-
Podobna zawartość
-
Przez Forumowicz
Witam mam plodozmian ziemniaki-pszenzyto- rzepak i moje pytanie czy lepiej dac pod rzepak 20ton obornika czy i pod ziemniaki posiac poplon a pod poplon gnojowice czy pod rzepak gnojowice a pod ziemniaki poplon a pod poplon obornik 20ton . U nas są gleby lekkie 4,5,6 klasa . Z gory dzieki 🙂
-
Przez Maszajel
Cześć mam pytanie czy lepiej polać rsm na pole lub mocznik czy zebrać słome i dać obornik czy ściąć słome i dać obornik czy dać gnojowice na słome. Dodam że niemam ani obornika ani gnojowicy bym musiał kupić. A jeszcze jedno jak skosze rzepak to oplaca sie posiac poplon i dac obornik czy tylko jedno z tego. Na wiosne bym sadził ziemniaki
-
Przez pasio
Witam!!
Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
-
Przez kingway
Witam , podzielcie się jak uprawiacie swoje pola po zbiorach ziemniaków ? Czy stosujecie siew bezorkowy ?? czy może orka ?? Ja mam pomysł żeby pole po ziemniaku przelecieć głęboszem a potem gruberem i pozostawić tak do wiosny a na wiosnę znów poruszyć glebę np.gruberem i potem zasiać coś bez użycia pługa ? Co o tym myślicie ?
-
Przez Xerkses
Czy to prawda że niektórych odmian ziemniaka nie można kroić na pół do sadzenia bo nie wzejdą ? Taką opinię niedawno usłyszałem
-