-
Podobna zawartość
-
Przez kwiapa
Sterownik uruchamia się, a następnie zamyka nie dając możliwości jakiejkolwiek ingerencji. Zanim to się stało sam ustawił wysokie ciśnienie oprysku bez możliwości zmiany. Na wyświetlaczu zauważalne chwilowe "paskowanie" wskazujące na wadliwą komunikację z systemem. Wszystkie możliwe połączenia sprawdzone, prądy pomierzone. Zawór ciśnieniowy wypięty i nic... Maszyna stoi na polu i nic nie można zrobić. Moim zdaniem trzeba przywrócić system do ustawień fabrycznych. Bateria na BIOSIE sprawdzona (wyjęcie nie spowodowało resetu). Przyczyną usterki mógł być chwilowy zanik napięcia w wyniku zbyt słabo osadzonej wtyczki 2 biegunowej. Innych zdarzeń nie było.
Czy znacie kogoś kto by ogarną ten trudny temat?
-
Przez Novo181818
Witam mam komputer muller spraycontrol S i przepływomierz polmac.
widze że wypryskują mi więcej cieczy niż pokazuje na komputerze. Jak mogę skalibrować liczbę impulsów przepływomierza?
-
Przez tomek12051133
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak zmienic dysze w opryskiwaczu demarol? Chodzi o to że pryskam na niebieskich plaskostrumieniowych ale dużo wody idzie i chce zmienić na te żółte. A nie mam pojęcia jak.
-
Przez Audi213
W opryskiwaczu Hardi Master zawór elektrohydrauliczny VIckers dg4v-3-0b-h-m-u-g-60-en119 nie otwiera się do końca, tylko na tyle żeby ledwo ruszyć lancami. Nie jest to spowodowane syfem w zaworze, bo wszystko jest wyczyszczone. Pytanie brzmi czy da się kupić jakiś zamiennik takiego zaworu, bo dokładnie tego modelu nie jestem w stanie nigdzie znaleźć.
Próbowałem wykręcić samą cewkę, ale niestety przyrdzewiała na tyle, że rozpadła się jej obudowa i poza tym nic się nie stało, a nie chcę ciągnąć na siłę, żeby całkiem tego nie rozwalić.
-
Przez Jan1500
Witam mam taki problem w moim opryskwiaczu że próbując zwiększyć ciśnienie z sterownika opryskwiacz nie bije nie więcej jak 2 bary, w czym leży problem ? Pompa sprawdzana w porządku.
-