Cezar81

Problem z rurą wysypu lexion

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Cezar81    26

Witam. Mam problem z rurą wysypu w lexionie 420 a mianowicie gdy tylko się otworzy po kilku sekundach zaczyna się składać, w czym może tkwić problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    899

problem w sterowaniu raczej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Cezar81    26
Napisano (edytowany)

Nie dziala czujnik otwarcia/zamkniecia rury moze byc on przyczyną

Edytowano przez Cezar81

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takiten    2

Raczej uszczelniacz wewnątrz siłownika. Miałem to samo. Rura się rozkłada i w momencie kiedy jest rozłożona po chwili przestaje pchać olej do siłownika, wtedy przepływa olej z jednej strony siłownika na drugą i rura się składa. jeśli uszczelniacz rozwali się bardziej, będziesz miał problem wogule rozłożyć rurę. Czujnik nie ma nic do tego rura składa i rozkłada się przez określony czas a nie na czujnik. Jeśli czujnik nie widzi że rura jest rozłożona to nie włączysz wysypu ziarna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cezar81    26

Wczorej odebralem siłownik z regeneracji, I pomogło, tylko nie wiem co, czy wymiana uszczelnień za 450 zł, czy nowa podkładka pod zamkiem za 0,80 zł😀😀😀 ale wszystko działa perfekt....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cezar81    26
13 godzin temu, peewee1984 napisał:

  W serwisie claasa robiles, ze tak drogo?

Nie , w serwisie chcieli 800 netto. KALMAx lublin. Zawsze robie hydraulike u nich I jeszcze skuchy nie bylo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takiten    2

Rozebranie tego tłoka i złożenie to pół godziny roboty razem z dojazdem do sklepu po uszczelniacze 😃 . Z tego co pamiętam te uszczelniacze drogie nie były więc sporo zapłaciłeś. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cezar81    26

też mam trochę takie wrażenie , bez faktury było by 370 zł, ale najważniejsze ze działa. mam jeszcze pytane odnośnie obrotów silnika , bo jakby te dolne były za wysokie i jak włączę maszynę to wyrzuca ful komunikatów , wyregulowałem to na słowniczku i zastanawiam się czy dobrze zdobiłem , a nie mam nikogo dobrego od tego silnika żeby nawet pogadać , bo serwis jak to serwis  mocno cwaniaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takiten    2

Mój ma 1180 na wolnych o ile pamięć mnie nie myli. Jakie komunikaty? Po odpaleniu wyskoczą Ci nie działające czujniki albo przypomnienia o smarowaniu na 10. 50.100...godzin o ile ich nie skasowałeś ale to normalne potwierdzasz i nic się nie powinno dziać. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj