allesias

Jd6620 tls problem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
allesias    0

Witam. Nie znalazłem tematu z tym problemem wiec zakladam nowy. Więc jak w temacie mam problem z osią tls. Ciągnik po postoju kiedy odpalam to oś nie poziomuje sie do własciwej pozycji tylko zrobi ruch z pól sekundy w odpowiednią strone w zaleznosci w którą sie bardziej odchyla czy to w gore czy to w dół i koniec nie zakończy funkcji i na boczym panelu wciaż świeci sie kontrolka ze nie wypoziomowalo osi. Podczas pracy z plugiem zdarzą sie chwile ze zacznie pracować jak należy przez pare minut wypoziomuje w zaleznosci czy mam uniesioną maszyne czy opuszczoną a pozniej ponownie 0 reakcji . Błąd jaki wyskakuje to " mimo polecenia oś nie wykonuje funkcji". Dodam że na elektrozawory na krotko podpiałem prąd i unosi sie oś i opuszcza w zaleznosci na który podam praąd. Czujnik pozycji osi też był wymieniany. A oś generalnie amortyzuje dobrze tylko,ze nie ustawia swojej pozycji wyjściowej. Proszę was o wasze spostrzeżenia. I z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
allesias    0

Dzieki za odpowiedź. Modół sterujący mam tez u sprawdzenia i jak wróci to wykonam kalibracje. Generalnie zastanawiam sie czy winne są te akumulatory skoro ta oś normalnie amortyzuje tylko nie che jej wypoziomować lub po odpaleniu mikro ruch i ucina mimo niedokończonego poziomowania . Jak wróci to sprawdze wogole czy idzie i jaki idzie sygnał na elektrozawory z sterownika czy po drodze nie gubi napiecia

Edytowano przez allesias

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

allesias    0

Witam ponownie. Modól od osi jest po poprawkach na 100% sprawny i w dalszym ciagu nie jest jeszcze to co na być. Generalnie jak zimny to oďpale i nie wypoziomuje dopiero po jakims czasie jak sie rozgrzeje to wypoziomuje i co dziwne caly czas amortyzacja działa jak podniose maszyne to wypoziomuje i jest ok jak opuszcze to również zrobi korekte. Wszystko chodzi jak powinno. Tylko na zimnym oleju zrobi po odpaleniu centymetr skoku i odcina i nie chce dociagnąc do odpowiedniej wartości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Dawid98
      Witam ciągnik nie reaguje na gaz poniżej załączam zdjęcia oco chodzi? Proszę o pilną pomoc


    • Przez Lukaszzablotni
      Cześć mam pytanie odnośnie john deere 6320 zakupiłem do niego ładowacz john deere 583, i zaczęły się schody zakupiona została przystawka power beyond do bloku zaworowego lecz po przykreceniu jej cisnienie w układzie wzrosło z 30 do 180 atmosfer. Serwis ze to nie będzie ta przystawka inny model trzeba taka szeroka końcowa do dam ze blok mam starszego typu ten szeroki i pompe tłoczkowa, no ale idac do sedna zamówiłem ta inna przystawkę serwis przyjechał zmierzył cisnienie bez niej wszystko oki zamontowali cisnienie 200 sprubowali bez pestki cisnienie spadlondo 130 co oczywiście i tak za dużo jak na spoczynek zaczeli podkladac jakies grosze żeby zZobaczyć czy cos to zmieni co dało ze bylo tylko gorzej a to kierownica nie dalo się skręcić to hamulec nie odbijal tylko po paru sekundach.serwisanci john deera stwierdzili ze oni nie wiedzą co to moze byc i ze oni montowali tych przystawek sporo ale nie wiedzą co sie dzieje. A ja mam juz 4 miesiąca tura ktory nie jest podpięty i dalej nie wiem co to moze byc. Dodam ze blok szeroki i po prawej stronie jest 1 rozdzielacz 100 i za nim miala byc ta plyta a po lewej mam 2 rozdzielacze 200. Prosił bym o jaka kolwiek podpowiedź co moze byc przyczyna wysokiego ciśnienia jak dołoży się ta płytę z gory dziękuję bo mi już do tego ręce opadaja
    • Przez ArturDomaski
      Witam 
      Mam prośbę do posiadaczy John Deere 5720, potrzebowałbym fotek z instrukcji obsługi ww ciągnika. Chodzi mi o kody błędów z ich objaśnieniem po polsku . Mam instrukcje po francusku a "tłumacz" dziwnie to tlumaczy. 
    • Przez ArturDomaski
      Witam 
      Panowie pytanie do posiadaczy jd.5720,
      Czy ktoś zmieniał olej w skrzyni samodzielnie.
      Pytanie banalne ale dlaczego pytam. W książce od w.w.jd.jest że do skrzyni mieści się 51 litrów ja po spuszczeniu oleju mam tylko 34l (olej był w normie zaznaczam) skąd ta różnica?lol
    • Przez Dartur
      Witam 
      Mam prośbę do posiadaczy John Deere 5720, czy ktoś mógłby mi wysłać zdjęcia z instrukcji obsługi ww. ciągnika  chodzi mi o kody błędów z ich objaśnieniem. Mam instrukcje ale po  francusku i transkaktor dziwnie to tlumaczy. Z góry dzięki.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj