Polecane posty

gajor24    1
Napisano (edytowany)

witam mam john deera 5100R i cos jest nie tak jak wrzucam bieg i daje rewers do przodu to ciągnik strasznie szarpie na każdym biegu jak chce założyć łyżkę czy cos podczepic to sie nie da bo zamiast powoli to tak szarpnie ze zaraz cos przestawie. w serwisie mowia ze to zawor modulacyjny wiec zakupiłem go za 1tys zł i tu moje pytanie gdzie on sie znajduje?? wiem ze gdzieś w skrzyni ale gdzie??

Edytowano przez gajor24

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marceli10    3

A nie robi sie kalibracji? Bo np w renault przy takich objawach trzeba kalibrowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ariss    7

oczywiście że trzeba go skalibrować sama wymiana jest bezsensowna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

krystek1992    8

U mnie też twierdzili że musi szarpać na A, B i C gdy ciągnik był na gwarancji. Po gwarancji się zdenerwowałem i przyjechali zrobić kalibrację sprzęgła i skrzyni. Wzięli kase i pojechali. Rusza lepiej, półbiegi też wchodzą lepiej ale dalej lekko szarpią. Najgorzej 3 półbieg na F.


Zetor 9641 + ładowacz

John Deere 6120M...

 

... walczą dzielnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gajor24    1

półbiegi wchodzą gładko tylko jak mam np założonego paleciaka i chce zdjąć cos np z busa co ma euro paletę  to jak dje rewers to tak szarpnie ze widły mi zamiast palete to busa przepchnie bo tak ciągnik podskoczy żeby wolno precyzyjnie wjechać pod paletę to muszę włączyć C1 czyli 3 bieg i trzymać go n hamulcu i mega wolno puszczać sprzęgło bo inaczej to taki strzał dostanie w koła ze łeb urywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek2201    37

koniecznie kalibracja. u mnie w 5e było to samo. możliwe że na razie zaworu nie będziesz musiał wymieniać będzie kalibracja może wystarczyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mx_racer
      Witam mam nietypowe pytanie wymieniam olej w skrzyni w swoim JD 5100Ri w instrukcji jest napisane ze wchodzi 55l odkręciłem korki spustowe są dwa tak pisze w instrukcji wszystko niby okej olej leci ale zleciało mi raptem ze 30-35l mimi tego że był stan w ciągniku dodam ze ładowacz i ramiona podnośnika są opuszczone. O co może chodzić? Gdzie te 20l mimo stanu się zadziało?
    • Przez nemezis
      Pytanie głownie do użytkowników modeli 6110M-6145M  (Rok prod.od początku 2016 r do dziś )ale również do właścicieli R-ek w 4 cylindrach . Czy w Waszych ciągnikach po nagrzaniu i pod obciążeniem występuje podczas jazdy na 1 biegu obojętnie którego zakresu A-F występuje dzwięk jakby tarcie , skrzypienie wyraznie słyszalne w kabinie i na zewnątrz ?  Problem jest od nowości , JD aktualnie diagnozowany w serwisie - olej  czysty zmienione cewka 1-2 biegu i chyba zawór modulacyjny . Podobno w nowej M-ce z placu jest taki sam dzwięk . Serwis wysłal zapytanie do Centrali odnośnie ww. i czekamy na odp. Co Wy na to ? Ktoś też tak ma  ? 
    • Przez yacenty
      Hej, muszę domontować gniazdo isobus w 6r, gdzie ono się znajduje, może ktoś mi pokazać fotkę.
      Mam już gniazdo razem z instalacją od rozsiewacza ale chciałbym je umieścić w takim miejscu aby nie kolidowało z innymi rzeczami z tyłu ciągnika.

    • Przez Nowak5425
      Witam, mam JD 5055E i nie wiem czy tylko u mnie tak jest czy tak musi być. Wskazówka od poziomu paliwa w zbiorniku strasznie powoli podnosi się do góry.. Opada również powoli. Ma ktoś może ciągnik seri 5E i podpowie coś na ten temat ?
    • Przez artureg138
      Mam taką przypadłość w swoich 5m że gdy jest zimny olej hydrauliczny to pompa pod obciążeniem( bądź coś innego) przy pracy z turem lub hydrauliką zewnętrzna wydaje dźwięk drrrrr...czy ktoś ma taki przypadek? Dzwoniąc do serwisu powiedzieli że to kabel od hydrauliki pod wpływem drgań uderza o kabinę..ale coś nie chce mi się wierzyć w to l...może jakieś zawory na rozdzielaczu?? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj