Hodowla kur na jajka, biznes / rozmowa
Przez
mevido, w Kury i koguty
-
Podobna zawartość
-
Przez MiGr
Witam czy ktoś doradzi jaką pasze stosować dla kur niosek 23 tygodniowe 300 szt i ile dziennie podawać
-
Przez Remigiusz09
Witam!
Jak odzwyczaić kury od dziobania jajek?
Zaczęło się to niedawno, po zimowej przerwie kury zaczęły mi się nieść ale jajek nie mam, ponieważ kurki zaczęły zjadać jajka. Próbowałem już dzisiaj dać do wydmuszek musztardę bo ponoć jej nie znoszą ale nie wiem czy to coś da. Więc chcę zapytać się was o jakieś skuteczne sposoby na to. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
-
Przez Ursus4062
witam mam pytanie do znawców, mianowicie na jakim mrozie kury moge trzymać na zewnątrz? czy jak jest -3 stopnie np to mogą sobie chodzić czy muszą siedzieć w kurniku?
-
Przez dawid35123
Witam, kupiłem ostatnio koncentrat białkowy z dwóch firm, który dodawałam do śruty zbożowej w ilości 20-30% lecz oba produkty występują w formie sypkiej i zauważyłem, że kury niechętnie ją wyjadają, duża ilość zostaje i po prostu się marnuje. Może ktoś zna producentów koncentratów białkowych w formie granulowanej ?
-
Przez Asia1234
Witam, mam problem z nioskami. Juz druga jest osowiala, przysiada, zamyka oczy, ma nastroszone piórka i siny grzebyk.. weterynarz dal jakis antybiotyk ale chyba nie trafiony jedna zdechla a teraz kolejna jest taka slaba.. moze mial ktos podobny przypadek?
-