Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niedługo to i z własnych prosiąt dużo nie zostanie. Wiadomo że jest bezpieczniej, ale nie jest tak że przy obecnej cenie chcę się chodować i w to inwestować. Szczerze nie chciałbym być w skórze tych co 500zł za warchlaka płacili...

Edytowane przez Ukasz121
Opublikowano

no pewnie a te wycieraczki na wejściach drogie pasze siatki w oknach to sama radość nie to co kiedyś jak koncentrat był tani jaskółki po chlewni latały i muchy łapały

Opublikowano

to nie chodzi o przyjemność a o jako takie życie bez zmartwień i zagwostek który rachunek opłacić a który może jeszcze poczekać 

Opublikowano
15 minut temu, wielkopolskibamber napisał:

Ludzie nie wszystko w życiu trzeba robić dla pieniędzy!!  

Kolego -dziwka która nie pracuje dla pieniędzy tylko z przyjemności to kur.a

Opublikowano

Czerpać przyjemność z hodowli świń 🤔🤔? Raczej bez zysków to wątpliwa przyjemność. Moj czarny scenariusz sie nie sprawdził. Niestety w życie wchodzi jeszcze gorszy. Wytrwałości i niech ci niektórzy się zastanowią czy aby te straty sobie odbija kupując na następny rzut warchlaka duńskiego po 370 i zboże po 800. Może lepiej nic nie robić jakiś czas.

Opublikowano

Moze sie pochlaja, jakis tam minister usa gada że wirus zostal wypuszczony z laboratorium w wuhan. Ciekawe jak chinczyki zareaguja na te oskarżenia. 

Opublikowano
20 godzin temu, Dawid727 napisał:

Nabijacie się nieustannie z tuczu nakladczego ale niestety jest to najbezpieczniejsza forma produkcji tucznika w dzisiejszych czasach. Te 40-50 zł zawsze zostanie, zboże się sprzeda i stres o ceny i opłacalność odchodzi. Wiem za co robię. Małą łyżeczka też się idzie najeść. U mnie w okolicy przybyło 6 nowych kombajnów same tucano i jedno avero z czego tucano 320 na 20 hektarów piachu no gość ma 100 loch. Narobi się przy tym nie zaprzeczam ale takie wyskoki i noszenie nosa w chmurach jak tucznik był po 7 netto na żywą to trochę przesada. To było do przewidzenia że wiecznie trwać to nie będzie. A zaraz zacznie się narzekanie ze przy maciorach to się nie opłaca, no jak się ma maszynę za milion w garażu do spłaty która pracuje dwa dni w roku to faktycznie. 

Kto Ci da 50 zł zarobić żarty sobie robisz jakby nie było małych producentów nawet 10 zł byś nie dostał jak ktoś Tucano na 20 ha kupuje to powinien do lekarza od głowy iść

Opublikowano
2 godziny temu, Dontcry napisał:

Moze sie pochlaja, jakis tam minister usa gada że wirus zostal wypuszczony z laboratorium w wuhan. Ciekawe jak chinczyki zareaguja na te oskarżenia. 

A jak mają zareagować? Komu zrobią na złość kupując droższą wieprzowine? To jest biznes kolego i tutaj nie ma sentymentu kto na kogo co gada... Taka tendencja potrwa cały maj na pewno. Czerwiec i lipiec podobno stabilizacja, a od sierpnia ceny mają galancie bić do góry ale to tylko spekulacja 

Opublikowano

Dzisiaj słyszałem że jeszcze jedna korekta w środę, potem niby do połowy czerwca stabilizacja i MOŻE później powoli do góry, ale nikt nie wie tego na 100%

• Haha 1
Opublikowano

Ukasz121 napisał:

Dzisiaj słyszałem że jeszcze jedna korekta w środę, potem niby do połowy czerwca stabilizacja i MOŻE później powoli do góry, ale nikt nie wie tego na 100%

Jakby tak miało być to rynek warchlaka będzie na dnie totalnym i producenci go będą się prosić aby ktoś kupił, ten co ma tucznika na sprzedaż dołoży trochę ale przeżyje ale ten co ma warchlaka to jak go nie sprzeda to traci całkowicie, bo koszty są non stop a sprzedaży tyle co nic będzie

Opublikowano

a najlepsze to są ogłoszenia na olx dotyczące sprzedaży prosiąt mają po 10 sztuk na sprzedaż piszą że po 20 kg w rzeczywistości to 7-8 tygodniowe koty i żądają po 300 :D

Opublikowano

Nic się nie zmieniło. Rok czasu była dobra cena na tuczniki a miesiąc temu sie zaczela sypać i już się zaczyna lament że trzeba likwidować. Idźcie wy niektórzy w h.j xD. Znajdźcie inne zajęcie i przestańcie jęczeć całe życie 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v