-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Witam, planuje postawic wiate na maszyny o wymiarach 5x10 chcialbym postawić ja przy granicy ze spadem w moja stronę wysokość gora 4m dół 3m czyki od sąsiada 4m. Jest takie cos wgl.mozliwe? Musze sie odsuwac od granicy? Na taka wiatę?
-
Przez blazej3512
Witam.
Czy ktoś z was przechowuje zboże w bigbagach?? Czy suszycie je przed wsypaniem??
Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, mam tura (niestety tylko przy c-330) więc można by je przewozić ew zrobić lej do opróżniania. Co o tym myślicie?? Jedyny minus to to ze trudno dostać te małe big bagi (300-500 kg) póki co mam troche 1000kg ale jeśli chciałbym podnosić turem to zabraknie.
-
Przez dziki97
Witam poszukuje producentów silosów wewnętrznych kwadratowych, używacie u siebie takie silosy co powiecie o takim rozwiązaniu?
-
Przez maroko
Witam
Kilka dni temu kupiłem sobie samochód i chyba wszystkie zwierzaki jakie mam uparły się żeby na niego włazić i drapać po nim. Począwszy od kur a skończywszy na kotach gonionych przez psy. Do tej pory nie było z tym o dziwo problemu . Ale to ze względu na specyfikę pojazdu... tak myślę Była rav4 a teraz skoda octavia.
Zapadła decyzja o zakupie blaszaka.
Wymiary 5x6
Brama najlepiej automatyczna, segmentowa 5m ( chociaż rozważam też dwie uchylne)
Wiadomo ... z boku drzwi wejściowe, filc na górze żeby nie kapało, kolor jakiś ciemny drewnopodobny.
Są w necie oferty ale to wszystko daleko a z kuj-pom ciężko coś znaleźć.
Może ktoś stawiał coś podobnego i by podpowiedział gdzie kupić lub skąd bramę, ewentualnie projekt jakiś ( teraz do żniw trochę czasu wolnego jest to by można podziałać coś)
W ogóle opłaca się samemu za to zabierać?
Z góry dzięki za porady
-
Przez ZarquRs8
Witam wszystkich, chciałem zapytać o fundament pod silos lejowy 23t. Płyta ma mieć wymiar 5x3,5 m ale dlatego że akurat tak mi pasuje zalać a według producenta wystarczy 3,15x3,15 m. I tu moje czy przy płycie 5x3,5 m, grubą 35 cm, wystarczy siatka zbrojeniowa fi 6? Oczywiście płyta będzie podwójnie zbrojona na dole i wyżej tylko czy siatka fi 6 nie będzie za słaba?
-