Zetor 8145-Hydraulika nagle przestała działać
Przez
Sbo, w Układ hydrauliczny
-
Podobna zawartość
-
Przez AdrianTe
witam czy wymienial ktos wał podnosnika w zts 16245. wiem juz ze musze kupic dluzszy walek 56cm. na co zwrocic uwage podczas wymiany??
-
Przez kamil123425l
Witam mam Zetora 12145 problem jest tego typu że nie podnosił pługa do góry wymieniłem cylinder tłok pierścionek uszczelniacze wszystkie zawory bezpieczeństwa po złożeniu podnośnika nie ma dalej poprawy ktoś pomoże
-
Przez skok
Witam mam zetora 12145 ktory wspolpracuje z agregatem uprawowym 4,2 m posnosnik ładnie podnosi i opada ale jak tylko złoże agregat to już nie chce opuscic i dzieje sie to na rozgrzanym oleju przewaznie pompa nowa rozdzielacz 2 lata tez był nowy jak ma ktos pomysł co morze byc przyczyna prosze odpowiedz
-
Przez Gość
Witam, mam problem z Zetorem 8045, a mianowicie, wymieniłem filtr i olej w skrzyni biegów podnisniku na hipol hl46, wolałem 40 litrów tego oleju, jak ruszam wajcha od kiprowania to pompa wyje. Może być oleju za mało czy pompa nie daje rady? Przyczepa była pusta.
Dodam jeszcze że podnośnik mi nie opuszcza, dopiero jak poluzuje ta srube/odpowietrznik co jest w kabinie za siedzeniem to wtedy opuści.
-
Przez Grzegorz98
Witam otóż mam problem z podnosnikiem w Zetorze. Sprawa wygląda tak. Przy pracy z agregatem bometowskim 3.60 póki olej jest zimny (tak mi się wydaje)to jest wszystko dobrze. Jednak. Nawet podczas dojazdu na dalsze pole, powiedzmy 3-5 km. Podnośnik pomimo wajchy ustawionej w pozycji unoszenia, potrafi opaść w krótszej chwili na ziemię. Powiedzmy jadąc główną drogą dojezdzam do krzyżówki wiec trochę zwalniam obroty, za chwile patrzę a agregat zaczyna opadać. Nie pomaga przegazówka, muszę stanąć i opuścić na ziemię po czym do góry i podniesie. Jednak nie zawsze bo czasem jest tak że jak już opada i chcę go opuścić to jest chwila jakby podnośnik nie reagował, za chwilę opadnie jaakby ,,za sprawą mojej pomocy wajchą". Na powrocie z pola 5km opadł 5 razy ... jest siłownik pomocniczy który ma delikatna przeciek, olej w skrzyni stan jednak nie był od kupna wymieniany (2 rok w moich rękach) pomocy
-