-
Podobna zawartość
-
Przez AngelikaCzarnik
Witam.
Od paru ladnych lat sadzilem ziemniaki skrobiowe. Z roznym skutkiem raz dobra skrobia, raz dobry plon. Ale szlo wyzyc. Do teraz l.
Dzis sie dowiedzialem ze za moja ciezka prace nie dostane zaplaty. Firma Amelo zalega mi z zaplata za odstawione ziemniaki i jakim dziwnym trafem teraz po sezonie szuka w bankach mozliwosci zaplacenia za surowiec...
Nie dosc ze termin dostawy przesowali z dnia na dzien i skonczylem odstawiac zamiast na poczatku listopada to w polowie grudnia .
Nie zostaje mi nic innego jak przestrzec pozostalych ziemniaczarzy przed podpisywaniem kontraktow na ten sezon. A czas podpisywania juz tuz za plecami. To moze tak: nowy kontrakt a kasy brak?
-
Przez grzegorzw1971
Witam,co kilka lat kupuję trochę sadzeniaków z centrali,sądzę "bryzę" bo jest super,na wiosnę znowu muszę kupić i myślałem o "Bella rosa",czy Ktoś je uprawia? Jak w porównaniu do bryzy ?
-
Przez Maszajel
Cześć mam pytanie czy lepiej polać rsm na pole lub mocznik czy zebrać słome i dać obornik czy ściąć słome i dać obornik czy dać gnojowice na słome. Dodam że niemam ani obornika ani gnojowicy bym musiał kupić. A jeszcze jedno jak skosze rzepak to oplaca sie posiac poplon i dac obornik czy tylko jedno z tego. Na wiosne bym sadził ziemniaki
-
Przez pasio
Witam!!
Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.