-
Podobna zawartość
-
Przez rolnikamator
Poszukuje schematu instalacji elektrycznej landini legend 130 rok 1997, albo odpowiedzi który elektrozawór odpowiada za załączanie przedniego napędu. W moim traktorze przedni napęd cały czas jest włączony ,nie można go wyłączyc. Jest 5 elektrozaworów obok siebie, ale nie chce ich ruszać bez potrzeby (instalacja ponad 20 letnia), chciałbym konkretny spradzić opowiadający za napęd.
-
Przez adas157
Witam mam takie pytanko zastanawiam sie na kupnem landini 8550 za 30tys rok 88 jak sie taki ciagnik sprawuje czy czesci sa drogie ogolnie czy w kabinie jest cicho napedy jak tam sa zalanczane przyciskiem czy mechanicznie czy jest tam jakas elktronika w tym ciagniku
-
Przez Bananek
Witam,
Problem, z jakim mam do czynienia od jakiegoś czasu to podnośnik w Landini Legend 115. Polega na tym, że podnosi super, silnik nie ma z tym problemu, ale gdy przełączę EHR na opuszczanie to silnik zaczyna się dusić i czuć, że ma co robić. Łapy podnośnika nie opadają "na pusto", trzeba wejść na nie i skakać żeby się opuściły.
Gdzie szukać usterki? Ma ktoś jakieś pomysły? Początkowo myślałem, że to może powietrze w ukladzie, bo kierowanie było tylko 'skokowe", ale po wymianie uszczelek pomp pienienie oleju i ciężkie kręcenie kierownicą ustało.
Dodam, że na opuszczaniu wąż zasilający rozdzielacze (ten idący od pompy) aż się prostuje i robi się twardy.
Pomóżcie proszę, bo już nie mam pomysłów.
-
Przez xzibit0000
Witam. Słuchajcie krótko i w temacie.
Landini powerfarm 100, 2009r
Wymieniałem rozrusznik i ciągnik stał 2 tygodnie w garażu. Po montażu i odpaleniu wszystko było w porządku, do czasu gdy mi zgasły wszystkie światła robocze, wentylator oraz radio i wycieraczki szyb. Sprawdziłem bezpieczniki przy rewersie jest ok. Przy Aku bezpieczniki dobre. Na lewym slupku znalazłem dzisiaj kolejne kostki i po zmianie ich kolejnością nadal nic nie działa. Wiecie może o co chodzi? Gdzieś jeszcze może są jakieś bezpieczniki umieszczone?
-
Przez FRANK27
Mam problem z wskaźnikiem prędkości i obrotów WOM; na postoju przy załączonym wałku pokazuje jak na zdjęciu podobnie jest w czasie jazdy bez załączonego wałka.
Ktoś coś doradzi ?
-