Dzierżawa gruntów pod fotowoltaike
Przez
Gość, w Tematy ogolne
-
Podobna zawartość
-
Przez Gromi
Witam, w jakim terminie są lub będą przyjmowane wnioski o dopłaty do materiału siewnego w 2022 roku ?
-
Przez prezestrava
Witam wszystkich.
Jeżeli potrzebujesz jakiegoś katalogu części lub instrukcji naprawy swojego ciągnika, pisz na pw, w miarę możliwości postaram się pomóc.
-
Przez ChiquitaB
Witam kolegów.
Spotkał się ktoś z was może z takim regulatorem ale sterowanym elektronicznie? Chciałbym na stałe zamontować coś takiego w ciągniku bo niestety fabryka tego w tym modelu nie przewidziała. Chodzi mi o coś takiego http://www.bipromasz.pl/hydraulika-silowa/zawory-regulacji-przepywu/regulatory-przepywu.html z tym że elektronicznie sterowanym, jeżeli nie ma to zastaje mi kupno tego co i tak usprawni pracę.
-
Przez kowcio
Witam, potrzebuję namiary na mechaników w województwie łódzkim którzy zajmują się naprawą ciągników zachodnich
-
Przez AroniowyLiść
Panowie, rady bardziej doświadczonych ludzi w temacie potrzebuję
Kupiłem nowego Krafta do sadów, ale pozostałe pola i w lesie będę obrabiał innym ciągnikiem. Mam C360 3P, T25 i C330M (ta bez papierów). Na pewno będę sprzedawał T25 (stoi na dziadka, więc po sprawie spadkowej na sprzedaż, bo ten ciągnik jest mi akurat zbędny), trzydziestkę też sprzedam (za to byłby fajny grosz, ale kiedyś ludzie kupowali i po co rejestrować, jak można tak jeździć, no i papierów na to żadnych nie ma). Zostanie mi C360 3P i zastanawiam się, czy grosz ze sprzedaży pozostałych ciągników włożyć w zrobienie porządnie sześćdziesiątki - przedni napęd, atak od Zetora, estetyka i duperele, czy sprzedać również ten i kupić coś innego całkowicie.
Sześćdziesiątka jest spoko, bo jest tania w utrzymaniu, części to grosze o ile coś trzeba wymienić, bo ogólnie to bezawaryjna machina i wiem co mam, a kupując używkę zawsze będzie ryzyko. Z drugiej strony ten traktor działa mi na nerwy strasznie Cieknie z każdej możliwej dziury i co roku go próbuję uszczelniać, a i tak cały zarzygany olejem. Drze się toto podczas jazdy niesamowicie (ale tu by atak zetorowski rozwiązał problem), no i ten nieszczęsny zespolony podnośnik z womem - kto wpadł na ten genialny pomysł z konstruktorów powinien antynobla dostać. No i mam dylemat
Jak tak patrzyłem po ogłoszeniach, to rozsądnie zakładając gdzieś za wszystkie ciągniki wziąłbym ok. 30 tys. Jak tak patrzę po ogłoszeniach, to za 30 tysięcy to w ofertach ciągników w okolicach 50-60 KM to szału nie ma. Na szczęście mnie czas nie goni, więc mam możliwość sensownego zastanowienia się, ale ciekawi mnie co Wy byście w takiej sytuacji zrobili.
-