klaudia12

zyski z kontraktacji.

Polecane posty

klaudia12    0

Witam.

Drodzy rolnicy nie dajcie się zbajerować Biernackiemu na opas bydła kontraktacje. Przywożą wszystko chore,z wysoką gorączką. Potrącają za padłe sztuki wysokie koszta leczenia.Ja wziąłem 40 sztuk padło 15 sztuk.Po sprzedaniu zapłacili po 3 zł za przyrost ponieważ nie miały wagi netto z umowy.Po obtrąceniu wszystkiego za resztę bydła dostałem 600 zł za 1.5 roku roboty.Nie mam słów. Uważajcie 

• Confused 1
  • Sad 1

Pitraszek    459

To teraz jak to wydac jak tak ciezko zarobione 

Nie ty pierwszy. Slyszalem ze niektorzy i po 50 dokladali. Koszmar jakis. Ciezko pozniej sie ogarnac po czyms takim. Wiekszosc niestety upada albo wyprzedaja wszystko

Edytowano przez Pitraszek
Dodatkowe wnioski

ab23    1183

A kto przywozi te bydlaki Biernat czy jakaś inna firma?

Wiadomość z agroFakt.pl

przemek28_28    1889

A kto kazał w coś takiego włazić? Każdy teraz pokrzywdzony. Tak jak koleś pare domów dalej jak z sokolowa przywieźli 60 sztuk to panisko na cały powiat jak zaczęły zdychać to wzrok wbity w ziemie. Z 60 zostało sie 27. Efekt taki ze kredyt brał żeby sie wypłacić.

• Confused 1

przemek28_28    1889

Nie jestem szczęśliwy ze komuś sie noga podwinęła bo nie na tym to polega ale tez nie widzę powodu na przykładzie mojego sąsiada ubolewać jak nagle zapragnął z małego hodowcy 10 sztuk zapragnął stać sie dużym odrazu. Trzeba mierzyć siły na zamiary. A jak ktoś wierzy w cuda albo w uczciwość poszczególnych firm to ma los na jaki zapracował.

• Like 1

Gość   
Gość

klaudia ciesz się ze wyszłaś na zero bo ludziska na interesach z nim gospodarstwa potracili

Gość   
Gość

Klaudia poczytaj sobie na stronie gowork opinie o BM Kobylin i prezesie Matuszewskim to najlepszy kolega Biernackiego kiedyś był, do dziś współpracują. Metody działania Biernackiego są identyczne jak Kobylina   ludzie tracą gospodarstwa a pomocy z nikąd. 

Biernacki ma osłone polityczną na poziomie sejmu dlatego jest bezkarny, nawet dzienikarze o nim pisać nie chcą chociaż ostatnio to się zmienia

klaudia12    0
Dnia 11.01.2020 o 19:29, ab23 napisał:

A kto przywozi te bydlaki Biernat czy jakaś inna firma?

bydlaki.te przywozi biernacki. ale w paszportach ostatnim  wlascicielem jest firma techmatic. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Aktywnyrolnik7245
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez benek79
      Moze tutaj bedziemy wpisywac cene prosiat.
      U nas kształtuje sie na poziomie 80zł do 120zł.
      Piszac u nas mam na mysli rejon Osiecin w kuj-pom.
    • Przez misio3p
      Temat pierwotnie nazwany "KOLEJNY ROK WYKAŃCZANIA PRODUKCJI WIEPRZOWINY W POLSCE 2022"
      Zaczynamy od cen 3,70-4,50 netto z zapowiedziami znacznych podwyżek, które być może pozwolą wychodzić na zero przy obecnych kosztach produkcji.
      Kontynuacja wątku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj