Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kaj napisał:

turtojs napisał:

Lepiej podawać cenę netto

Nie jestem na vacie to dla mnie liczy się brutto

Ja też jestem na ryczałcie ale podaje netto, bo większość operuje cenami netto

motorader18 napisał:

30 groszy do gory na 5.1netto na jutro zaklady podnoszą ceny

A to Ci checa, myślisz że trend się za niedługo odwróci i pójdą do góry świnie trochę aby?

Opublikowano
Dnia 13.05.2020 o 11:02, maciej9911 napisał:

A ja zastanawiam się skąd te ceny tuczników u was. U mnie (wlkp) w powiecie czarnkowsko-trzcianeckim oraz pobliskim powiecie obornickim najczęściej słyszaną ceną w tym tygodniu jest 4zł, ewentualnie 4 z małym haczykiem, a znajomy ma zapisany odbiór do małej lokalnej ubojni (zarządzanej przez ośmiu rolników!) po 3,90netto.....

Czyli to co tata mi mówił z ceną to prawda...

Dolina Noteci. Pytanie czy bezpośrednio u nich taka cena, czy przez pośrednika. Do ich zakładów mimo, że mam może z 6km sprzedałem dwa razy przez naganicza, raz bezpośrednio i nie dość, że cena słaba to jeszcze przesmradzanie, że towar kiepski.

Opublikowano
Dnia 14.05.2020 o 10:53, turtojs napisał:

Na poniedziałek ostro szukają tucznika. Cena 5pln netto. Do środy nikt nie chciał brać, bo kolejki, mięso nie schodziło.

• Haha 1
Opublikowano

Ja miałem w czwartek 6.70 więc wrażenia to na mnie nierobi

Opublikowano

Jeszcze spadło ,ale ruszyła  sprzedaż 86 % sprzedanych świń , na poprzednich notowaniach sprzedaż była na poziomie 20% oferowanej ilości tuczników

Opublikowano

Wątpię że jutro spadnie, 1,68 euro to dobra cena na licytacji jakby spadło poniżej 1,65 to by upuścili jutro a tak powinno być bez zmian bo główna cena to 1,60 a na małej giełdzie 1,68, czyli różnica 8 centów, a z reguły między główną cena a na małych giełdach była różnica 6-10 centów

Opublikowano
44 minuty temu, turtojs napisał:

Wątpię że jutro spadnie, 1,68 euro to dobra cena na licytacji jakby spadło poniżej 1,65 to by upuścili jutro a tak powinno być bez zmian bo główna cena to 1,60 a na małej giełdzie 1,68, czyli różnica 8 centów, a z reguły między główną cena a na małych giełdach była różnica 6-10 centów

Nie mogło być mniej niż 1.65 bo taka była wywoławcza !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v