Aprilars125

Problem z jazda Renault 120.54

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Aprilars125    3
Witam ,mam problem ze swoim Renault 120.54 . Skrzynia z polbiegami i rewersem elektro.A mianowicie w zimę gdy jest remperatura poniżej zera gdy odpale ciągnik zapala mi się wykrzyknik ,ciągle miga a ciągnik nie chce jechać ale gdy tylko zgasze i odpale na nowo wszystko jest już ok .Gdy ciągnik jeszcze dobrze się nie rozgrzeje nie mogę też zmieniać polbiegow Po drugie gdy w polu ciągnik pracuje kilka godzin potrafi na niskich obrotach zapalić się kontrolka czerwona od skrzyni i też na wolnych obrotach podnosnik nie chce działać, muszę dac delikatnie gazu aby ciągnik zaczął jechać A podnosnik zaczął działać Miał może ktoś takie problemy ? od czego zacząć szukać przyczyny ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aprilars125    3

Sprawdzalem


kiedyś miałem taką sytuację ,że zacial mi się zaworek przy filtrze i ciągnik wcale nie chciał jeździć ,odetkalem to i było ok A teraz też sprawdzałem go z nim jest wszystko w porządku A występują takie problemy jak opisałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tomek9514
      Witam, 
      Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie są prędkości na poszczególnych biegach w ciągniku renault 85 34 tx skrzynia 12x12 
      Z góry dziękuję za pomoc. 
    • Przez szop01
      Witam , pacjent Renault Ares 630 RZ ze sprzęgłem hydraulicznym , rewersem mechanicznym i skrzynia quadrishift.
      Po maksymalnym skręceniu kołami zanika ciśnienie 17 bar i rozłącza jazdę, sprzęgło.
      Gdy nie ruszamy kierownicą lub nie skręcamy na max to problem nie występuje, wom działa, pól-biegi (1, 2, 3, 4) zmienia płynnie, napęd załącza, sprzęgło działa.
      Ciśnienie na wyjściu pompy jest ok.
      Niestety nie mam przepływomierza żeby sprawdzić wydajność pompy.
      Miał ktoś podobny problem??
      Czy winy szukać w orbitrolu a może w zaworze rozdzielającym czy od razu dobierać się do pompy?
       
    • Przez XTomekDX
      Witam. W moim Aresie pojawił się ostatnio problem w postaci szarpania na 1 biegu przy ruszaniu. Gdy puszczam sprzęgło, zaczyna łapać po czym jak gdyby odpuszczał i łapie znowu. Na pozostałych biegach tego nie ma. Jakie mogą być przyczyny?
    • Przez Maklaren111
      Witam,jestem pierwszy raz.Kupiłem Aresa 725RZ,kupiłem trzy filtry do hydrauliki,jeden wiem gdzie się znajduje(agco 5110990) nie wiem gdzie pozostałe dwa.Proszę o pomoc,może jakieś foto.
    • Przez kuchar0071
      Witam
       
      Jesłi ktos ma podobny ciagnik i wie do czego kazdan lampka jest przypisana i co ona oznacza bede wdzieczny za opisanie lub wysłanie instrukci serwisowej lub obsługii
       
      adamkucharskiair@gmail.com

×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj