Lukasz-ursus-1998

pług do ursus c385 jaki ?

Polecane posty

witam zastanawiam się nad zmianą pługa do ursusa c385 bez przedniego napędu  szukam czegoś na resorze 3 lub 4 skibowy   obrót lub zagon najchętniej kerveland polecicie coś

Wiadomość z agroFakt.pl

Minkes    55

Za 4 skibowym obrotowym nie patrz nawet. Tak jak kolega wyżej pisze - trójka z ewentualną zmienną szerokością. Jak nie masz dużo kręcenia to zagon i wtedy jakiś kverneland lub overum 4x35 lub 4x40 jeśli lżejsze gleby. Z tych pługów będziesz zadowolony bo dobrze kryją i stawiają na prawdę niewielkie opory- wyższa cena zwróci się w paliwie.

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez damiandg
      Witam chce kupić pług jedno belkowy czteroskibowy. Zastanawiam się między Agromaszem a Akpilem. Akpil jest droższy prawie o 6000zł. Czy warty jest tej ceny? Z góry mówię że nie chce starego zachodniego bo cena ich w mojej okolicy to kosmos a wszystko do wymiany. Powiedzcie który lżej będzie orał. U mnie zienia bardzo ciężka więc pług będzie miał odkładnie ażurowe.
    • Przez pupek
      Poszukuje siłownika obrotu jak na załączonym zdjęciu lub wie ktos gdzie można zrobić jego regeneracje zaworu ktory jest integralną częścia silownika.
      A może ktoś wie dlaczego nie chce wogóle obracać

• Przez BELLAAGRO
      Panowie pomóżcie gdyż nie mogę sobie poradzić z ustawieniem pługa. Pług jak na zdjęciach pracuje z fendt 716 com2 i przy obracaniu uderza kołem o ziemie, gdy skręcę łącznikiem tak żeby go można było obrócić to nie równo zbiera, wypadało by za każdym razem ściągać łącznik do siebie a przecież to można by oszaleć. Ramiona skręcone maksymalnie. Zastanawiam się czy można ustawić tą wieże, żeby  obracać kołem do góry.  Bardzo proszę o pomoc.

• Przez Makis2111111
      Witam otóż mam pytanie jak tu ustawić siłę ciągu w tym pługu 
      Tu jest tylko ustawianie szerokości roboczej siłownikiem, i dodam że jest też możliwość ustawienia szerokośći roboczej każdej skiby ale jak ustawić siłę ciągu??? Poniżej zdjęcia pługa 

Jak by ktoś chciał zerknąć tu mam tu jakaś instrukcje niemiecka

450_0.pdf
    • Przez Sebastian_
      Witam. Poszukuję pługa 4 skibowego obrotowego vario z przedpłużkami i kółkiem w środku pługa. Do ciągnika 115km (claas arion 510). Ziemie bardziej piaszczyste i część gliniastej. Budżet do 40 tyś. Czekam na wasze propozycje. Zastanawiam się nad rabewerk albatros V 120 M IV, Lemken variopal 140. Pługi z przedpłużkami. 115km wystarczy na taki pług ?.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj