Sbo

Zetor 8145-Hydraulika nagle przestała działać

Polecane posty

Sbo    1

Problem z hydrauliką w zetorze 8145 do końca wszystko działało po odpaleniu następnego dnia nie podnosi podnośnik ani hydraulika nie działa. Kiedyś to się zdarzyło ale po poruszaniu dźwignia podnośnika oraz deregulacji siłowej ruszyło.dzis nie ruszy sprawdziłem i z pompy ciśnienia nie daje olej jest górny stan i co padło jeśli stał 1 noc a do wieczora wszystko było git ktoś pomoże 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vailus    3

Pod schodkiem od drzwi z lewej strony jest dźwignia od załączania pompy. Zobacz czy jest włączona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Sbo    1
pompa jest włàczona ale pod dużym obciążeniem podnośnika coś jakby olej gubi na gorącym silniku i pomyślałem że może gdzieś przy nieszczelności zasada powietrze i się zapowietrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sbo    1

Ten filtr siatkowy nie był zły ale godzin wyciągnąłem na wszelki wypadek i wydaje mi się że słabo i powoli ta komora się napełnia dekielek dość ciasno się zakłada 

A czy ma on jakiś staw przez który zasysa i godzin przytyka coś czy nie ma tam sitka 

12 minut temu, Sbo napisał:

go gdzieś 

 

13 minut temu, Sbo napisał:

 

Ssaw 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelec1997    29

U mnie był oring trefny na tym łączniku pompy  co zasysa olej i też były cyrki, łapał powietrze 

 Być może już pompa na wykończeniu 

Ewentualnie ścięty frez napędu pompy jak pod obciążeniem  nie daje

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sbo    1

Chodzi o to że wcale nie daje oleju a podnośnik był do końca mocny.  Postał i umarł. Dostałem się od drugiej strony przez dekiel w skrzyni i sprzegielko prawidłowo działa i załącza 

Mówisz o tym laczniku co z pompy wychodzi do spodu ten gruby zagiety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelec1997    29

U mnie jak nie dawał oleju na podnośnik  to była winna pompa nir wiem co jej odwaliło,

Kupiłem nowa pompę i po jakimś czasie przestał podnosić, zero  ciśnienia ani na wyjścia ani na podnośnik 

Oddałem na gwarancję dali drugą i chodzi już 3 lata 

No ten gruby zagięty przy pompie i w to wchodzi taki łącznik z dwoma oringami, oringi nailepiej zmienić na nowe, jeden jest od strony pompy a drugi od strony korpusu, musisz go wyciągnac 

Edytowano przez pawelec1997

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sbo    1

Chodzi o to że wcale nie daje oleju a podnośnik był do końca mocny.  Postał i umarł. Dostałem się od drugiej strony przez dekiel w skrzyni i sprzegielko prawidłowo działa i załącza Dzięki za podpowiedzi wymienie pompe i zobaczymy 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam18127    6

Wydajei się że to pompa lecz zrób inaczej zobacz na wyjściu hydraulicznym czy podaje jeśli nie to pompa wala  lub rozdzielacz są tylko dwie kwestię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam18127    6
1 minutę temu, pawelec1997 napisał:

Napisał,ze podnosnik ani hydraulika nie dzia

To pompa lub rozdzielacz. Jeśli by były oringi jak było wspomniane wcześniej to by podawała trochę a tu nic czyli albo się zerwała przekładnia od pompy lub pompa lub coś nie załącza pomy

Przed chwilą, adam18127 napisał:

To pompa lub rozdzielacz. Jeśli by były oringi jak było wspomniane wcześniej to by podawała trochę a tu nic czyli albo się zerwała przekładnia od pompy lub pompa lub coś nie załącza pomy

Na bym zaczął od pompy olej spocić i dekiel odkręcić i będzie wiadomo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sbo    1

Dzięki za podpowiedzi olej już wypuszczony w poniedziałek wycbiegam pompe i zobaczymy. A rozdzielacz to pewnie plecak trzeba ściągnąć??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sbo    1

Panowie temat zakończony wymieniłem pompe i wszystko działa. 

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam18127    6

Tak myślałem ,że będzie pompa. Ja mam problem z jd i też jestem mądry i głupi , bo nie wiem co jest . Lecz ni ważne,  ważne że działa szczaleczka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez AdrianTe
      witam czy wymienial ktos wał podnosnika w zts 16245. wiem juz ze musze kupic dluzszy walek 56cm. na co zwrocic uwage podczas wymiany??
    • Przez kamil123425l
      Witam mam Zetora 12145 problem jest tego typu że nie podnosił pługa do góry wymieniłem cylinder tłok pierścionek uszczelniacze wszystkie zawory bezpieczeństwa po złożeniu podnośnika nie ma dalej poprawy ktoś pomoże 
    • Przez skok
      Witam mam zetora 12145 ktory wspolpracuje z agregatem uprawowym 4,2 m posnosnik ładnie podnosi i opada ale jak tylko złoże agregat to już nie chce opuscic i dzieje sie to na rozgrzanym oleju przewaznie  pompa nowa rozdzielacz 2 lata tez był nowy jak ma ktos pomysł co morze byc przyczyna prosze odpowiedz 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, mam problem z Zetorem 8045, a mianowicie, wymieniłem filtr i olej w skrzyni biegów podnisniku na hipol hl46, wolałem 40 litrów tego oleju, jak ruszam wajcha od kiprowania to pompa wyje. Może być oleju za mało czy pompa nie daje rady? Przyczepa była pusta.
      Dodam jeszcze że podnośnik mi nie opuszcza, dopiero jak poluzuje ta srube/odpowietrznik co jest w kabinie za siedzeniem to wtedy opuści. 
    • Przez Grzegorz98
      Witam otóż mam problem z podnosnikiem w Zetorze. Sprawa wygląda tak. Przy pracy z agregatem bometowskim 3.60 póki olej jest zimny (tak mi się wydaje)to jest wszystko dobrze. Jednak. Nawet podczas dojazdu na dalsze pole, powiedzmy 3-5 km. Podnośnik pomimo wajchy ustawionej w pozycji unoszenia, potrafi opaść w krótszej chwili na ziemię. Powiedzmy jadąc główną drogą dojezdzam do krzyżówki wiec trochę zwalniam obroty, za chwile patrzę a agregat zaczyna opadać. Nie pomaga przegazówka, muszę stanąć i opuścić na ziemię po czym do góry i podniesie. Jednak nie zawsze bo czasem jest tak że jak już opada i chcę go opuścić to jest chwila jakby podnośnik nie reagował, za chwilę opadnie jaakby ,,za sprawą mojej pomocy wajchą". Na powrocie z pola 5km opadł 5 razy ... jest siłownik pomocniczy który ma delikatna przeciek, olej w skrzyni stan jednak nie był od kupna wymieniany (2 rok w moich rękach) pomocy
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj