Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał:

@hubertuss 

jednak przeczytałeś

Skąd taki wniosek, bo nazwałem tekst bełkotem? Otóż nie czytałem a już po autorze widziałem, ze bełkot. napisze ci jeszcze, że na bank nikt z forum nie przeczytał.

Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Co chciałeś nam pokazać wklejając ten tekst ? Wystarczyło podać link i się do niego odnieść. Ja nie dyskutuje z dziennikarzem Ziemkiewiczem tylko z forumowiczami czyli między innymi z Tobą. Jak nie masz własnego zdania to po prostu nie pisz. 

Bardzo dobrze że wkleił ten link. To jest modelowy przykład odmóżdżenia dziennikarskiego w postaci Pana Ziemkiewicza.Ja nawet jakbym rok szukał, to podobnego nie znajdę. Teraz widać czym faszeruje się głowy, pod pozorem kwiecistych publikacji.

Opublikowano

RG rura siedem to nie nowa broń a osobiście mi przydzielony msbs jest podciągany pod A1. Ma spawany zamek i aby zaliczyć strzelanie musiałem pożyczyć drugi. Dziś na rolce: wupierdzirliłem do głuchego bo wiem, że w moim egzemplarzu blokada zamka w tylnym położeniu jest zerwana. Po zajęciu postawy leżąc odbezpieczyłem iiii bach... Jeszcze cztery w magazynku. Te groty są na testach we WOT. Sam WOT tak jak mirro napisał nie jest głupim zamysłem i są tu dobrzy ludzie.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

upierdzirliłem do głuchego bo wiem, że w moim egzemplarzu blokada zamka w tylnym położeniu jest zerwana.

No to uważaj żebyś paluchów nie włożył, będzie bolało.

Opublikowano

@Galan u mnie jest już niemal odwrotnie;  krzyżaków przepędzono.

Opublikowano
39 minut temu, Ywa napisał:

Wczoraj to czytałam:

"Zobaczyłem, że na płocie parafii wisi z pięć plakatów Dudy, to powiesiłem też reklamę Trzaskowskiego. [...] Następnego dnia dowiedziałem się, że ksiądz zerwał Trzaskowskiego i wypytywał ludzi, kto śmiał go powiesić. Miał mówić, że jak dorwie tego gościa, to udusi....."https://www.o2.pl/informacje/bojka-o-plakaty-wyborcze-na-kaszubach-ksiadz-pobil-parafianina-6529610555509440a

o ODEZWAŁA SIĘ TA CO SIĘ KIERUJE JĘZYKIEM MIŁOŚCI DO MNIEJSZOŚCI W POLSCE U NAS WISI SOBIE PLAKAT TRZASKOWSKIEGO I DUDY OBOK SIEBIE I JAKO NIKT GO NIE ZRYWA ŚMIESZĄ MNIE TAKIE TEKSTY yWA ILE tY MASZ LAT?

9 minut temu, hubertuss napisał:

@galan99 możesz sobie pisać co chcesz. Możesz szydzić, możesz obracać kota ogonem. Ale takie numery skutecznie zniechęcają ludzi do kościoła.

kAŻDY MA SWÓJ ROZUM jak ktoś mówi że jest wierzący a nie chodzi do kościoła to na czym jego wiara polega?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

On może kazać takim prostakom jak Ty wierzysz że ktoś może przez takie teksty zagłosować na Trzaskowskiego trzeba być ślepym aby nie widzieć jego obłudy i zakłamania

Opublikowano

Łuk wyczyszczony. Pocóż tam pchać paluchy? Zamek jakby... Cały karabinek to jakby glauberyt z berylem zlepiony. Jest w ch mankamentów. Jutro pętla... pętlusia taktyczna.

Opublikowano
23 minuty temu, staszek131415 napisał:

1.o ODEZWAŁA SIĘ TA CO SIĘ KIERUJE JĘZYKIEM MIŁOŚCI DO MNIEJSZOŚCI W POLSCE U NAS WISI SOBIE PLAKAT TRZASKOWSKIEGO I DUDY OBOK SIEBIE I JAKO NIKT GO NIE ZRYWA ŚMIESZĄ MNIE TAKIE TEKSTY yWA ILE tY MASZ LAT?

2.kAŻDY MA SWÓJ ROZUM jak ktoś mówi że jest wierzący a nie chodzi do kościoła to na czym jego wiara polega?

3. On może kazać takim prostakom jak Ty wierzysz że ktoś może przez takie teksty zagłosować na Trzaskowskiego trzeba być ślepym aby nie widzieć jego obłudy i zakłamania

1. Ale co to ma wspólnego z tym co @Ywa wkleiła? Zidiocenie i sekta dopadła księdza dobrodzieja więc po katolicku nienawidzi jezykiem miłości

2. Wiara polega na chodzeniu do kościoła?  Bbuuuchaaachaaa !!! Ile ty masz lat?

3. Trzaskowski bardziej zakłamany i obłudny od PISu? 😂

Opublikowano
40 minut temu, staszek131415 napisał:

kAŻDY MA SWÓJ ROZUM jak ktoś mówi że jest wierzący a nie chodzi do kościoła to na czym jego wiara polega?

On może kazać takim prostakom jak Ty wierzysz że ktoś może przez takie teksty zagłosować na Trzaskowskiego trzeba być ślepym aby nie widzieć jego obłudy i zakłamania

Wiara polega na wierzeniu w Boga a nie w księdza.  Ty widać taki sam wierzący katolik jak ten ksiądz. Ksiądz pobił wiernego a ty wyzywasz choć ja ciebie nie wyzywałem. Generalnie widać, że nerwy ci puszczają. Tak więc po katolicku wybaczam. W niedzielę udasz się do spowiedzi a od poniedziałku znowu zaczniesz wyzywać.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie wiem jaka będzie inna ekipa. Ale widać wyraźnie. Pis wpadał na pomysł wyprowadzania z budżetu gigantycznych pieniędzy przez rożne fundacje. Że niby dają. Tylko zobacz kto dostaje. Do tego Szumowski i jego ministerstwo robiące dziwne interesy z dziwnymi typami. Gdzie giną gigantyczne pieniądze i nikt się tym nie przejmuje.

Nie jest moja rolą tu nikogo przekonywać. Bo jak ktoś myśli to sam to złodziejstwo widzi. Ale przynajmniej mogę napisać co mnie wkurza i wytknąć oczadzonym propagandą zwolennikom pisu jaką to święta mają władzę.

Ludziki - nie czaicie POdstawowych zasad Finansów Publicznych. Nierząd nie POsiada swojej mamony a budżet krajowy rok w rok jest na deficycie. Najgorsze jest to, że te  memłony PISdzielskie zadłużąją nas w Międzynarodowym Funduszu Walutowym coby ogarnąć mierny niewykształcony elektorat. Tak mierny i intelektualnie ubogi nie zdający sobie sprawę o grożących konsekwencjach?. Okupantów białej gwiazdy w kraju już mamy jakby komuś szara komórka z letargu śmignęła. Są uzbrojeni a ustawą 1066 prawnie umocowani do zakneblowania nam otworów gębowych. Śmieją się z nas nawet kolorowi inaczej - Polacy bojkotujcie te bezprawie i parodię wyborczą.

https://dziennik-polityczny.com/2019/05/10/szok-wojsko-usa-na-terenie-polski-do-stlumienia-buntu-narodu-prezydent-podpisal-ustawe/

22519098_1711057285633510_608451916096168571_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

Jaką wojna tu trwa. Tylko o co?przecież popis dawny AWS zwycięstwo opili w 1wszej  turze wyborów. Układ dalej trwa. Raz my raz wy, nikt nikogo nie rozlicza.i tak już 30 lat.popyskujemy przed kamerami ludzi bardziej sklucimy niech się gryzą a my dalej swoje 

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie wiem jaka będzie inna ekipa. Ale widać wyraźnie. Pis wpadał na pomysł wyprowadzania z budżetu gigantycznych pieniędzy przez rożne fundacje. Że niby dają. Tylko zobacz kto dostaje. Do tego Szumowski i jego ministerstwo robiące dziwne interesy z dziwnymi typami. Gdzie giną gigantyczne pieniądze i nikt się tym nie przejmuje.

Nie jest moja rolą tu nikogo przekonywać. Bo jak ktoś myśli to sam to złodziejstwo widzi. Ale przynajmniej mogę napisać co mnie wkurza i wytknąć oczadzonym propagandą zwolennikom pisu jaką to święta mają władzę.

Hubertussie , mój antagonisto :). Od kontrolowania rządu jest chyba opozycja czy NIK na przykład. Oni powinni sprawdzać jak rząd wydaje publiczne pieniądze i informować o tym społeczeństwo, jednocześnie wskazywać właściwy kierunek. Skoro tego nie robi, to coś tu nie gra. Mamy słabą opozycję ?

5 godzin temu, jacus napisał:

acha czyli jak prezes jest ciota to ty tez bo, go popierasz ??

Dowody Jacuś, dowody. Najlepiej takie aby trudno je było podważyć.

2 godziny temu, ogarek napisał:

Oficjalny biogram Andrzeja Dudy pomija informację o jego przynależności do Unii Wolności. Jest jeszcze jeden epizod z życia prezydenta, którego tam nie ma. W 2003 roku Okręgowa Rada Adwokacka w Krakowie uznała, że nie nadaje się na aplikanta – pisze Gazeta Wyborcza.

Wyborcza dotarła do dokumentów z których wynika, że uchwałą z dnia 19 grudnia 2003 roku, rada adwokacka odmówiła wpisania Andrzeja Dudy na listę aplikantów adwokackich – (…)albowiem p. Duda nie uzyskał wymaganego minimum punktów na etapie testu pisemnego – cytuje gazeta. Urzędujący prezydent zdobył 67 pkt, podczas gdy minimum wynosiło 85 pkt – To bardzo mizerny wynik świadczący niestety o niskiej wiedzy ówczesnego magistra Andrzeja Dudy – mówi Włodzimierz Łyczywek, dziekan szczecińskiej adwokatury.

Po co sądy. Mamy Wyborczą i inne media.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Wczoraj to czytałam:

"Zobaczyłem, że na płocie parafii wisi z pięć plakatów Dudy, to powiesiłem też reklamę Trzaskowskiego. [...] Następnego dnia dowiedziałem się, że ksiądz zerwał Trzaskowskiego i wypytywał ludzi, kto śmiał go powiesić. Miał mówić, że jak dorwie tego gościa, to udusi....."https://www.o2.pl/informacje/bojka-o-plakaty-wyborcze-na-kaszubach-ksiadz-pobil-parafianina-6529610555509440a

Mam komentarz ale to byłby czarny humor.

42 minuty temu, staszek131415 napisał:

o ODEZWAŁA SIĘ TA CO SIĘ KIERUJE JĘZYKIEM MIŁOŚCI DO MNIEJSZOŚCI W POLSCE U NAS WISI SOBIE PLAKAT TRZASKOWSKIEGO I DUDY OBOK SIEBIE I JAKO NIKT GO NIE ZRYWA ŚMIESZĄ MNIE TAKIE TEKSTY yWA ILE tY MASZ LAT?

Mniejszości były, są i będą i tego się nie zmieni. Jedynie do czego można się doczepić to do zachowania co niektórych osób z tych środowisk.

Opublikowano (edytowane)

Opozycja informuje o złodziejstwie pisu non stop. Premier nie chciał przyjść do senatu by odpowiedzieć na pytania o stanie finansów i groźbę deficytu. NIK sprawdza farsę wyborczą Sasina z 10 maja. Choć wątpię by przed wyborami ogłosił wyniki a szkoda.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

Wiara polega na wierzeniu w Boga a nie w księdza.  Ty widać taki sam wierzący katolik jak ten ksiądz. Ksiądz pobił wiernego a ty wyzywasz choć ja ciebie nie wyzywałem. Generalnie widać, że nerwy ci puszczają. Tak więc po katolicku wybaczam. W niedzielę udasz się do spowiedzi a od poniedziałku znowu zaczniesz wyzywać.

16864988_1190778007684704_7938644667939999262_n.jpg

Opublikowano

Program Trzaskoskiego":

1. Odebranie Powstańcom Warszawskim corocznej nagrody 5000 zł.

2. Przywrócenie UB-eckich emerytur podwyższonych o 100% w ramach zadośćuczynienia.

3. Wprowadzenie nagród dla sędziów i prokuratorów stalinowskich, 300 za każdy żądany i wydany wyrok kary śmierci i 500 za każdy wykonany.

4. Likwidacja urzędu Prokuratora Generalnego, ABW, CBA, CBŚ etc.

5. Wprowadzenie nauki masturbacji do przedszkoli przez fachowy personel (minimum 2 wyroki za pedofilię i 10 lat odsiadki)

6. Likwidacja 500+ połączona ze zwrotem już pobranych świadczeń.

7. Zwolnienie ze zwrotu 500+ dla rodzin które oddadzą min 1 dziecko do adopcji parom homoseksualistów i transwestytów.

8. Refundacja poniesionych strat mafiom VAT-owskim.

9. Przejęcie oczyszczalni ścieków w Krakowie celem zalania CAŁEJ Polski g…

10.Wprowadzenie nietykalności i bezkarności dla sędziów i prokuratorów i ich rodzin do II stopnia pokrewieństwa.

11. Likwidacja Izby Dyscyplinarnej i wszelkiej odpowiedzialności za wydawane wyroki w sądownictwie.

12. Podwyższenie wieku emerytalnego do 75 lat dla mężczyzn i kobiet. I tak kobiet żyją dłużej.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Bardzo dobrze że wkleił ten link. To jest modelowy przykład odmóżdżenia dziennikarskiego w postaci Pana Ziemkiewicza.Ja nawet jakbym rok szukał, to podobnego nie znajdę. Teraz widać czym faszeruje się głowy, pod pozorem kwiecistych publikacji.

Ktoś kto ma inne poglądy od jedynie słusznych, jest „odmóżdżony” . Mirek, a może zwyczajnie poglądy ma inne i punkt widzenia? Nie ma miejsca dla takich w Twoim kraju? 
co do „kruczków” o których wspomniałeś. Skoro są, to są i się z nich korzysta. A jeśli Cię to razi i nie tylko Ciebie, to jest tylko dowód na to, że to prawo, Konstytucja, do d*py jest i zmienić ją trzeba, a nie otuą, czy innym murem za nią stać. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v