John Deere 4040 problem z przednim napędem
Przez
Marian1224, w John Deere 4x60 i starsze
-
Podobna zawartość
-
Przez seba836
Witam, pacjent JD 6520 SE na zwykłej pompie w trakcie jazdy stracił moc przestał reagować na gaz, jedzie na każdym bieg ale do 1tys obrotów nieraz jak się go zgasi albo sam z siebie normalnej zaczyna reagować na gaz.
Przed tym świeciła się kontrolka świec żarowych i chodził nierówno niekiedy ale normalnie miał moc. Ktoś miał podobnie pompa paliwa? Jak sprawdzić błędy w nim bo oglądałem poradniki na YT i przyciskiem pod kierownicą i potem kierunkami przełączać się nie da bo nie mam przycisku wie ktoś może? Pozdrawiam
-
Przez TOMASZ22
Jestem po wymianie obu pomp w moim jelonku, wymieniłem oraz filtr oleju, a ciągnik nadal kiepsko podnosi
Caps Lock!
-
Przez Dariusz1972
Mam problemy z ciągnikiem John Deere 1640 a dokładnie z podnośnikiem i turem przy podnoszeniu tur i podnośnik drży.Wymieniłem pompę wewnętrzną skrzyni, pierścienie, tuleje i podkładki dystansowe koszyka półbiegów , wszystkie oringi , uszczelki gumowe, uszczelki tłoka podnośnika.Po remoncie nic się nie zmieniło.Ciśnienie w pokrywie skrzyni wynosi 9.5 atmosfery.
Jeżeli ktoś wie co może być powodem usterki będę wdzięczny za wskazówki.
-
Przez Bogdan0077
Witam,
Posiadam fajny silnik po remoncie z kombajnu 1075, 150km model 6359 TZ02. Nie mogę go sprzedać a stoi nieużywany, więc zastanawiam się, czy dałoby się włożyć go do ciągnika 3350. Kołnierz wygląda tak samo, cały blok jest w zasadzie taki sam. W 3350 mam 100 km, a nie ukrywam fajnie byłoby mieć 150. Waham się tylko, czy skrzynia wytrzyma większy motor no i czy w ogóle ten silnik tam będzie pasował. No i czy chłodnica od 100 konnego silnika da radę go wystudzić.
Ma ktoś z was może doświadczenie w tym temacie?
-
Przez krystiab
Witam ciagle cieknie mi olej z tego zaworu wymienię oring jest 3 dni spokoju. I znowu się zaczyna. Chciałbym się dowiedzieć od czego jest ten zawór i co może być przyczyna ze oring tak szybko ulega zużyciu
-