Arasowsky

Ucieka olej spod bagnetu na uruchomionym ciągniku

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Arasowsky    1

Cześć,

mam problem z Władziem. Jak odpalę ciągnik to po 2-3 minutach wywala mi olej spod bagnetu górą. Czemu tak się może dziać?

Andpol    861

Sprawdz czy odma nie zatkana też tak kiedys miałem ja na kupę ziemi najechałem i odme zatkało. Daj znać czy pomogłem?

vailus    10

Jak to c 330 to wyczyść korek wlewu oleju. U mnie ten sam problem i to pomogło. Nie widzę w jakim to ciągniku bo z poziomu apki nie widać chyba

Wiadomość z agroFakt.pl

Arasowsky    1
Dnia 18.09.2020 o 14:32, Andpol napisał:

Sprawdz czy odma nie zatkana też tak kiedys miałem ja na kupę ziemi najechałem i odme zatkało. Daj znać czy pomogłem?

Nie bardzo wiem, w którym miejscu jest odma. Powiesz dokładnie gdzie i czego szukać?

Arasowsky    1

Ja ostatnio ziemię woziłem i faktycznie była zatkana tą ziemią odma.

Ale co mnie ciekawi, ziemię woziłem 10km od domu. Więc zatkać się musiała wcześnie. Później jechałem te kilometry do domu i nic. Praktycznie przed samym domem zaczął mi wyciekać olej bagnetem. Czemu wcześniej nie leciał skoro rurka już była zatkana?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Mateusz100
      Witam jak w temacie ciagnik władimirec ostatnio przy próbie przełaczenia z szosowych biegów na wsteczny coiś sie zablokowało i ciagnik jest zablokowany na szosowych biegach jest to stary ciagnik z dwiema lewarkami zmiany biegow odkreciłem pokrywki boczne przesuwałem wodziki ale nic to nie dało zbytnio, biegi wchodzą dobrze ale ten drugi lewarek od szosowych i wstecznego nie zbyt w sensie da się wbić wsteczny bieg ale nie ma szosowycxh nie mo]ge wbić bo jest jakos dziwnie zablokowany nie mama pojęcia co robić.... odkrciłem lewarek biegów jakies wodziki tam sa ale wydale mi szie ze jeden z wodzików jest jakos przyblokowany nie chce przeskoczyc w prawo ani w lewo dziwna sprawa... jakies opomysły? zdejmowac dekiel ze skrzyni i zaglądac do środka??
    • Przez MarcinKdziak
      Mam problem ze skrzynią we władymircu ,już 4 raz mi się rewers odbezpieczył,ze dwa miesiące pochodziło i znowu to samo ,czy ktoś wie dla czego tak się dzieje .zaznaczę łożyska w niej wszystko dobre.Ale podejrzenie jest na łożysko od docisku sprzęgła,bo wygląda na rozsypane ,czy nie robi drgań na skrzynię i przesto może się rewers odbezpieczać. Pilnie potrzebna pomoc,czy ktoś tak już miał przy swoim ciągniku i liczę na szybką pomoc ,bo ciągnik potrzebny ,a co chwilę go robić ,to masakra.
    • Przez adi972
      dlaczego w ruskim jak wrzucam wsteczny i na 1 to coś huczy
    • Przez KubaT25
      Witam wszystkich mam problem odnosnie t25 silnik robiony na zime obecnie ma zrobione 27 mth od remontu i jest problem ze ciągnik na wolnych obrotach kopci na niebiseko zapłon ustawiony wszystko okej na wolnych cisnienie ma 4.5 do 5 na ciepłym 1 1.5 i jak mu dam gazu to cisnienie podnosi się do około 3 3.5 dosć szybko sie nagrzewa . krok po kroku opisze przebieg napraw wal szlifowany rozrzad ustawiony na znaki nowe tloki cylindry pierscienie firmy zdvidgatel nowe głowice klawiatury . w dodatku żeby było ciekawie puka w filtr powietrza jakby zawory były zle ustawione ale ustawiałem wszystkie po 0.30 potem 0.25 i efekt ten sam co robić gdzie szukać przyczyny pozdrawiam 
    • Przez karbex
      Witam. Kurde kupiłem władka i robię remont zwolnicy bo coś żegotało. Po rozebraniu okazało się że półoś jest z plasteliny i się wyjechały zęby na kole zębatym półosi. Założyłem nówkę sztukę produkcja polska i po montażu nie ma wgóle luzu międzyzębnego. Półoś się trochę rusza ale nie da się jej ręką obrucić. Miał ktoś taką akcję? Półoś ma złą geometrię zębów na kole zębatym czy co? Macie pomysła?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj