Gość

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
KarolTD90    742
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

dlaczego ten Pan sie rządzi tak na Emili gospodarstwie?

Bo to jej bzykacz

• Like 3

6465    7194
4 minuty temu, Bananek napisał:

Sam bym tak zrobił. Do mojego sąsiada przyjeżdża sporo interesantów, którzy parkują koło mnie. Pal licho, że stają. Ale ruszając zazwyczaj ryją ten trawnik. Wiosną lub w mokre dni niszczy się to momentalnie.

A to czasem nie w pasie drogowym🤔

• Like 1

Bananek    12815
HF86 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Mechanik samozwaniec. Mówiłem Ci o nim. Ciągle ci sami interesanci. Ciągle te same maszyny. Ciągle te same usterki.

to un mój ten rozruszajnik robił 🤔

Ty chyba chory. Ja z Kacprem go robilim.

• Thanks 1

Bananek    12815
6465 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Sam bym tak zrobił. Do mojego sąsiada przyjeżdża sporo interesantów, którzy parkują koło mnie. Pal licho, że stają. Ale ruszając zazwyczaj ryją ten trawnik. Wiosną lub w mokre dni niszczy się to momentalnie.

Zgadza się.

gregor1284    5864
37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Kur..... że im nikt tego nie zabroni chodowac w tym syfie. A co z poidlami? 

Gdzie jest weterynaria i Agentura ja się pytam 

Bananek    12815
soltys48 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Pojedzą chłopaki. Na jutro każdy z kanapkami przyjdzie.

To samo powiedziała moja Magda

Bo ona też wie co Chłopy przy robocie potrzebują wciągnąć.

Gość   
Gość
1 minutę temu, 6465 napisał:

no raczej.

marcin19071980    672
Napisano (edytowany)
8 minut temu, Bananek napisał:

Z tym kładzeniem kamieni na poboczu nie jest tak prosto i nie jest to legalne. Twoje kończy się na płocie a trawnik przed płotem nie jest twój i nie legalnie wykonujesz pracę w pasie drogowym. Jeśli położysz tam kamienie i ktoś zniszczy sobie o nie samochód to będziesz miał przej..... Sprawa znana z sąsiedztwa. 

Edytowano przez marcin19071980
  • Like 4

soltys48    13519

Bo ona też wie co Chłopy przy robocie potrzebują wciągnąć.

widzi ile ja wciagam

• Haha 2

slawek74    8313

Jaka tam robota trochę dupy powozili 🤭 jak by przy betonie z betoniarki fundamenty albo strop leli 😁🙆‍♂️

• Like 3

Bananek    12815
marcin19071980 napisał:

Twoje kończy się na płocie a trawnik przed płotem nie jest twój i nie legalnie wykonujesz pracę w pasie drogowym. Jeśli położysz tam kamienie i ktoś zniszczy sobie o nie samochód to będziesz miał przej..... Sprawa znana z sąsiedztwa.

Przed płotem nie jest twój. Ale jeśli na tym trawniku ktoś się wypieprzy na śniegu albo lodzie to mandat dostaniesz ty, bo wtedy jest twój.

• Like 3

oniak    271
Napisano (edytowany)
9 minut temu, slawek74 napisał:

mam kilka kamieni na zbyciu jakby co.... 😁 chyba do lasu wywiozę ..

Jak ktos chce 😜

20181015_151824.jpg

20181015_151824.jpg

Edytowano przez oniak

Gość   
Gość

Przed płotem nie jest twój. Ale jeśli na tym trawniku ktoś się wy***przy na śniegu albo lodzie to mandat dostaniesz ty, bo wtedy jest twój.

raczej nie. mylisz z drogami osiedlowymi.

marcin19071980    672
1 minutę temu, Bananek napisał:

Przed płotem nie jest twój. Ale jeśli na tym trawniku ktoś się wy***przy na śniegu albo lodzie to mandat dostaniesz ty, bo wtedy jest twój.

Jak nie ma chodnika to nie ma obowiązku odśnieżania i mogą sobie nawet łby tam urywać nic cie to nie obchodzi. 

• Like 1

Krzysztof81    2084

U nas takie prawo. W pasie drogowym nic robić nie możesz ale jak nie odśnieżysz albo nie zamieciesz to mandat.

Gość   
Gość

cytat

Chodnik to wydzielona część drogi publicznej służąca dla ruchu pieszego, przylegająca bezpośrednio do granicy nieruchomości. Zgodnie z Prawem budowlanym za bezpieczny dla użytkowników stan chodników, odpowiada właściciel lub zarządca nieruchomości

oniak    271

W pasie drogowym powinni Ci wjazd(mostek, przepust) zrobic, ale nie nie zrobia... a jak chcesz sam zrobic to 3projekty pozwolenia poczawszy od policji... + oplaty do zarzadu drog. 

Rogas71    308
gregor1284 napisał:

37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Kur..... że im nikt tego nie zabroni chodowac w tym syfie. A co z poidlami? 

Gdzie jest weterynaria i Agentura ja się pytam 

Poidła ma zamontowane u siebie a to u siostry prawdopodobnie nie będzie w cudze inwestował 😜

• Like 2

Łolek    3936
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziwi mnie ze jeszcze nikt im tego syfu nie zlikwidował 

Bo nie było oficjalnego zgłoszenia pewnie 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

miasto wieś 🙆‍♂️🤦‍♂️

O nie możliwe krowa kupę robi to nie tak jak w reklamie milki

oniak    271
1 minutę temu, slawek74 napisał:

miasto wieś 🙆‍♂️🤦‍♂️

Masakra... 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez mateusz_18
      Dzień dobry,
      jestem dziennikarzem jednej z ogólnopolskich stacji TV. Przygotowuję materiał odnośnie suszy i jej problemie w rolnictwie. Czy któryś z Państwa chciałby się wypowiedzieć w tym temacie? Najchętniej z woj. mazowieckiego :)
      Pozdrawiam,
      Mateusz
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez MECHANIZATOR
      Witam

wiem że mamy już temacik "jakiej słuchacie muzyki" ale czasami jest on mało dynamiczny i zapominany na długie tygodnie oraz pakowane są tam wszelakie gatunki muzyczne od disco polo po muzykę poważną

stąd pomysł na stworzenie tematu takowego w którym bedziemy się przechwalać jakiego kawałka obecnie słuchamy - wiem sam po sobie że czasem jak coś wpadnie do głowy to nie ma zmiłuj cały dzień można słuchać i się nie nudzi - a czasami taki stan trwa nawet kilka dni - a są i dni że chcieli byśmy czegoś fajnego posłuchać a nie mamy czego więc fajnie było by tutaj zaglądnąć i posłuchać co innym aktualnie w duszy gra - podanie linku do kawałka obowiazkowe

nie zebym miał coś przeciwko ludziom słuchającym muzyki lżejszego kalibru ale tutaj zastrzegam sobie prawo do wygłaszania pogladów i opinii TYLKO i WYŁĄCZNIE dla różnych odmian rocka bluesa punka czy innego metalu - tak że koledzy i koleżanki słuchający popu techna i hip-hopu proszeni są o niezabieranie głosu

tak wiec pozdro i niech moc będzie z wami

no fakt zapomniał bym że warto by zacząć od jakiegoś mocnego akcentu

mnie od kilku dni chodzi po głowie kawałek Journeyman z repertuaru Iron Maiden - ale w wersji live z DVD "Death on the road" majstersztyk jedyne słowo jakie przychodzi mi do głowy na określenie tego wykonania utworu - a oto link http://www.youtube.com/watch?v=DxINTDCLTNA

a tutaj dla ciekawskich tekst w orginale i w polskim tłumaczeniu http://www.tekstowo....journeyman.html
    • Przez agrogozd
      Musi to być kanał rolniczy. Nie wolno spamowac i trzeba go krótko opisać.

Mój kanał na Youtube: http://youtube.com/channel/UCoKi0ueuyT8uGqwAqUs40Eg

Narazie się rozwija głównie prace w polu i oborze.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj