pancer527

Massey Ferguson 5610 nie odpala

Polecane posty

pancer527    7

Witam mam problem z  MF 5610 ciągnik pracował w polu z agregatem po powrocie do domu został zgaszony i tak ok. 2 godzin jak chciano go odpalić już się nie udało.

kilka danych:

-Mf z 2016/17 roku, dyna 4

ostatnim serwis został przeprowadzony 30 mth temu (filtry oleje)

-po dłuższym kręceniu zapalił się błąd T1 14 (czujnik sprawdzony i wymieniony na nowy) ale to wiedzieliśmy ze raczej nie przyczyna

-sprawdzone wszelkiego rodzaju połączenia na kostkach itp.

I teraz jeśli ktoś ma możne inny pomysł co możne być przyczyna to niech nam doradzi bo chwilowo nie wiemy co dalej szukać. A serwis nie chce przyjechać bo wiadomo panuje korona, jedynie ciągnik na lawetę a to już koszta, czas itp. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

Masz dostęp do jakiegoś testera ? Trzeba sprawdzić jakie jest ciśnienie na rampie paliwa powinno być około 300bar przy odpalaniu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sumek666    3996

może zabrzmi głupio:

sprawdź czy masz paliwo w baku

sprawdź czy dochodzi ono do pompy

z pompy do szyny ;) 


 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pancer527    7

Spoko głupio nie głupio każdy pomysł jest dobry do sprawdzenia👍, czasami rozwiązaniem problemu jest prosta przyczyna która można łatwo przegapić . 

Silnik tak na CR 

paliwo jest, filtr też zaraz dostał  nowy i nic nie pomogło

paliwo tez sprawdzałem wszystko ok. dochodzi normalnie do listwy, ciśnienie wali jak głupie tylko ile bar to nie wiem, trzeba będzie pomyśleć zęby coś skręcić aby sprawdzić dokładnie ciśnienie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

Nic ci nie da sprawdzanie zegarem ważne jest to co "widzi elektronika". 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
master21    10

To możliwe że czujnik ciśnienia na listwie padł albo zawór utrzymujący ciśnienie na listwie ale to najlepiej było by się podpiąć z komputerem bo za drogie są to rzeczy żeby tak wymieniać na chybił trafił. Bezpieczniki sprawdzałeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

Może w ten sposób na pompie wtryskowej masz dynksa z wtyczką oczyść powierzchnie dookoła wykręć i wyczyść sprężonym powietrzem. Musisz to robić ostrożnie, zachowaj odpowiednią dla układu wtryskowego higienę pracy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek3773    87

Daj tel .podpowiem jak wtryski sprawdzić domowym sposobem.chociaż nic nie obiecuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

Jak wtryski są uszkodzone to zapali na "plaku". Ja jednak obstawiał bym brak ciśnienia na rampie. Ewentualnie brak sygnału obrotów. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

I słusznie bo to niebezpieczne za każdym razem. Jak nie będzie miał ciśnienia na rampie albo sygnału obrotów to wtrysków też bardzo nie sprawdzi. Bo wynik będzie co najmniej przekłamany. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736

Ciekawe czy wyczyścił powietrzem ten zawór na pompie bo ja od niego bym np zaczynał. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pancer527    7

Witam panowie jeśli chodzi o ciągnik nie  nie pojechał w pole, nadal nie sprawny

Ale najpierw małe wyjaśnienie z mojej strony dla was.

Zaraz za postem jaceka3773 gdzie pisał o nr. tel. miałem napisany post ale coś mi go nie opublikowało (pisałem  z tel.) i za to przepraszam, później nie zaglądał co tutaj się dzieje. Też miałem dodane że jak się czegoś dowiem co, gdzie i jak było przyczyną to dam znać zęby już zostało dla potomnych, ale dobra od początku.

Ciągnik po kilku postach na stronie MF gdzie został trochę negatywnie przedstawiony bo to nie była jego jedyna awaria, zadzwonił gościu z siedziby AGCO gdzie została przedstawiona mu cała sytuacja co gdzie i jak i inne problemy (nie będę już się tuta rozpisywał) stwierdził ze przyjeżdża po niego laweta i go zabierają na serwis i będą szukać przyczyny awaria. i to było z 3/4 kwietnia. Miedzy czasie święta robota w polu bo terminy no i w końcu nie było czasu żeby pisać.

A jeśli chodzi o samą awaria to zajęło im kilka dni  co możne być przyczyna (serwis nie mógł stwierdzić co i jak), wstępnie stwierdzone jest uszkodzenie wtrysków a na chwilę obecną brak cześć i tylko jak już to nowe całe wtryski. Gdzie części do wtrysków wyszły by 2tyś a 1 nowy kosztuje 3tyś a wszystkie są uszkodzone. A co teraz wyjdzie dalej to też dam znać. 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    736
6 minut temu, pancer527 napisał:

Gdzie części do wtrysków wyszły by 2tyś a 1 nowy kosztuje 3tyś a wszystkie są uszkodzone. A co teraz wyjdzie dalej to też dam znać. 

To jest bzdura, ale z niecierpliwością czekam na podanie kompletnej przyczyny usterki, wtryski to nie mleko same się nie psują. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek3773    87
Napisano (edytowany)

byś się odezwał to sam byś sprawdził wtryski, pewnie jeden poszedł a chcą cię orżnąć na wszystkie, teraz swoję musi odstać by faktura jakoś wyglądała

zadzwoń do innego serwisu czy  mają takie wtryski regenerowane i po ile

Edytowano przez jacek3773

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ceston
      Witam w moim Fergusonie 1014 ostatnio na polu podczas siewu zaczynał podnosić z przerwami jakby chwytał powietrze albo nie pompowal oleju. Później przestał wogole podnosić i dźwignię też przestały działać. Miałem ostatnio chwilę więc wymieniłem filtr papierowy wyczyściłem. Metalowy. Oraz przeczyściłem rozdzielacze. I pompę. Złozylem wszystko razem i nadal nie działa. Ani dźwignię ani podnośnik w dodatku w skrzyni nie widać żeby jakoś zaciągał mocno żadnego ruchu oleju w skrzyni. Poluzowałem nakrętke na wezu między filtrem a pompa i olej leci naprawdę słabo w dodatku z powietrzem tak jakby słabo ciągał. Zastanawiam się czy to nie pompa skończyła żywot. Tam jest pompa zębata.
    • Przez Mf595Mk2
      Witam , mam pytanie czy jest możliwość żeby ktoś mi wysłał zdjęcia albo wysłał schemat jak podłączyć węże wspomagania kierownicy do MF 595? Proszę o pomoc 😁
    • Przez marian508
      witam serdecznie od 2 miesięcy jestem właścicielem fergusona 5445 z 2005 roku o mocy 90 koni. Niestety zauwazyłem ze przy mniejszych  pracach oraz przy ciągnięciu 2 przyczep zbożna ok 12 ton ciągnikowi brakuje mocy,  nie dymi ale ciagnik ma brak sił zeby sie wogóle np rozpędzić. Co może byc tego przyczyna, lub gdzie moge sprawdzić ciągnik jestem z okolic leszna w powiecie leszczynskim. Ciagnik jest po wymianie wszystkich filtrów.
    • Przez robert199411
      Witam
      Mam pytanie odnosnie mf 8290 powershift. Czy ktos mial problem ze nie chce jezdzic i nie mozna wylaczyc przedniego napedu, a i po dodaniu gazu zapala sie kontrolka braku cisnienia na tylnej osi?
    • Przez LUKAS11
      Witam wszystkich. 
      Podzieli się ktoś doświadczeniami odnośnie przedniego tuza. Amortyzacja, funkcja pływająca, udźwignąć 2,8t. Jakiego producenta wybrać coś w miarę solidnie i estetycznie wykonane w rozsądnych pieniądzach. Może ktoś coś poleci? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj