Polecane posty

Ursus_4514    0

Jak taki rozdzielacz podłączyć szeregowo?

I czy wogule się da? Z góry dzięki za odpowiedź. 

ce016db7468fbe464398bf13b142.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zabalex    6

Dziwne pytanie przecież  w bizonie jest podłączony szeregowo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaco512    72

Żeby podłączyć szeregowo potrzebne są 3 wyjścia na rozdzielaczu, widzisz je tutaj?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

hubertb    735

Ten aluminiowy dekielek musisz mieć inny. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0

Właśnie też się zastanawiałem, że powinien być spływ oleju. Poprzedni właściciel, który zamocował go do ciągnika nie wpadł na to. 😂

 

Wiesz może gdzie kupić ten dekiel?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    735

Klepią to nadal więc, u któregoś z producentów. Musi być spływ inaczej zawór bezpieczeństwa przestaje działać i dojdzie do rozłupania rozdzielacza. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

Żeby podlaczyc szeregowo, podlaczasz zasilanie do pierwszego rozdzielacza, powrot z niego podlaczasz do zasilania drugiego rozdzielacza, powrot z drugiego rozdzielacza w zbiornik. Dodatkowe wyjscie jest potrzebne przy laczeniu rownoleglym. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    735

Podłącz tak i wywołaj silne obciążenie na rozdzielaczu numer 2, zobaczysz jak fajnie pieprznie rozdzielacz numer 1. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47
Napisano (edytowany)

Ja tylko nakreslilem istote polaczenia szeregowego, nie twierdzę, żeby tak to podlaczac. 

Z drugiej strony mozna by miedzy rozdzielaczami zamontowac zawor przelewowy, wowczas zabezpieczyl by rozdzielacz nr 1 przed wzrostem cisnienia... 

https://sklepdlarolnika.pl/pl/p/Zawor-VMP-przelewowy-z-regulacja-gwinty-34-przeplyw-90Lmin-cisnienie-50-250bar/23988

Edytowano przez peewee1984
Link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    735

Tak ale i tak braknie zaworu dla sekcji więc musiał byś dołożyć 2, to już zaczyna się robić nieopłacalne. Można też połączyć to tak jak w bizonie przez regulatory przepływu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0
23 godziny temu, peewee1984 napisał:

Żeby podlaczyc szeregowo, podlaczasz zasilanie do pierwszego rozdzielacza, powrot z niego podlaczasz do zasilania drugiego rozdzielacza, powrot z drugiego rozdzielacza w zbiornik. Dodatkowe wyjscie jest potrzebne przy laczeniu rownoleglym. 

Właśnie tak mam podłączone i tylko jak zbierze się większe ciśnienie to wywala mi kołpaki od rozdzielacza.

1499089699_8971.jpg.d3289096ef937cd57964bf7e030ec79a.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

Jest szansa ze ten zawor vmp zamontowany pomiędzy rozdzielaczami moze rozwiazac ten problem, niewiadomo jakie cisnienie sa w stanie wytrzymac te kolpaki. Innym rozwiazaniem moze byc dzielnik strumienia i podlaczenie ich rownolegle. W czym masz to zamontowane? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    735

Nie pomoże jeden zawór tylko muszą być dwa. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0
10 godzin temu, peewee1984 napisał:

Jest szansa ze ten zawor vmp zamontowany pomiędzy rozdzielaczami moze rozwiazac ten problem, niewiadomo jakie cisnienie sa w stanie wytrzymac te kolpaki. Innym rozwiazaniem moze byc dzielnik strumienia i podlaczenie ich rownolegle. W czym masz to zamontowane? 

Ursus 4514 😂

Równolegle nie da się podłączyć tego rozdzielacza bez zmiany dekla.

Ciśnienie będzie przez niego przepływało i płyneło dalej. A tur nie będzie działał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

Dzielnik strumienia dzieli wydatek pompy na dwa osobne obwody wiec bez problemu moze zasilic dwa rozdzielacze bez żadnych specjalnych dekli. Misus jest taki ze kazdy rozdzielacz dostaje polowe oleju tloczonego przez pompe. Ta cala imstalacja ma służyć do podlaczenia rozdzielacza od tura? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0
9 godzin temu, peewee1984 napisał:

Dzielnik strumienia dzieli wydatek pompy na dwa osobne obwody wiec bez problemu moze zasilic dwa rozdzielacze bez żadnych specjalnych dekli. Misus jest taki ze kazdy rozdzielacz dostaje polowe oleju tloczonego przez pompe. Ta cala imstalacja ma służyć do podlaczenia rozdzielacza do tura?

Już go kupiłem tak podłączonego i chcę to jakoś zmienić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

I ten skrecany rozdzielacz masz przy turze zalozony? W jakim to ciagniku pracuje? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0

Rozdzielacz jest taki sam jak na zdjęciu. Jest on zamontowany w ciągniku Ursus 4514. I z tego co widzę to nie jest dobre połączenie 😂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

Ja mam taki dołożony do C-360, podłączony pod wyjście do wywrotu, powrót korkiem wlewowym do skrzyni. Wczesniej miałem Case 1056xl z turem i tam rozdzielacz od tura też był podłączony pod gniazdo hydrauliki. Nie było to może najlepsze rozwiązanie bo olej szedł przez dwa rozdzielacze, ale zdawało egzamin więc nie było sensu inwestować w skomplikowane rozwiązania. Jeżeli tego rozdzielacza używasz sporadycznie to podłacz go przez ten oryginalny w traktorze i problem sie rozwiąże. Chyba że chcesz inwestować w nowy rozdzielacz albo jakieś zawory do podłączenia tego obecnego... Jest na forum kilka tematów o podłączaniu tura równolegle z hydrauliką traktora więc może tam trafisz na jakieś gotowe rozwiązanie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursus_4514    0

Dobra dzięki 💪

Postaram się coś z tym zrobić.

8 godzin temu, peewee1984 napisał:

Ja mam taki dołożony do C-360, podłączony pod wyjście do wywrotu, powrót korkiem wlewowym do skrzyni. Wczesniej miałem Case 1056xl z turem i tam rozdzielacz od tura też był podłączony pod gniazdo hydrauliki.  

Taki sam rozdzielacz? Raczej nie bo przez ten przepływa ciśnienie do drugiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    47

W C-360 mam założony dokładnie taki, został się po ładowaczu troll. Zamontowany z tyłu na belce od kabiny. Podłaczony jest pod gniazdo oryginalnej hydrauliki więc żeby działał trzeba załączyć kiprowanie na rozdzielaczu od ciągnika i zablokować dźwignie i wówczas olej idzie do tego rozdzielacza. Bezpośrednio w rozdzielacz mam wkręcone szybkozłacza więc mam 3 pary wyjść hydraulicznych. A w Case był inny rozdzielacz przy turze, sterowany linkami. Przepływ miał swobodny bo jak kiedyś go ojciec połączył na trójniku bezpośrednio za pompą, to nic nie działało. Sporo osób teraz podłacza w taki sposób że olej idzie z pompy do rozdzielacza od tura, a powrót z tura zasila hydraulikę traktora. Ale z tym rozdzielaczem co Ty masz to się nie uda bo te kołpaki nie wytrzymują ciśnienia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    735

W ŻADNYM SIĘ NIE UDA ! Rozdzielacz musi mieć wyjście N, jeśli nie ma należy go stworzyć ile razy w jednym temacie można odpowiadać na to samo!?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez sevis
      Dzień dobry,
      potrzebuje założyć do mojego CASE 4320 ładowacz czołowy, zastanawiam się jak i gdzie najlepiej podpiąć się w instalację hydrauliczną. Podrzuci ktoś jakiś pomysł ? Ma ktoś może zrobione zdjęcie takiego podpięcia ? 
      Dzwoniłem do jednej z firm które się tym zajmują, ale sami nie za bardzo wiedzieli. Wspominali że u mnie CASE jest podwójna pompa hydrauliczna etc. Przerobił już ktoś taki temat ? Jak to zrobić ?
    • Przez pulkownik01
      Witam serdecznie koledzy,
      Mam problem z podnośnikiem w C-330M, wczoraj podczas jazdy z opryskiwaczem opadł podnośnik.
      Dzisiaj zmieniłem tłok i pierścienie bo tutaj był problem. Złożyłem i teraz podnoszę na pusto i tylko do połowy jestem w stanie.
      Tzn. lagi równają się do kąta 90 stopni w stosunku do Ziemii, dalej nie ma szans, jakby zblokowało.
      Nawet ręką nie można wyżej podnieść, jak zgaszę ciągnik na tej wysokości to oczywiście pompa trzyma i nic nie opada, ale wyżej podnieść nie mogę a brakuje jeszcze minimum 30cm.
       
      Czy ktoś miał podobny problem? Czy jest możliwość, że lagi się przestawiły?
      Liczę na pomoc, zanim pozostanie mi ściąganie na nowo fotela i pokrywy by zobaczyć co tam się dzieje.
      [EDIT] W momencie awarii miałem pełen opryskiwacz oprysku, 400L, czy w trakcie gwałtownego "rąbnięcia" w dół mogły się lagi przestawić na trybach, frezach?
      Pozdrawiam,
      Paweł Cywiński
    • Przez piotrxdxd
      Witam,potrzebuję pomocy,zetor 6711/6718,wymieniona pompa wraz z zaworem bezpieczeństwa oraz uszczelnienia cylindra podnośnika,podnosi ciężkie maszyny tylko na pewną wysokość ,a na wyjściach hydraulicznych pokazuje zaraz po włączeniu około 100 barów a zaraz zaczyna spadać do 80 70 barów ,co może być przyczyną.
    • Przez Matbrots260
      Witam. Po wyjeciu silnika w ładowarce teleskopowej matbro ts 260 i wlozeniu z powrotem po remoncie ładowarka czasami ruszy a czasami zero reakcji, gdy juz ruszy po popuszczeniu weza od zasilania jest pelno powietrza az bialy ojel co to moze byc ?
    • Przez Pawel507366
      Witam 
      Mam problem z wspomaganiem  Ciągnik renault cergos 340 
      Gdy ciągnik jest na zimnym silniku wspomaganie moze nie idealnie ale działa A po pracy ciągnika gdy olej sie nagrzeje wspomaganie  na wolnych obrotach praktycznie nie działa i wyświetla się kontrolka z ciśnieniem oleju  po dodaniu gazu jest trochę lepiej 
      Filtry sprawdzałem olej jest też prawie nowy pompa podaje ciśnienie na niskich obrotach 50 na wysokich 170 
      Co może być powodem 
      Dziękuję pozdrawiam 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj