Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

W poniedziałek jak przyjedź to będzie oficjalna prezentacja na AF😏

Mam tam jakiś kanał ,bo komuś miałem pokazać działanie wialni 😎 A i jeszcze jakieś zboże 

No i sławka74 zatkało :)

Opublikowano
zycietoniejebajka1 napisał:

Stary stihl FS 300, 15 rok leci bez większego remontu. Tylko wężyki, gumy zbiornika, świece. Ale powoli chyba kończy żywot, niema już tej mocy co kiedyś, ale zrobiła nie mało.

mam stihl 025 z 1997 roku. chodzi do dziś bezawaryjnie.

Opublikowano

Panowie za nisko tak bo miałem rurkę pękniętą I cały czas na dół opadały😏

Ale co do tego że za wolno się nie zgodzę 

Opublikowano
16 godzin temu, Ursus932 napisał:

U mnie też pęknięta rurka i opadają motowidła. Kupowałeś nową czy tą jakoś naprawiłes?u mnie jest peknieta w takim miejscu że musze i tak ją wykręcać od hedera.

Opublikowano
Dnia 10.07.2020 o 21:21, Ursus932 napisał:

Mówisz rurka od siłownika wysokości?motowideł

Opublikowano
Dnia 10.07.2020 o 12:07, mf362 napisał:

Dobra piła wytrzymuję 5lat w lesie

Praca dzień w dzień

A na użytek własny 15/20lat mowa o markowym sprzęcie

Chyba mało metrów

2 lata przy intensywnym użytkowaniu i nie ma co remontować

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@soltys48

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Chyba mało metrów

2 lata przy intensywnym użytkowaniu i nie ma co remontować

Dawniej może i były lepiej wykonane piły Husqvarny z serii 55 itp. jak i te większe modele o trzech nr.

Zależy też od rodzaju drzewa i operatora kata

Edytowane przez mf362
Opublikowano
26 minut temu, Pablo9812 napisał:

Panowie jaką prasę polecacie do max 20tyś do ciągnika 75km ? Nie kombinować i brać Sipmę albo Warfamę? Czy ma ktoś coś godnego polecenia?

new hollandy 644 648. Ciagnik 75 km sobie radzi fajnie a do tego bardzo prosta maszyna. Za 20 tysi to juz naprawde igielke sie trafi

Opublikowano
26 minut temu, Pablo9812 napisał:

Panowie jaką prasę polecacie do max 20tyś do ciągnika 75km ? Nie kombinować i brać Sipmę albo Warfamę? Czy ma ktoś coś godnego polecenia?

Bierz jakąś włoską typu mascar feraboli fort itp. Jakość matriału nie porównywalna z polskimi a to bliźniacze prasy praktycznie więc jak chcesz to i od sipmy założysz części

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo9812 napisał:

Ile balotow przewidujesz robic?

• AgroTeam
Opublikowano
28 minut temu, Grzechooo napisał:

Ja bym coś nabył, tylko 100m³ to trochę za duży dla mnie. I jeszcze ciekawe jak z transportem na wschód i czy nie trzeba jechać i samemu rozbierać.

Musiał byś pisać czy to rozebrane czy jak.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, pawel885 napisał:

Bierz jakąś włoską typu mascar feraboli fort itp. Jakość matriału nie porównywalna z polskimi a to bliźniacze prasy praktycznie więc jak chcesz to i od sipmy założysz części

Masz którąś z tych pras? Z tego co wiem to do sipmy są podobne tylko z wyglądu. I że są łańcuchowe.

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

Mam feraboli. Polskie prasy to licencje włoskich. Mam od nowości 2009r i znajomy ma ursusa 2012 a robi 1000bel na rok a ja jakieś 1500 - zmieniał już przekładnię kontową i 2 razy główny łańcuch napędowy z zębatkami a ja raz sam łańcuch co było błędem, trzeba było skrócić oryginalny. Pręty w komorze mimo że grubsze gną mu się 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v