Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Murphys napisał:

Jedno jest pewne w żniwa spadnie

Mylisz się kolego bo im bliżej żniw cena będzie wzrastać taki mamy rok. Zapotrzebowanie na kukurydzę ogromne  , cena na giełdach rośnie i do tego złoty się osłabia. Dziś mam propozycję za suchą listopad czyli żniwa kukurydziane 680 netto a jeszcze trzy  tygodnie temu cena na listopad była max 620 netto. 

Dodam tylko że mokra 30% Agrolok od dziś podwyżka o 20 zł

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano

I co z tego że ktoś się ,,burzył" firmy specjalnie teraz zanizyły kontrakty by jak najwięcej zarobić na tych rolnikach co mają sraczkę i nie mogą doczekać do żniw. Przecież z rzepakiem było podobnie. Ja już wyleczyłem się z kontraktów jak kilka lat temu na rzepak podpisałem a pózniej w rzniwa 300zł było drożej. 

Na krajowym podwótku kukurydzy nie ma, paszarnie wymiotły wszystko co do jednego ziarnka 

Opublikowano

przy tak wysmiatanym rynku z kuku  / suszy  w Polsce   i kataklizmach u rekinów kukurydzianych  na świecie  podpisywanie 30 % wilgotności poniżej 550 jest co najmniej zabawne  !!!  no ale swojego  to nawet za dopłatą można się pozbyć 

• Like 1
Opublikowano

Pajej ludzie z północno zachodniej polski, którzy mają blisko do portu i niemca nie rozumieją że rolnicy z południowego wschodu muszą zapłacić za transport do portów lub na zachód europy.

Opublikowano

solek ziarna taczkami się dzisiaj nie wozi to 1 

a po 2 ile płacili za kuku 2 tygodnie temu na południu za starą ??????????  dało się !!!! droga raczej do portu się nie wydłużyła 

w tym roku podpisywanie kontraktów to porażka !!! 

w 2021 trza podpisywać , bo jak towarzystwo teraz zmoczy doppe to o kontraktach zapomni na długo !!

Opublikowano

- Obecnie, ceny oferowane za kukurydzę mokrą (30 proc. wilgotności) zawierają się w przedziale 420-470 PLN/t. Z kolei ceny oferowane za kukurydzę suchą to poziom 600-650 PLN/t, ale generalnie dostawcy oczekują wyższych cen za ziarno suche i niechętnie je sprzedają przy tych poziomach cenowych – informuje portal agrofoto.pl Izba Zbożowo-Paszowa.  

Artykuł z 29.09. 2020r.

Opublikowano

Cześć  dziś dzwoniłem do lokalnego skupu okolice Sochaczewa i na chwilę obecną cena między 370-450 za 30%.Ale powiedział,że w pełni zbiorów  będzie  ok 400-410.Prognoza cenowa na dziś.Zbiercie już qq?Jak z wydajnością?

Opublikowano
Minister50 napisał:

Cześć  dziś dzwoniłem do lokalnego skupu okolice Sochaczewa i na chwilę obecną cena między 370-450 za 30%.Ale powiedział,że w pełni zbiorów  będzie  ok 400-410.Prognoza cenowa na dziś.Zbiercie już qq?Jak z wydajnością?

gdzie w okolicy sochaczewa?

Opublikowano

A firma Szmidt płaci chyba 500 zł, ale trzeba qq dostarczyć do 7 października. Z czego co słyszałem to jeden przywiózł, która miała 40 % wilgotności, po potrąceniach nie wyszedł na tym dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v