Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Chudy1217 napisał:

k**wa słyszeliście w wiadomościach? Grupa rolników strajkowała przeciwko 5 dla zwierząt. Co za szmaty. Byłem na tym strajku i było nas ok 10 tysięcy! A oni k**wa mówią grupa rolników

Dzis caly dzien orze po qq i w rmf gadali ze bylo nas 1tys. I nie wiadono czego oni chca. To taka dobra ustawa chroniaca zwierzęta.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, przemek28_28 napisał:

Głosujcie dalej na nich.

Ja głosowałem na konfederację. Dziś myślę że to fejk i wszystkie partie polityczne są stworzone przez jedną grupę osób aby zebrać całe społeczeństwo od prawa do lewa i dalaj yebać ludzi. Po mojemu to zwykli ludzie spoza tego układu nie są w stanie stworzyć partii i się wybić. Robią z nami co chcą

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano
35 minut temu, Chudy1217 napisał:

k**wa słyszeliście w wiadomościach? Grupa rolników strajkowała przeciwko 5 dla zwierząt. Co za szmaty. Byłem na tym strajku i było nas ok 10 tysięcy! A oni k**wa mówią grupa rolników

ale za to w trwam /ptwwwuuu przed chwilą mówili o kilku tysiącach i że rolnicy mają racje.... Mało nie jeblem ze zdziwienia... 😜

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ogarek napisał:

ale za to w trwam /ptwwwuuu przed chwilą mówili o kilku tysiącach i że rolnicy mają racje.... Mało nie jeblem ze zdziwienia... 😜

Ja do żony od paru dni mówię że trawm to najbardziej obiektywna telewizja a ta ze mnie śmieje się. Zresztą od pół roku mam takie zadanie

Jak widzicie już nawet telewizje mówią to co rządzący chcą. Choć kapitał ich rozmaity

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano

Wielki mały człowiek płaci rolnictwem dla ue  i usa  za te parę srebrników. Aby się nie czepiali za praworządność  a drugim za ochronę 

Opublikowano

Przecież  trwam już od dłuższego czasu napierdziela na  politykę rolną pisu, to skąd zdziwienie 

Opublikowano

Oglądałem na Polsacie, tvn i tvp. Na dwóch pierwszych w miarę rzetelnie było.  O skutkach i przyczynach i rozgrywkach w senacie. Na tvp 3 sekundy było. Że protestowala "grupa rolników". Wcisniete w inny materiał.

Opublikowano (edytowane)

Kto z Was był na proteście? Jak wybierałeś PiS i nie byłeś na proteście to wiedz że jesteś winien polskim rolnikom pojechania do Warszawy na kolejny protest choćby miał Ci byk czy krowa zdechnąć bo niedługo nic już nie będziesz miał do powiedzenia..!! 

Jeżeli masz to w d*pie to znaczy że sprzedałeś Polskę tak samo jak ten PiS i nie masz prawa ani słowa powiedzieć na nich bo jesteś zwykłym hipokrytą!!! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Problemy ze zbytem? Sam prezes organizacji hodowców jest udziałowcem firmy co mięso stekowe z Angusa importuje do kraju. A hodowcom się wbija do głów że tylko chude mięso z LM na export Arabom to przyszłość. 80% wołowiny trzeba wywozić a w kraju taki syf że knajpy muszą importowana kupować

Opublikowano

Po 3kroc lepiej brzmiało 😁moi okoliczni pisdzielcy oczka przecieraja że zdumienia.ale dalej grupka że to tylko norki i rytualny ale to mało ważne  nic nie znaczy. Tylko zdziwienie że  cielakow nikt nie chce  a kiedyś to się bili o zdechlaki 

Opublikowano
7 godzin temu, wincenty5 napisał:

Parę tygodni dadzą lepszą cenę żeby ludzie rzucili się na cielaki i nie zwarzali na ustawę A potem cena do dołu a ty sobie hoduj dwa lata i płacz.Muszą jakoś zachęcić do hodowli 

Dokładnie myślą  parobki  nakupią i będą półtora roku robić za free. Nie dajmy z siebie robić frajerów skarmić  paszy  wypychać resztę. Kukurydzę zebrać na ziarno i nara. Kto nabrał sprzętu musi niestety trzymać i koło się zazębia. Wszystko jest ustawione, mam rodzeństwo i kuzynostwo co na etacie zarabiają od 4 -7,5 na rękę, bądźmy szczerzy odliczając minimalne inwestycję to na  100 ha jak pracują 2 osoby i miały by się dzielić po 50 więcej nie zarobią. Postaw teraz takiego na maszynę to po godz marudzi że za ciężko. W tych czasach za pracę się nie płaci, więc po co się wysilać.

Opublikowano
49 minut temu, komizmo napisał:

Potrwa trochę nim oszołomy dla których TVP/TVN jest jedynym źródłem informacji zobaczą co się odjebało

I tak temu będą winni Żydki z platformy😂 Aż czekam aż to od teścia usłyszę

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Problemy ze zbytem? Sam prezes organizacji hodowców jest udziałowcem firmy co mięso stekowe z Angusa importuje do kraju. A hodowcom się wbija do głów że tylko chude mięso z LM na export Arabom to przyszłość. 80% wołowiny trzeba wywozić a w kraju taki syf że knajpy muszą importowana kupować

Właśnie obraziłeś 3/4 ludzi piszących w tym temacie, twierdząc że produkują syf  ;) Próbowałem uderzać że swoim mięsem( coś w typie chudego lm)do knajp w powiecie i ościennych to raczej interesuje ich cena, cena i jeszcze raz cena. Rasa? Pochodzenie? Nikogo to praktycznie nie interesuje. W niektórych knajpach pojawia się słowo Angus. Oczywiście zmienia się to na plus i coraz więcej miejsc ma dobrej jakości mięso...ale trzeba by mieć naprawdę bardzo dużą hodowlę żeby zapewnić cotygodniowe dostawy do dużej restauracji. 

Jest na fb taka grupa zrzeszającą ludzi co lubią grIlować. No i promuje się tam na tej grupie taki jeden ziomek co ma duży zakład przetwórstwa mięsnego.  Ludzie go oznaczają w postach, że to od niego mięso i że takie pyszne itd generalnie takie trochę towarzystwo wzajemnej adoracji, mniejsza o to.  No i koleś sprzedaje tym ludzią sezonowane steki. A na tych stekach oznaczenie rasy ok 70% to HO, 20 MM i nieraz się trafi coś z innymi literkami...także nie musi to byc angus z Eko hodowli, wystarczy hf z dobrym marketingiem  :)

• Like 1
Opublikowano

Wszystko zależy w jakiego klienta się celuje. Raczej nasza dieta skręca w stronę mniej mięsa ale bardzo dobrej jakości więc nastawienie się na dużo, tanio ale przeciętnej jakości to ryzyko że bez eksportu i uboju rytualnego nie będzie komu tego mięsa sprzedać.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krzysieek napisał:

I tak temu będą winni Żydki z platformy😂 Aż czekam aż to od teścia usłyszę

No ja od ciotki, psycho-pisiorki, że "przecie ardanowski nie da krzywdy zrobić rolnikom!"

Zaraz,zaraz ...🤔

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
12 godzin temu, Pawel88 napisał:

Przyszłość rolnictwa rysuje się w bardzo nieciekawych barwach. Ustawa piątka przeciw rolnikom zarżnie produkcje drobiu i wołowiny, a ASF swoje zrobił wieprzowinie. Mianowanie Pudy na ministra rolnictwa to już gnębienie rolników i plucie w twarz.

W mojej rodzinie dochody z rolnictwa są dodatkiem, ale czuję się związany z tymi dla których rolnictwo to jedyne źródło utrzymania.

Ardamowski  .. lepszego ministra już nie będzie nawet za rok czy dwa. Który teraz będzie to bardzo krótko.fakt że nie podobał się nam czasem ale co mógł zrobić to robił a jak chciał za dużo to go wyrzucili.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
Taurus83 napisał:

1 godzinę temu, Yoda napisał:

Właśnie obraziłeś 3/4 ludzi piszących w tym temacie, twierdząc że produkują syf  ;) Próbowałem uderzać że swoim mięsem( coś w typie chudego lm)do knajp w powiecie i ościennych to raczej interesuje ich cena, cena i jeszcze raz cena. Rasa? Pochodzenie? Nikogo to praktycznie nie interesuje. W niektórych knajpach pojawia się słowo Angus. Oczywiście zmienia się to na plus i coraz więcej miejsc ma dobrej jakości mięso...ale trzeba by mieć naprawdę bardzo dużą hodowlę żeby zapewnić cotygodniowe dostawy do dużej restauracji. 

Jest na fb taka grupa zrzeszającą ludzi co lubią grIlować. No i promuje się tam na tej grupie taki jeden ziomek co ma duży zakład przetwórstwa mięsnego.  Ludzie go oznaczają w postach, że to od niego mięso i że takie pyszne itd generalnie takie trochę towarzystwo wzajemnej adoracji, mniejsza o to.  No i koleś sprzedaje tym ludzią sezonowane steki. A na tych stekach oznaczenie rasy ok 70% to HO, 20 MM i nieraz się trafi coś z innymi literkami...także nie musi to byc angus z Eko hodowli, wystarczy hf z dobrym marketingiem  :)

zjadlem 2 byczki hf ok 300 kg i mięso ze sklepu podług moich hf to scierwo

Opublikowano
10 minut temu, nikolas29 napisał:

ale co mógł zrobić to robił

czyli co? to suszowe płacone w wielkich turbulencjach? co więcej zrobił po za tym że mówił że zrobi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v