Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, fireseba napisał:

Wrzesień równe 0.00.000mm, dzis to samo. Jeszcze tak sucho w tym roku nie było. 

Ty z podlaskiego chyba jaki powiat? U mnie od wtorku codziennie pada. 

Sorry zobaczyłem że Ty z Mazur. 

Edytowane przez artek27
Opublikowano

dziś po południu słoneczko od razu człowiek lepiej się poczuł  na górkach  lekko się z wapno rozsiewało ale na dołkach dwa razy rozsiewacz wpadł po oś ledwo go przeciągnąłem 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Tylko uprawa tunelowa a polowa jest różnica w jakości fasoli i kosztów.Ja mam 3 tunele i jedna folie musiałem niedawno kupić nową i załtomatu jesteś w plecy

To ile zapłaciłeś za folię 600 zł bo na tunel 7 x 30 tyle kosztuje . 200 kg fasolki jest folia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
pafnucy napisał:

38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdyby ktoś zapomniał

Rysiu czyżby na jakieś party się wybierasz?

Będzie chodził że koszula du.y nie dotyka jak ta wiewióra 😀 a ja miałem właśnie telefon z zaproszeniem na zakiszanie

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Będzie chodził że koszula du.y nie dotyka jak ta wiewióra 😀 a ja miałem właśnie telefon z zaproszeniem na zakiszanie

No to odważna i otwarta kobieta dzwoniła. Skorzystasz z zaproszenia?

Opublikowano

a ja miałem właśnie telefon z zaproszeniem na zakiszanie

ogóra?? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale po to się robi żeby były zyski a nie ciągle straty.

Rwałeś kiedy fasolę?

Ja kiedyś rwałem,  kuźwa na 200kg to trzeba cały dzień w tym siedzieć. 

Całą rodziną 

Opublikowano

nie kobieta 😁 tylko chłop i to dosyć spory zakiszanie kukrydzy % kolega co Ci sprzedał fenda Cię pozdrawia jeździł w ekipie😉

pafnucy napisał:

a ja miałem właśnie telefon z zaproszeniem na zakiszanie

ogóra?? 🤔

Nie o góra tylko qq 😉😀

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

kolega co Ci sprzedał fenda Cię pozdrawia jeździł w ekipie

Dzięki. 

Swoim zetorem?

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Bardziej od rwania fasoli nienawidziłem tylko zbioru ogórków

mnie dobijało zbieranie kartofli po kartoflisku 

Opublikowano

Co ty gdzie zetor tam 😀 mackornikiem z figielem znajomego będzie film z akcji https://youtu.be/NRQGKvrOkYw

szczypka napisał:

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Bardziej od rwania fasoli nienawidziłem tylko zbioru ogórków

po bronie? czy za pługiem?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szczypka napisał:

Kiedyś jak jeszcze nie mieliśmy swojego kombajnu do ziemniaków to przyjechał taki typ który miał taki kombajn który pół ziemniaków wykopał, a pół zgubił. Nigdy nie zapomnę, przez pół października zbieraliśmy te ziemniaki po szkole z ojcem i z bratem. Nie pamiętam, 3 albo 4 rozrzutniku jednoosiowe zebraliśmy, a potem krowy  pewnie jeszcze zjadły na tym kartoflisku

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

To je łun w korniku?  To na Karwowie czy gdzieś dalej.

Tyz mom kornika😁

Oj tak zbieranie ziemniaków po bronie i pługu- do dawało w kość. Czasem jeszcze ojciec gonił jak deszcz po zasiewie pszenicy pojedyncze sztuki wypłukał. I wszystko krowy i świnie zjadły. Dziś zostaje na polu.

Opublikowano

to u nas kiedyś tak też się zbierało 😀 taż jak były drobne dla bydła się zbierało przy jednym polu miał gość owce w zagrodzeniu a jak mu wylazły i wyzbierały to byliśmy szczęśliwi jako dzieci że nas z tego wyręczyły 😆

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

@marulekk Masz światłowód bo jakaś firma z międzyrzeca furora ma u nas kopać i zakładać.

A gdzie tam panie taka nowoczesność u nas.

swego czasu do instytucji zakładali, w tym roku ponoć mają ciągnąć po słupach do każdej chałupy

Opublikowano
Agrest napisał:

To je łun w korniku?  To na Karwowie czy gdzieś dalej.

Tyz mom kornika😁

Oj tak zbieranie ziemniaków po bronie i pługu- do dawało w kość. Czasem jeszcze ojciec gonił jak deszcz po zasiewie pszenicy pojedyncze sztuki wypłukał. I wszystko krowy i świnie zjadły. Dziś zostaje na polu.

Nie on tam pierwszy raz 135 jeździł z figlem będzie film na tym kanale za jakiś czas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v