Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dawid727 napisał:

Ostatni rzut wyszedł 67 netto minus wet, poprzedni 77 już na czysto ale to był wybitny rzut . To niech gość zmieni  firmę albo się do roboty przyłoży. 

Ile sztuk na rzut jest u Ciebie?

Opublikowano

500-600 w zależności od pory roku jak dobrze z innych wpisów pamiętam. 

Dwóm znajomym mającym nakładczy mówiłem o stawce rzędu 60-70zł za sztukę, też się tylko uśmiechnęli, obaj tuczą dla agri plusa.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Dawid727 napisał:

Ostatni rzut wyszedł 67 netto minus wet, poprzedni 77 już na czysto ale to był wybitny rzut . To niech gość zmieni  firmę albo się do roboty przyłoży. 

Ciekawe z czego dokłada ta firma do interesu😜

Opublikowano
Dnia 10.02.2021 o 21:58, RafaKdziela napisał:

Groch ciężkostrawny ...co to za bzdura .Sam karmię groch i świniaki bardzo lubią zjadać groch .Warunek jest taki ,że musi być bardzo dobrze rozdrobniony .Śruciak ssąco tłoczący na sicie żaluzjowym robi pył z grochu,jak dobrze pamiętam nr 3.

Równie nie zgodzę się z opinią ,że uprawa grochu jest zawodna .Uprawa grochu jest łatwa i gorzej może być ze zbiorem jedynie jak się wyłoży .

Łubin to różnie nie lubi mrozu jak startuje .

Jakie ceny na tuczniki ????

U mnie 3,7 netto i rośnie .

Jakiego grochu używasz do tuczu świnek? Czy jest to groch siewny, jadalny czy pieluszka?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.02.2021 o 13:50, ŻemPitek napisał:

Jakiego grochu używasz do tuczu świnek? Czy jest to groch siewny, jadalny czy pieluszka?

Dokładnie jak koledzy piszą groch siewny i nie ma problemu(Batuta ,Tarchalska ) .U mnie był problem z rozdrobnieniem i dlatego 2 razy groch leci przez śrutownik .Powiem ,że jak teraz na tym sicie żaluzjowych groch pośrutowałem z dodatkiem zboża ok 20% to mi pył wychodzi i tylko do mieszalnika dodaję .A wcześniej na sitach zwykłych był problem z rozdrobnieniem i to było widać w oborniku nie strawione .Znam gościa który od 30 lat karmi tylko groch i premiks i sprzedaje na dużą skalę maciorki i knury hodowlane .To o czymś świadczy ...że ten groch nie jest taki zły 😉

Jutro sprzedaję 20 kabanów po 3.8 netto kg.

Edytowane przez RafaKdziela
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, motorader18 napisał:

Na jutro 4.8 netto całe auto minus 1 % załadunek w dwóch miejscach soft

Za żywą wagę?  Kto tak płaci?  Daj jakiś namiar. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v