Aprilars125

Pilne !Problem z jazda do tyłu Renault 120.54.

Polecane posty

Aprilars125    3
Witam.Mam problem z moim Renault 120.54 A mianowicie dziś przy pracy nagle nie mogłem cofać do tylu A do przodu mogę jechać tylko na 2 polbiegu A na pierwszym i trzecim ciągnik nie może ruszyć. Wie ktoś co może być przyczyną? Sprawa pilna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ma123    28

u mojego kuzyna był taki problem że urwał sie wodzik w skrzyni i ciagnik sie zablokował ze nie dało sie jechać ani ciągnąć po zespawaniu wszystko ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witejus    8656
1 godzinę temu, macherr napisał:

sprawdź opór na czujnikach  wodzików

jaki ma być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witejus    8656

spróbuj zmierzyć ciśnienie w bloku elektrozaworów chyba 23 atm ma być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macherr    4

120 om ale u ciebie  pewno coś się przegrzewa może cewka i sprawdz bezpiecznik koło sterownika czy jest dobre połączenie

Edytowano przez macherr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aprilars125    3
niedzwiadek97 napisał:

@Aprilars125  Mam ten sam problem w 110.54 jeździ tylko na drugim półbiegu i nie cofa, powiesz jak udało Ci się to naprawić? 

Niestety nie, ciągnik sprzedałem. Napisz na priw co dokładnie się dzieje to może będę mógł pomóc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piorasss    0

Sprawdźcie czujniki prędkości skrzyni. Najprawdopodobniej one generują problem po rozgrzaniu. Wtedy system wchodzi w tryb serwisowy" jazdą tylko do przodu i tylko na 2 półbiegu" pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez elamir
      Mam problem ze swoją renowka 103.54 z rewersem elektrohydraulicznym. Potrafi losowo załączyć się w tryb awaryjny który potem również  losowo wyłącza. Objawia się to tym, że po wrzuceniu rewersu do przodu, zapala się symbol do przodu i miga wykrzyknik i można jechać, a po wrzuceniu wstecznego migają wszystkie trzy symbole: do przodu do tyłu i wykrzyknik, i stoi w miejscu. 
      Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem? 
    • Przez tomek9514
      Witam, 
      Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie są prędkości na poszczególnych biegach w ciągniku renault 85 34 tx skrzynia 12x12 
      Z góry dziękuję za pomoc. 
    • Przez szop01
      Witam , pacjent Renault Ares 630 RZ ze sprzęgłem hydraulicznym , rewersem mechanicznym i skrzynia quadrishift.
      Po maksymalnym skręceniu kołami zanika ciśnienie 17 bar i rozłącza jazdę, sprzęgło.
      Gdy nie ruszamy kierownicą lub nie skręcamy na max to problem nie występuje, wom działa, pól-biegi (1, 2, 3, 4) zmienia płynnie, napęd załącza, sprzęgło działa.
      Ciśnienie na wyjściu pompy jest ok.
      Niestety nie mam przepływomierza żeby sprawdzić wydajność pompy.
      Miał ktoś podobny problem??
      Czy winy szukać w orbitrolu a może w zaworze rozdzielającym czy od razu dobierać się do pompy?
       
    • Przez XTomekDX
      Witam. W moim Aresie pojawił się ostatnio problem w postaci szarpania na 1 biegu przy ruszaniu. Gdy puszczam sprzęgło, zaczyna łapać po czym jak gdyby odpuszczał i łapie znowu. Na pozostałych biegach tego nie ma. Jakie mogą być przyczyny?
    • Przez Maklaren111
      Witam,jestem pierwszy raz.Kupiłem Aresa 725RZ,kupiłem trzy filtry do hydrauliki,jeden wiem gdzie się znajduje(agco 5110990) nie wiem gdzie pozostałe dwa.Proszę o pomoc,może jakieś foto.
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj