Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Rafal7777 napisał:

A jakie lepsze 120 km case czy class?

to na co cie stać , wejdź sprawdź popatrz  u delareów są czesto na placu jakies sztuki , porównaj sobię 

Opublikowano (edytowane)

To zależy który taniej wychodzi i który ma tańszy serwis i tańsze koszty utrzymania który ma mniejsze

21 minut temu, Palmiszon napisał:

Czy claas czy case to taka różnica jak wino ananasowe czy truskawkowe - przecież to jeden ****, a tak poważnie nie wiem czym się jaracie przy tych claas'sach - jak dla mnie to najbrzydszy ciągnik, bo względy techniczne wszystkie mają na podobnym poziomie.

Edytowane przez vatoviec
Opublikowano
vatoviec napisał:

To zależy który taniej wychodzi i który ma tańszy serwis i tańsze koszty utrzymania który ma mniejsze

Czy claas czy case to taka różnica jak wino ananasowe czy truskawkowe - przecież to jeden ****, a tak poważnie nie wiem czym się jaracie przy tych claas'sach - jak dla mnie to najbrzydszy ciągnik, bo względy techniczne wszystkie mają na podobnym poziomie.

No właśnie ze nie jeden chu**, case ma bardzo dobra skrzynie, ale gorsza amortyzację przedniej osi jak nie wrzucisz obciążnika to kiepsko się sprawdza, w clasie po prostu po dziurach płyniesz, silnik john deere, zupełnie inaczej wyważony, środek ciężkości podobno jeden z najlepszych, case będzie chyba większy i cięższy pewien nie jestem, dlatego w ogóle nie mają podobnych względów technicznych. A koszty utrzymania itp liczył bym na końcu. Zaczął bym od tego co ten traktor ma robić z jakimi maszynami będzie latał i czego od niego chcesz.

Opublikowano

@Dominiik zrobiłeś ciekawe porównanie ale autor w ogóle nie wspomniał jakie ciągniki bierze pod uwagę i jeśli wziąć Ariona serii 400 to też będzie na silniku FPT jak Case. Skrzynia Active 8 może i lepsza ale stare EC już gorsze od Claasowskich skrzyń raczej, a poza tym z Case łapie się jeszcze Luxxum i Vestrum na 120 km także możliwości do porównywania multum. Może @Rafal777 napisze jakie ciągniki konkretnie go interesują....

Opublikowano
Piotrek5060YouYube napisał:

Do tura to najlepiej rewers elektrohydrauliczny, ale niedostępny jest w serii TD, tak samo jak półbiegi.

rewers dostępny hydrauliczny, półbiegów nie ma. Cena dobra czy targować? pociągnie to agregat talerzowy z hydropakiem i siewnik talerzowy 2,5m. ( wszystko waży ok. 1900kg) na pusto.

Opublikowano

To wyjasniam  mysle o case maxxum 125 multicontller skrzynia activdrive 8 główny ciągnik orka itp. a class 440 cis tu tez można skrzynie 24x24. No i obydwa amortyzacja kabiny i osi 

Opublikowano
8 godzin temu, Dominiik napisał:

No właśnie ze nie jeden chu**, case ma bardzo dobra skrzynie, ale gorsza amortyzację przedniej osi jak nie wrzucisz obciążnika to kiepsko się sprawdza, w clasie po prostu po dziurach płyniesz, silnik john deere, zupełnie inaczej wyważony, środek ciężkości podobno jeden z najlepszych, case będzie chyba większy i cięższy pewien nie jestem, dlatego w ogóle nie mają podobnych względów technicznych. A koszty utrzymania itp liczył bym na końcu. Zaczął bym od tego co ten traktor ma robić z jakimi maszynami będzie latał i czego od niego chcesz.

Claas i wszystkie z CHH mają te same silniki, przednia oś amortyzowana w serii 400 to jakiś poroniony pomysł. Nie wiem czy faktycznie tak super te Claas'y są wyważone bo widziałem kiedyś to taką 4XX z gruberem na nie równej drodze też nieźle "trzepało" .  Wbrew pozorom koszty utrzymania i serwisu najlepiej wiedzieć na samym początku żeby potem nie było przykrych niespodzianek, oczywiście trzeba wiedzieć co dany ciągnik będzie robił i z jakimi maszynami. 

3 godziny temu, Rafal7777 napisał:

o wyjasniam  mysle o case maxxum 125 multicontller skrzynia activdrive 8 główny ciągnik orka itp. a class 440 cis tu tez można skrzynie 24x24. No i obydwa amortyzacja kabiny i osi 

Bez wahania Case - dużo masywniejszy i bardziej "postawny" ciągnik.

Opublikowano
1 godzinę temu, luka24 napisał:

Ten claas 510 to w jakiej wersji wyposażenia, a swoją drogą przez kilka dni był po niecałe 300000

Zobacz sobie „first claas 510”. Z tego co wiem można coś urwać czyli pewnie końcówkę. 

Opublikowano
11 godzin temu, Dominiik napisał:

Claas ma silniki FPT tak samo jak wszystkie z CNH

Opublikowano
13 godzin temu, Unexpected napisał:

Wyceniał ktoś Claasa Ariona 440 albo coś podobnego ze stajni Massey-a?

450  hexa, z amortyzowaną osią, kabiną i ladowaczem FL 100C za 300netto. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.01.2021 o 19:28, wierzbicka17 napisał:

Czy ktoś wyceniał Claasa Ariona 630 i co o nim sądzicie

Arion 630 CIS + FL140 to 420 000,00 zł netto

Opcje dodatkowe:

-os przednia i kabina amortyzowana 

- przekładnia 50km/h

-tempomat 

- przystosowanie do ładowacza 

-opony tył 600 przód 480 

- ładowacz FL 140

- przedni tuz 

- i inne pierdoły

Edytowane przez PrzemekFarmer
Opublikowano
Dnia 25.01.2021 o 19:16, Unexpected napisał:

Wyceniał ktoś Claasa Ariona 440 albo coś podobnego ze stajni Massey-a?

MF 5s 135km dyna 6 wyposażenie prawie full 309 000 tysięcy netto

Która marka jest waszym zdaniem najlepsza jesli chodzi o moc około 125km? Claas, Valtra, Jd, Steyr, Case, new holland, Kubota czy MF?

Wiem że pytanie bardzo głupie ale chciał bym wiedzieć wasze opinie na temat danych marek. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Według mnie w tej mocy CNH nie ma konkurencji ze względu na skrzynie dwusprzęgłową.

Jak dla mnie to ogólnie CNH robi dobre maszyny za nie głupie pieniądze ale raczej myślalbym o Steyrze z grupy Cnh

Edytowane przez Aklik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v