Jaki ciągnik używany 130-150km do 160 tyś
Przez
ketlin23, w Jaki ciągnik wg mocy?
-
Podobna zawartość
-
Przez kamil5421
Witam tak jak w temacie który z tych dwóch ciągników byłby stabllilniejszy w pracy polowej. Mf dyna 6 a puma 19x6 Eco full power shift?
-
Przez Gość murtek
Witam szanownych kolegów.
Z racji faktu, iż zbliża się nieubłaganie kolejny nabór PROW, chciałbym zasięgnąć opinii (TYLKO) użytkowników kilku marek i wersji ciągników rolniczych. Interesują mnie tylko trzy firmy, tj. John Deere, Deutz Fahr oraz ewentualnie Fendt. Mam dylemat również jakiej mocy ciągnik wybrać.
W sumie 120 czy 160 KM i tak będzie raczej ciągnął 4 skibowy pług obrotowy (chyba że się mylę). Skłaniam się raczej do kupna trochę większego ze względu na moją bronę talerzową, która ma nie małe zapotrzebowanie mocy (obecnie współpracuje z Ursusem 1634 i niekiedy brakuje mocy, a raczej tej talerzówki nie sprzedam tak szybko).
Ciągnik ma być z przednim TUZem wraz z obciążnikiem, raczej z resorowaną osią i kabiną. Zastanawiam się również nad TURem.
Co do JD to jaką wersję proponujecie: classic, comfort czy może premium. Jakie są między nimi różnicę (oprócz oczywiście ceny)
Aha jeśli ktoś się orientuje i dostał świeżą ofertę to proszę się nią pochwalić (mam co prawda cennik lecz bodajże z zeszłego roku). Dużo droższy jest JD od DF ?
Dlatego proszę użytkowników tych maszyn o poradę. Proszę również o wypowiedzenie się w sprawie awaryjności, serwisowania, spalania, komfortu jazdy itp.
-
Przez bronekc6
Witam zamierzam kupić nowy ciagnik 150-170km.
Ważne przedni tuz i wom. Prędkość po odblokowaniu min 50km/h.
Ciagnik miałby kosić nieużytki kosiarką bijakową oraz łąki kosiarkami dyskowymi.
Ciągałby dwie przyczepy z sianem oraz belarkę pasową.
Oglądam się za Deutzem 6165 i Valtrą t154
Ważne jest spalanie gdyz w sezonie ciagnik chodzi codziennie po 12 godzin bez gaszenia.
Skrzynia power shift i żadne automaty i pół automaty, zwykły manual z półbiegami.
Co ważne ładowacz czołowy miałby w nim być.
Ktoś moze ma te ciągniki lub jakieś inne może polecić.
Budżet do 400 netto
-
Przez DamianOsuch
Mam do wyboru ciągniki john deere 6155m z skrzynią AutoQuad i Claas arion 630 z przekładnią 24/24 HEXACTIV. Który lepiej się spisuję wy polu moc osiągi spalanie? Jakie macie opinie wady zalety tych ciągników z góry dzięki za odp. 😁
-
Przez Kuba_K
Witam, mam problem podjęciem decyzji jeśli chodzi o wyżej wymienione ciągniki. Traktor pracowałby z 6-cio skibowym plugiem (teren pagórkowaty i miejscami ciężkie ziemie) i z agregatem bezorkowym 4 belki, szerokość 4m. Fendt wiadomo skrzynia Vario, JD ma skrzynię e23. Mial ktoś może doświadczenie z tymi ciągnikami, jak z awaryjnością? Z góry dzięki za pomoc
-