Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
Owijarka satelitarna metal fach z529
Przez
kamil100691, w Owijarki
-
Podobna zawartość
-
Przez Lukas1995
Sprzedam owijarke sprawna więcej informacji pod nr tel.575-980-246 Cena 6500zł do negocjacji
-
Przez Radar18
Witam. Chciałbym poruszyć temat odnośnie owijarki samozaładowczej (rolmako). Owijarka przy próbie podniesienia beli na karuzelę nie ma siły, aby ją udźwignąć. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i chciałby się podzielić jak go rozwiązał?
-
Przez damian123141
szukam kogoś kto by przerobił owijarke stacjonarną na samozaładowcza. województwo wielkopolskie i łódzkie
-
Przez rewoluszyn
Witam wszystkich. Założyłem ten temat, ponieważ zamierzam zająć się produkcją owijarek samozaładowczych z przednim lub bocznym załadunkiem (zależy od potrzeb nabywcy). Chodzi mi głównie o przystosowanie popularnych owijarek stacjonarnych do specjalnego podwozia z ramieniem załadowczym. Moim produktem będą właśnie takie podwozia. Dzięki czemu każdy kto posiada zwykłą owijarkę Będzie mógł niewielkim kosztem otrzymać maszynę o parametrach pracy jak sipma maja czy pronar. Dostępne będą 3 opcje sterowania: ręczne, pół automat, automat. Rozmiar kół i inne szczegóły zależne od woli kupującego. Myślę że koszt takiego podwozia nie przekroczy 10tys. w najbogatszej wersji.
Co sądzicie o tym produkcie? Czy ma szansę wzbudzić zainteresowanie nabywców?
W razie pytań piszcie chętnie wszystko wyjaśnię.
-
Przez PraktykR
Planuję zakup używanej "zachodniej" owijarki z załadunkiem bocznym za około 10k. Znalazłem kilka ofert (od dolnego śląska po mazowsze), niestety żadna z nich nie ma "chwytaka" folii (prawdopodobnie zostały wykręcone), więc zacząłem zgłębiać temat, ponieważ mógłbym odpowiedni "chwytak" dorobić.
Najbardziej zainteresował mnie "system" stosowany w starszych Kvernelandach, który uruchamia się mechanicznie (za pomocą sprężyny/łańcucha) kiedy stół owijarki osiąga prawie maksymalne, albo maksymalne wychylenie, a bela zostaje wyrzucona. Wszystko bez ingerencji kierowcy. Rozwiązanie raczej udane, ponieważ Kverneland jeszcze po 2000 roku je stosował.
Niestety nie znam dokładnej zasady działania. Znalazłem filmy i zdjęcia, ale wszystko z daleka i niewiele widać... Na forum nie ma nic. Znalazłem katalog części, instrukcje obsługi do Tarrup 7500 i są zapadki, sprężynki, dźwigienki, ale bez szczegółowych zdjęć, albo tłumaczenia dalej nie wiem jak to dokładnie działa. Jestem w stanie wyobrazić sobie chwycenie i obcięcie folii, ale jak potem folia jest puszczana po (chyba) 2 obrotach stołu?
Nie mam gdzie zobaczyć owijarki z takim "systemem" dlatego proszę użytkowników o podanie konkretniejszych zdjęć, jakiś materiałów z internetu, albo opisanie zasady działania na podstawie instrukcji obsługi, albo katalogu części. Jeśli ktoś, coś wie proszę pisać, może ktoś jeszcze jest zainteresowany tematem?
Link do katalogu części (strona 22-26): http://www.hjallerupmaskinforretning.dk/UserFiles/File/kataloger/Kverneland-katalog/Græs/Balleindpakkere/UN7500/Reservedelskatalog/Res.kat.7500.pdf
-