Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wcześniej myślałem że po tych sapardach, prowach,wraz ze zmniejszającą się ilością gospodarstw ciągniki stanieją,tak jak jest z samochodami. A tu lipa,ludzie kupują co raz to następny,dla wygody by nadążyć z maszynami,a szczególnie by nie przepinać się co chwila. Do c 330 maszyna jak żle podjechałeś,to albo trzedziestofkę przepchałeś,albo taką rotacyjną,czy pług rękoma zawróciłeś. A przy ciężkich maszynach,albo idealnie podjedziesz,albo jesteś skończony.A przeważnie nie ma komu pomóc. Prasa to pikuś,mój ..ulubieniec''to dyskowa z Talexa,ramiona po szerokości że regulacji brakuje  ......😐 ,o paszowozie nie wspomnę,bo tam to już dożywocie

Opublikowano
hubertb napisał:

Seria ciężka ceni się teraz dość wysoko około 09 roku za 30 kupowałeś 85 lub  nawet nowszy. Co do zachodu szukaj renówki. 

a renówki to się z zachodnich nie psują 🤔 nie ma co sugerować się marką tylko stanem technicznym

Opublikowano
46 minut temu, witejus napisał:

masz jakąś renówkę,jakieś uwagi?

Pan inżynier jest malorolny 😋 zetor ma, czyli traktor dla biednych 😉

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

takie zdanie to oksymoron

Nie chodzi tylko o cenę zakupu, bo te są dość wysokie, ale niższy koszt utrzymania a sama marka zetor nie daje prestiżu, co innego jak jedziesz jonem czy fendem😊 

Opublikowano

W okolicy mało jest rolników z dużą ilością ha, jak już są to sprzęty poparte kredytem w banku. Jeżeli chodzi tylko o to żeby jeździć zachodnim ciągnikiem dla prestiżu i aby sąsiada gul ruszał to nie to, ciągnik ma pracować w polu i się nie psuć, a jeżeli już to koszty naprawy nie mogą być wysokie i części dostępne od ręki dodatkowo sporo mechaników w okolicy(młodych) którzy potrafią taki ciągnik naprawić. @hodowcamlody trafił w sedno jeżeli chodzi o główny argument z przesiadką z ciężkiej serii do ciężkiej 😀

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

180 koni i 4x2

No i co z tego? Może potrzebuje mocy na wom? Może zależy mu na zwrotnści? Tylko u nas panuje zabobon że 4x4 ma siłe uciągu jak dwa ciągnikixD

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

180 koni i 4x2

telepie ta prasa tym traktorem jak sześćsiątką.

Opublikowano
Dnia 16.07.2020 o 18:58, witejus napisał:

sam możesz oglądać ,ta sama droga

Ale żeś Pan pomocny. Po co siedzisz na forum skoro masz w d*pie pomaganie innym 🤔

16 godzin temu, jahooo napisał:

nie chodzi o to, że się nie psuja, tylko statystycznie psują się w stosunku do godzin pracy o wiele rzadziej i są trwalsze

Fantazja Cię ponosi, na potwierdzenie tej twojej teorii prosiłbym o jakieś statystyki żeby było czarno na białym.

15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Pan inżynier jest malorolny 😋 zetor ma, czyli traktor dla biednych 😉

W takim razie też jesteś małorolny i w dodatku biedny bo marzysz o fetorku ale coś słabo idzie Ci to szukanie 🤣🤣

3 godziny temu, pafnucy napisał:

telepie ta prasa tym traktorem jak sześćsiątką.

Na pewno nie telepie bardziej niż sipma Twoim fetorem🤭😏🤫

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v