Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Sokol2 napisał:

w srode pojechały 2 połamance jeden ok500kg drugi ok 400kg. Dzwonie do nich jak wyszły to jeden 233kg x 6zł netto a drugi 141kg x 6zł... Złodzieje. byki same weszly na auto a oni je sklasyfikowali jak na karme dla psa... odbiorca krajpol gola. A wy komu sprzedajecie takie sztuki urazowe zeby poszły za jakies rozsądne pieniądze?

Ja mam taiego renifera niespełna 500 kg , który zapomniał rosnąć. Jutro jedzie z kolegami i obawiam się , że więcej ja 6 zł więcej nie da za tego słabego

Opublikowano
2 godziny temu, Sokol2 napisał:

w srode pojechały 2 połamance jeden ok500kg drugi ok 400kg. Dzwonie do nich jak wyszły to jeden 233kg x 6zł netto a drugi 141kg x 6zł... Złodzieje. byki same weszly na auto a oni je sklasyfikowali jak na karme dla psa... odbiorca krajpol gola. A wy komu sprzedajecie takie sztuki urazowe zeby poszły za jakies rozsądne pieniądze?

Mój połamaniec ostatnie poszedł w jednej cenie ale był szybszy od  pozostałych😉

Opublikowano

Ja sprzedawałem też takiego niedorostaka 520 kg 6,80 netto

3 godziny temu, robert123farmer napisał:

Ja mam taiego renifera niespełna 500 kg , który zapomniał rosnąć. Jutro jedzie z kolegami i obawiam się , że więcej ja 6 zł więcej nie da za tego słabego

Opublikowano (edytowane)

Panowie po ile za  krowę 100% LM w wadze około 700 kg? Wyjdzie z 6 zł? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 godziny temu, ab23 napisał:

Mój połamaniec ostatnie poszedł w jednej cenie ale był szybszy od  pozostałych😉

no jakby na te chociaz  600 wyglądały to tez raczej by pojechały bo dzien  wczesniej sprzedawałem duze. liczyłem ze chociaz z 10zł wbc dadza a te hu... niedość ze ojebali na wadze to jeszcze po 6zł policzyli

Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.02.2021 o 16:10, JohnnyWalker napisał:

Chłopaki ile waszym zdaniem powinien dać mięsa taki simental?ważony u mnie w domu 740 kg

byk-simental-33710226.jpg

Ile się wybił. 

Edytowane przez karolr2
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, nikolas29 napisał:

Kto to

Najbardziej znani rolnicy w Polsce😁Belarka coraz bliżej już prawie 40 tys im na nią zebrali

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 15.02.2021 o 16:19, wojak1986 napisał:

Jakie tam ceny wbc R klasa na dzisiaj?

Że 14 może z hakiem będzie. Może nawet coś trzeba i puścić w ostatnią podróż. Cieplej się zrobiło aby za dużo hodowców tak nie pomyslalo 😉

Opublikowano
7 godzin temu, karolr2 napisał:

Ile się wybił. 

Dał 399 mięsa

Przed chwilą, JohnnyWalker napisał:

Dał 399 mięsa

U mnie ważony w domu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v