Polecane posty

Fabian777    30

Kolego gdy potrzebujesz do 1000 bel miesięcznie to nie ma wyboru a szczególnie  teraz gdy jest deficyt slomy , na już potrzebuję 4 tiry slomy i niema skąd wziąść. 

Desperado    4780
32 minuty temu, Fabian777 napisał:

Kolego gdy potrzebujesz do 1000 bel miesięcznie to nie ma wyboru a szczególnie  teraz gdy jest deficyt slomy , na już potrzebuję 4 tiry slomy i niema skąd wziąść. 

Ile płacisz?

danielhaker    7162
4 godziny temu, slawek74 napisał:

wszystkie ważyłeś🤔 bardzo dużoooooo zależy od słomy a i 280 bywało ale ja kupuję ...😎

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Wszystko tak waży?

Mi średnia wychodzi ok 250kg ale mają ciut więcej niż 120

Nie ważę pojedynczo, kupuję od znajomego i ważę zestaw 48 bel, bo tyle na raz zabieram. Wiadomo że słoma a słoma będzie inaczej ważyć, bo owsianka będzie sporo cięższa ale tej to nie chcę widzieć 😛 Biorę tylko pszenną i z pszenżyta

5 minut temu, Karol6130 napisał:

Ciekawe czy z pod Siedlec producent podkładu pojedzie w tym roku po słomę na mazury 

W tym roku to i nad morze pojedzie, takie jest ssanie na słomę w tej chwili :ph34r:

• Like 1

Gość   
Gość
Przed chwilą, danielhaker napisał:

, bo owsianka będzie sporo cięższa ale tej to nie chcę widzieć

właściwie to czemu?

Gość   
Gość

a że przez to... oki..

schodzę z dzierżawy i się zastanawiam czy zebrać... najczęściej ciąłem.

Edytowano przez Pafnucy12

Desperado    4780

Załóżmy 200kg bela, 5 bel tona, to jeden hodowca bydła, żeby nikogo nie obrażać, oferował mi na wiosnę 30zł za belę, czyli tona 150 zł. bo on więcej nie da, bo paliwo robota siatka i mu się nie opłaca.   :D

soltys48    20101
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a że przez to... oki..

schodzę z dzierżawy i się zastanawiam czy zebrać... najczęściej ciąłem.

Jak schodzisz to zabieraj co swoje

• Like 4

Karol6130    8244

W poniedziałek miałem propozycje wymiany za obornik 

Chłop sam chce zbelować i jest gotów obornik odebrać na drugi rok

Tylko jak to teraz policzyć 

Co do Owsiaki to też nie do końca że każda 

Jeśli jest owies czysty, dostojały i słoma  poleży na pokosie, jest co innego niż taki z perzem i zielem

Tak samo jak pszenżyto, żyto z miotłą

danielhaker    7162
1 minutę temu, Desperado napisał:

Załóżmy 200kg bela, 5 bel tona, to jeden hodowca bydła, żeby nikogo nie obrażać, oferował mi na wiosnę 30zł za belę, czyli tona 150 zł. bo on więcej nie da, bo paliwo robota siatka i mu się nie opłaca.   :D

Kwestia lokalizacji, u mnie gotowa chodziła zazwyczaj koło 50zł chyba, po 30 to jakieś zgnilce ze sterty. Ale jak w tym roku kupić słomę drożej od siana to i ja nie widzę w tym interesu 😛

Desperado    4780
1 minutę temu, danielhaker napisał:

Kwestia lokalizacji, u mnie gotowa chodziła zazwyczaj koło 50zł chyba, po 30 to jakieś zgnilce ze sterty. Ale jak w tym roku kupić słomę drożej od siana to i ja nie widzę w tym interesu 😛

30 z pokosu po żniwach chce płacić, ma prawie pod nosem.

Gość   
Gość
Przed chwilą, Desperado napisał:

30 z pokosu po żniwach chce płacić

za jakie? 120?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna.  Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj