-
Podobna zawartość
-
Przez piotr820
Witam
Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam nowy.
Tak jak w tytule, interesuję mnie opinia na temat pras zmiennokomorowych Vicon. Jakie awarie w nich mieliście??? ile bel itp...
Z tego co wyczytałem to ta firma, to jest połączanie Kvernelanda z Viconem.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie??? Jak stwierdzić przebieg po stanie pasów (czy są jakieś ząbki/schodki które się ścierają po jakimś tam przebiegu tak jaki w JD)???
Czy wszystkie Vicony mają wiązanie na 2 sznurki??
A te Vicony to to samo co Greenland??? Jakie jeszcze są prasy tej samej budowy??? Bo np. dziś oglądałem Riviere, Greenlanda i DF i to jest jedno i to samo...
Co myślicie o tejhttp://allegro.pl/prasa-zwijajaca-rolujaca-vicon-rv-157-grenland-i3894313237.html ??? Cena bardzo przystępna, choć w ten przebieg to nie wierzę...
A gdzie sprawdzić rok produkcji, bo na tabliczce znamionowej nie znalazłem?? No na felgach jest, ale felgi można zmienić...
Sorki za tyle pytań.
Pozdrawiam: piotr820
-
Przez tommar
Witam.
W prasie Vicon 1901, gdy owijam sznurkiem balota, sterownik ciągle pokazuje proces owijania, a sznurek fizycznie już nie jest podawany.
Tzn po uformowaniu balota, rozpoczyna się proces owijania sznurkiem, sam czas podawania sznurka to ok 10s, a cały proces wg sterownika trwa prawie 25-30s. Czy może być uszkodzony czujnik położenia aparatu wiążącego? jak można go sprawdzić?
Pozdrawiam
-
Przez fendzik8000
Witam mam problem ze swoją prasą. Mianowicie poleciało mi łożysko walca. Niestety jest to górny walec na którym znajdują się oprawy klapy, które muszę zdjąć i tutaj moje pytania czy odkręcając je muszę ściągać cała klapę, czy może jest jakieś inne wyjście?
-
Przez dominikl95
witam zamierzam zakupić spinkę do pasa i moje pytanie brzmi czy pas mający 21 cm wystarczy spinka o długości 19 cm pytanie głupie ale w swojej prasie mam spinki które mają 19 cm i jest kwestia czy jest tak oryginalnie czy już ktoś zmienił długość spinki i drugie pytanie czy jak jeden pas się urwie i go złącze to następne też muszę skrócić? może dla niektórych pytania głupie ale kto pyta ten nie błądzi
-
Przez Benzynek
Witam mam problem z pasami w prasa Deutz-Fahr RB 4.60. A mianowicie chodzi mi że dwa pasy w środku schodzą się do środka i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Może ktoś przerabiał podobny problem i by pomógł?
-