dexter00

John Deere 6830P ubytki płynu i biały dym

Polecane posty

dexter00    15

Witam. Jak w tytule. Na wolnych obrotach potrafi strasznie zadymic na biało. Żadnych błędów. Płyn zaczął ubywać. Chłodnica EGR czy uszczelka pod głowicą? Jak to sprawdzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ariss    6

weź wąż co idzie z zbiorniczka od płynu i wsadź go do butelki z wada jeśli pojawią się pęcherzyki powietrza to uszczelka, a chłodnice spalin to z lewej strony silnika na wyjściu z chłodnicy spalin na śruby 8 jest taka pokrywką co zmienia kierunek przepływu spalin z chłodnicy na rurę co idzie na drugą stronę silnika zobacz czy jest sucho czy tam obklejone od płynu nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dexter00    15
1 godzinę temu, ariss napisał:

weź wąż co idzie z zbiorniczka od płynu i wsadź go do butelki z wada jeśli pojawią się pęcherzyki powietrza to uszczelka, a chłodnice spalin to z lewej strony silnika na wyjściu z chłodnicy spalin na śruby 8 jest taka pokrywką co zmienia kierunek przepływu spalin z chłodnicy na rurę co idzie na drugą stronę silnika zobacz czy jest sucho czy tam obklejone od płynu nie ma

Są smugi na chłodnicy ale od przodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Leobone
      Witajcie, chcę  kupic JD 6600 podpowiedzcie mi proszę na co zwrócić uwagę przy zakupie oraz jakie ma ten ciągnik mocne i słabe strony...
      Z góry dziękuję!
    • Przez dawidjohn
      Witam od niedawna posiadam John deere 6100 i jest taki przypadek że nie rozłącza się napęd na wyłączonym jak podjechałem np do drzewa to i tak kopal zaznaczę że hamulca nie używałem wtedy, ale przy ładowaniu gnoju jak był wyłączony to się kopał a z napędem ładnie szedł o co tu chodzi czy czasami nie rozłącza czy stałe jest włączony? na jakiej zasadzie działa tu napęd bo strach jeździć po drodze żeby się nie uszkodził. Pozdrawiam

    • Przez pawel007
      Witam wszystkich jestem świeżym użytkownikiem 62 10, problem Tak jak w tytule nie działa przednia wycieraczka, lampa ostrzegawcza, i światełko w kabinie , nie działa również lewe tylne światło pozycyjne , bezpieczniki sprawdzone jest okej, ktoś pomoże jak idzie wiązka do bezpieczników bo Odkręciłem filtr kabinowy i widzę że idą za nagrzewnice , ktoś może miał taki przypadek i podpowie Gdzie kopać , i gdzie to schodzi do puszki bezpieczników , prawy tył pozycyjny jest dlatego może jest przerwa na obieg na połączeniu lewego i prawego światła, dziękuję za pomoc
    • Przez Dawid2212
      Witam. Od jakiegoś czasu przód ciągnika co 20 sekund się unosi i opuszcza,ktoś miał taki problem? Dodam że nie dawno była wymieniana kość tlsu . . . 
      Pozdrawiam
    • Przez Mateo3566
      Witam ☺️
      Mam problem z moim Jeleniem 6300. Podczas pracy gdy korzystam z nagrzewnicy, po nocy stania zostaje plama płynu z okolic przodu ciągnika. Gdy nie korzystam z nagrzewnicy, czy nawet używając klimy nic takiego sie nie dzieje. Czy możliwe że  jest to wyciek nadmiarem ? Wycieki nie są jakieś duże  , ale plama mała zostaje. Z góry dzięki za jakieś sugestię 😊😊😊 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj