciela gospodarstwa o niekaralności i kartka od spowiedzi od ks proboszcza ówczesnej parafii

ja właśnie miałem kontrole w tym tygodniu,cały wieczór wypisywałem ten zeszyt a nawet nie chcieli,tak jak wejść do chlewni i leków

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Zawsze można powiedzieć że się nie posiada psów 

Można, tylko powiedz to pani inspektor jak pies ją ciągnie za nogawkę, może uwierzy że to nie Twój pies.    :P    xD

Nie no bez jaj, pytają o kwitek.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
10 godzin temu, Neveragain napisał:

Jakim cudem mogą swinie tanieć jak według danych Mrirw w ciagu tygdonia średnio podrożały o 20 groszy... Zachęcam do obserwowania, nie dajcie sie oszukiwać...

Ministerstwo to sobie może napisać nawet że wzrosły o 50 gr i co z tego skoro wszystkie liczące się przetwórnie obniżyły o ok 30 gr na  kg  [wbc] https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/23046-rolnik-jest-coraz-czesciej-tylko-pracownikiem-we-wlasnym-gospodarstwie ciekawy artykuł na temat tuczu nakładczego

Opublikowano
11 godzin temu, dragonek80 napisał:

szybkie pytanie, jak wygląda sprawa pobierania krwi, różowa strefa, wetowi trzeba pomóc czy ma przyjechać z pomocnikiem ?

Niestety musisz pomóc przy lapaniu, jak ma pomocnika to tylko się cieszyć, że go ma. Prawnie nie musi go mieć i gospodarz musi pomóc przy pobieraniu 

Opublikowano
Dnia 5.06.2021 o 14:30, Maciejj12441 napisał:

U mnie sprawdzali czy są maty na wejściach do chlewni , czy są środki dezynfekcyjne , czy szczelne drzwi i okna, czy słoma zabezpieczona, i stan liczby zwierząt czy zgadza sie z irz,, i nie może być bydło razem ze swiniami tyle. Co do ceny to 5.50 brutto ;)

I żeby miały kolczyki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v