kamil100691

Nawożenie przed siewem trawy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kamil100691    0

Kiedy najlepiej Dac nawóz NPK bezpośrednio przed siewem trawy czy wcześniej np 2-3tyg dodam że siane będzie z broną aktywną grunt wcześniej przygotowany po likwidacji łąki 

Edytowano przez kamil100691

Wiadomość z agroFakt.pl

pedro2    6094

Po trawie to bym zrozumiał śpiew, ale przed? 👍

Możesz dać wcześniej, ale przykryj od razu.

..

tomo12    367

Według mnie jeżeli masz specjalnie przeprowadzić uprawę, aby wymieszać nawóz, to przy obecnych warunkach uważam za zbędne. Rozsiejesz przed siewem i nie będziesz przesuszać ziemi dodatkowo. Dawki nawozu przedsiewnie w dwóch dawkach? Widzę, że co niektórzy mają zbyt wiele czasu i paliwa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Rolnik1111
      Witam
      Co sądzicie o tym poplonie?

W filmie mówią żeby zasiać ją w sierpniu/wrześniu,skosić wiosna przyszłego roku i zaraz po skoszeniu zasiać kukurydze a czy sprawdziłaby się żeby użytkować ją cały rok jak zwykłą łąke i dopiero zaorać?
    • Przez Bamboocha
      Mam zamiar zasiać 1,5 ha lucernyz trawą.I nie moge sie zdecydować czy zasiac ją ze zbożem (mieszanka)czy bez. Wcześniej siałem już trawe ze zbożem i efekt był pozytywny,bo nie rosły chwasty itp.ale gdy zboze urosło trawa nie za bardzo rosła a z koszeniem sie wachałem gdzyz lepiej by było żeby sie chociaz wykłosiło, poniewąż bele są wtedy o wiele lepsze jakościowo.Czy sieliście już może lucerne ze zbożem??Ja bym zasiał raczej ze zbożem ale tata mówi,że zboże pochłania duże ilości wody i wpływa to na wschodzenie i rozrastanie trawy i że później trzeba czekać na zboże do skoszenia a tak to by przyciął trawe wczesniej i by sobie spokojnie rosła....
      Jakie jest wasze zdanie i jak wy robicie??
      który sposób wybieracie, co o tym sądzicie??

Pozdro for all and Miłego Jajka:)
    • Przez tumek19
      Mam pytanie do was na temat uprawiania tej rośliny, ceny nasion, pielegnacji itp.
    • Przez Gryzli167
      Witam wszystkich serdecznie. Nigdzie nie mogę znależć informacji na temat czy nie będąc rolnikiem mogę zakupić dom z zabudowaniami gospodarczymi i sąsiadującą do tego 2 hektarową łąką. Właściciel chce to sprzedać tylko i wyłącznie z tą działką. Nie bedę miał problemów notarialnych żeby to kupić? Na internecie wyczytałem że do 1 hektara bez problemu nie będąc rolnikiem ale to piszą o działkach rolnych ale czy łąka podlega tak samo? Proszę o pomoc i z góry dzieki
    • Przez Leszy
      Dziś pojechałem kosić trawę i pierwszy raz widziałem taki przypadek by trawa była porażona rdzą. Wszystko było rude i do tego pyliło rdzawym pyłem. Widział ktoś kiedyś taki przypadek? Czy tym się przejmować? Zwalczać, czy liczyć, że samo przejdzie? To jest pierwszy rok trawy. Dwa sezony przynajmniej miała wytrzymać. Trochę to słabo wygląda. Ktoś coś kiedyś widział podobnego? 

Nawet but po przejściu przez trawę wygląda tak. 

Tak to wygląda z daleka. 

Zaś tam gdzie nie wystąpiła wygląda tak.

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj