kamil100691

Jaki opryskiwacz wybrać

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kamil100691    0

Stoję przed zakupem opryskiwacza, miałby pracować z mtz.82 na max 10ha głównie kukurydza i teraz nie wiem czy kupić coś nowego Polskiego czy lepiej używany zachodni chciałbym żeby miał 1000l lance 12 lub 15m dobrze by było żeby były hydraulicznie składane, ponieważ kawałki są rożne plus dużo przejazdów i składanie ręczne sporo czasu zajmie nie chciałbym też wydawać na niego majątku max 6 tyś za tą kwotę będzie pewnie jakiś tolmet w najprostszej wersji ale widziałem że można też trafić na używany Hardi lub Sieger gdzie jest już pełna hydraulika może ktoś z was doradzi co lepsze ewentualnie na co zwrócić uwagę przy zakupie używki i jak z częściami 🙂

Podpinam się.  Mój musiałby chyba być jezdny ponieważ  miałby pracować z nim ursus 4514 . Bo jd 6620 za duży.  Mi by była potrzebna belka 15 ponieważ łatwiej do ścieżek i tez hydraulicznie składany  

Wiadomość z agroFakt.pl

kamil100691    0

5,5 netto podstawowa wersja tolmet klara biardzki trochę droższy ale o hydraulice można zapomnieć mój bardziej zawieszany 

Edytowano przez kamil100691

griga    989

Złom spawany w 1000 miejscach. Oglądałem go jeszcze u poprzedniego właściciela. Nie warto brać nawet dla części

Ja bym chciał  tak max do 15 000 a myślę  o jezdnym ponieważ wiadomo jak jest z podnośnikiem w ursusie 4514 . Beczka nie musi być nie wiadomo jak duża  ponieważ na pola mam blisko a nawet bardzo blisko areał na jakim pracuje to obecnie 21 h w przyszłości  może  więcej  co polecicie  ?  Dodam że  w przyszłości  chciałbym  wejść  w lanie RSM-u a jestem w tym trochę zielony czy dałoby się  od razu takim opryskiwaczem ? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez kwiapa
      Sterownik uruchamia się, a następnie zamyka nie dając możliwości jakiejkolwiek ingerencji. Zanim to się stało sam ustawił wysokie ciśnienie oprysku bez możliwości zmiany. Na wyświetlaczu zauważalne chwilowe "paskowanie" wskazujące na wadliwą komunikację z systemem. Wszystkie możliwe połączenia sprawdzone, prądy pomierzone. Zawór ciśnieniowy wypięty i nic... Maszyna stoi na polu i nic nie można zrobić. Moim zdaniem trzeba przywrócić system do ustawień fabrycznych. Bateria na BIOSIE sprawdzona (wyjęcie nie spowodowało resetu). Przyczyną usterki mógł być chwilowy zanik napięcia w wyniku zbyt słabo osadzonej wtyczki 2 biegunowej. Innych zdarzeń nie było. 
      Czy znacie kogoś kto by ogarną ten trudny temat?

• Przez Novo181818
      Witam mam komputer muller spraycontrol S i przepływomierz polmac.
      widze że wypryskują mi więcej cieczy niż pokazuje na komputerze. Jak mogę skalibrować liczbę impulsów przepływomierza?
    • Przez tomek12051133
      Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak zmienic dysze w opryskiwaczu demarol? Chodzi o to że pryskam na niebieskich plaskostrumieniowych ale dużo wody idzie i chce zmienić na te żółte. A nie mam pojęcia jak. 
    • Przez Audi213
      W opryskiwaczu Hardi Master zawór elektrohydrauliczny VIckers dg4v-3-0b-h-m-u-g-60-en119 nie otwiera się do końca, tylko na tyle żeby ledwo ruszyć lancami. Nie jest to spowodowane syfem w zaworze, bo wszystko jest wyczyszczone. Pytanie brzmi czy da się kupić jakiś zamiennik takiego zaworu, bo dokładnie tego modelu nie jestem w stanie nigdzie znaleźć. 
      Próbowałem wykręcić samą cewkę, ale niestety przyrdzewiała na tyle, że rozpadła się jej obudowa i poza tym nic się nie stało, a nie chcę ciągnąć na siłę, żeby całkiem tego nie rozwalić.
    • Przez Jan1500
      Witam mam taki problem w moim opryskwiaczu że próbując zwiększyć ciśnienie z sterownika opryskwiacz nie bije nie więcej jak 2 bary, w czym leży problem ? Pompa sprawdzana w porządku. 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj