Skocz do zawartości
jacek34

Druga sekcja nie działa po rozgrzaniu

Polecane posty

jacek34    0

Witam.Mam problem ponieważ podczas załadunku bel nie mogę postawić ich w pionie. Dzieje się tak gdy ciągnik się już rozgrzeje wtedy to tur unosi balot do góry ale nie reaguje na to by postawić go w pionie.Dodam że w przypadku balotów o średnicy 120cm nie ma tego problemu zarówno zaraz po uruchomieniu ciągnika jak i w czasie dłuższej pracy,występuje on przy załadunku bel o średnicy 150cm zaraz po uruchomieniu jak i później.(Słyszałem że może to być wina rozdzielacza sterującego turem a mianowicie chodzi o jego przepustowość).Czy ktoś miał może taki problem lub wie co może być tego przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przemko    20

A może to jest problem oleju ... gdy się rozgrzeje nie można uzyskać takiego ciśnienia aby podrzucić dużą belę, a mała jest lżejsza i ciśnienie jest odpowiednie. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jacek34    0

Pompa była niedawno wymieniona. A co do ciągnika to massey ferguson 690.Tur też jest marki mf

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    50

Jego udźwig jest taki a nie inny. Rozgrzeje się olej i spada jego wydajność. Zastosuj inny olej lub chłodnicę oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Antek21    1

Musisz zastosowac inny olej... Gestrszy i taki który po jakim czasie też bendzie gesty a nie jak woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×