News
Mikua

Przy wciśnięciu sprzęgła załącza sie zawór pneumatyczny hamulca przyczepy Ursus C360

Polecane posty

Mikua    25

Cześć.

Przy wcisnieniu sprzęgła załącza się zawór pneumatyczny hamulcy przyczepy, naprawiał ktoś to ? wstępnie oglądałem ale nie zauważyłem aby coś było nie tak 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przekręt    125

jak wciskasz sprzęgło to porusza się dźwignia hamulca ręcznego ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mikua    25

Porusza się ten uchwyt przy zaworze pneumatycznym od ręcznego 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

przekręt    125

przyrdzewiało na ośce, spróbować wd i rozruszać, a jak nie da rady to rozebrać,przeczyścić i nasmarować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stachu0007    30

pedał sprzęgła jest na wałku do którego podpięty jest ręczny - ale to już pewnie wiesz. Opcje są dwie. Albo masz zatarty pedał na wałku albo tuleja dystansowa na tym wałku już jest zdarta i przy wciskaniu sprzęgła pedał haczy o dźwignie ręcznego. Innych możliwości nie ma

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robert1226    209

W nowym ciągniku trzeba dopłacać do opcji sprzęgło w hamulcu , a ty masz gratis hamulec w sprzegle .

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TomaszStach    154

Ja miałem jak w mercedesie. Hamulec ręczny zaciągany peda... Znaczy dzwignią nożną 😅

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mikua    25

Dobra Panowie, temat ogarnięty, ręczny tak na prawdę nie potrzebny w przyczepie, cięgno odkręciłem i po robocie 😄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robert1226    209

To pamiętaj następnym razem też tak zrób ,a nie podłączaż komputer do c 360-tki. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez eryk94
      Witajcie może ktoś się spotkał z podobnym problemem otóż w mojej 40 kiedyś walnęła sprężarka została wymieniona głowica i nic nadal słabiutko pompował następnie zmienione pierścienie na tłoku zmieniony zaworek na tej głowicy i nadal problem ten sam miał ktoś podobnie dodam że po zmianie pierścieni wszystko jest szczelne a tłok równo pracuje także wątpliwe żeby spadł czyżby jakaś wada fabryczna w głowiczce ??
    • Przez BELARUS820BX
      Witam mam problem ze wspomaganiem w mojej c-360 mam założone hydrauliczne i wszystko działało do puki nie poszła tarcza na sprzęgle ciągnik został rozjechany olej spuszczony pużniej wszystko skręcone i nie ma wspomagania było od powietrzane i nic nawet koła nie skręcały puźniej trochę lepiej bo już skręcały ale ciężko było skręcać ręce bolały żeby ukręcić w jedną stronę   mechanik podejrzewał że to zawór co reguluje ciśnienie więc kazał kupić nowy orbitrol z wbudowanym już zaworem założylismy i dalej nic to samo minimalnie lepiej ale dalej to samo w miejscu żeby skręcić to trzeba się nakręcić jest gorzej jak w 60 bez wspomagania olej w zbiorniczku aż się pieni mechanik podejrzewa że siłownik może jest przyczyną że przepuszcza olej ale sam już nie wiem suchy jest nigdzie nie rzyga może wy coś podpowiecie bo ja już nwm co dalej robić 
    • Przez tirmaniek
      Witam wszystkich.
      Poszukuje Do Ursusa C4011 kierownicy, błotniki przód i tył lamp na tylne błotniki i maski .
      Ktoś może pomóc?
    • Przez MafiaPstrągowa
      Witam, czy ktoś może kojarzy jaki był kolor napisu na masce w c360? Rok 83
      Nie wiem czy malować na czarno czy może na niebiesko, a sam dokładnie nie pamiętam w którym roku zakończyli niebieskie malowanie.
    • Przez SebaMazowieckiePL
      Witam.
      Ostatnio wymieniałem czujnik stopu w swym Ursusie C-360.
      Po zamontowaniu czujnika wziąłem się za odpowietrzanie.
      Dodam że hamulce działaly tylko na 1 koło ( prawe).
      Pompowałem Pompowałem aż ukazał sie świezy płyn hamulcowy , zakreciłem odpowietrznik a pedały nozne nadal sa ( miekkie).
      Nie czuc w nich oporu tak jakby. Zacząłem nadal pompowac ( przy odkreconym odpowietrzniku) żeby miec pewnosc ze nie ma powietrza w przewodach zakrecilem odpowietrznik nic to nie daje - ani troche , nadal prawe koło nie hamuje.
      ktoś miał taki problem?
      Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj