Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Póki co można było to zrobić w GB i skorzystać z możliwości ich kwoty wolnej i to na 3 osoby. Pod pewnymi warunkami.

I podczas jakiegokolwiek kryzysu być w czarnej d*pie xD

Opublikowano (edytowane)

Właśnie wróciłem z cmen, Ale widocznie wyborcy po-psl płochliwi  i siedzą na d*pie w domu bo ludzi mało . może i dobrze chociaż miejsca na parkingu było 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Sytuacja jest u nas taka, że Putin aby w tym szambie namieszać wystarczy, że w odpowiednim momencie odda samolot. A jeszcze, dla zabawy, odpali w tej szopie petardę. A świstaki siedzą i finansują ten cyrk..

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertb napisał:

Normalnie drugi Boryna. 

A nie Genio z Plutycz ? 🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
52 minuty temu, hubertb napisał:

Złoto kupuje się jeśli jego cena jest dobra, tyle. Stanowi część tzw. rezerw, mamy takie jeszcze w zagranicznych walutach. Dzięki temu mamy gwarancję kredytowe. 

Ale nie o to pytałem robaczku... Jesteś pewien że mamy jeszcze te zloto... Jak myślisz po co je sprowadzili i co z nim zrobią jak będą bankrutować ? 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

A nie Genio z Lutycz ? 🤔

Nie znam człowieka, to z literatury, internetów, czy skąd? 

29 minut temu, Ulman napisał:

Dlaczego? 

Podatek opłacany w funcie jest niesłychanie łaskawy dla człowieka zarabiającego w złotówkach. 

Opublikowano

Państwo PiS to równi i równiejsi, tym drugim wolno wszystko.

EVTR25WX0AESEzx?format=jpg&name=medium

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Ale nie o to pytałem robaczku... Jesteś pewien że mamy jeszcze te zloto... Jak myślisz po co je sprowadzili i co z nim zrobią jak będą bankrutować ? 

Sądzisz że kilka ton złota podzielą miedzy siebie tak jak ssmani po wojnie i spokojnie wyjada do innych państw z sztabkami złota? Taką teorie spiskową wysnuwasz? Czy jeszcze coś innego? 

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Z Plutycz miało być . Rzepkę siał ręcznie .

https://www.youtube.com/watch?v=-cc8WMO-KgQ

Autentycznie tego człowieka mi zrobiło się szkoda. A młodych gnojków skazał bym tak dla przykładu na miesiąc pracy dla potrzebujących. 

Opublikowano

A myślisz że Niemcy nam dadzą kredyt pod te zloto?.. 🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Najlepsze jest to ze moi teściowie od zawsze byli za pisowcami a teraz to tak mózgi mają wyprane przez tv info że nawet nic na pis powiedzieć nie wolno bo awantura. Doszło do tego że prawie się nie odzywamy do siebie a razem mieszkamy (ja na piętrze). Święta ciekawie się zapowiadają o ile dojdzie do wspólnego świętowania?

idz do psychologa bo miałem odpisać ci bo pytałeś czy jak zdechnie jarek to jak go pochowają to ci odpisze pewnie lepiej niż jak ty zdechniesz .

Opublikowano

A kurna..... To potwierdzasz ze kasa pusta... 😂😂😂😂😂

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

idz do psychologa bo miałem odpisać ci bo pytałeś czy jak zdechnie jarek to jak go pochowają to ci odpisze pewnie lepiej niż jak ty zdechniesz .

Co idola Ci obraziłem???

Opublikowano

Czyli tak, zamknęliśmy sobie linię kredytową w MFW aby teraz zastawiać nasze ostatnie zasoby w postaci złota. No kuźwa pomysł przedni i ostatni chyba nawet światła nie zdąży zgasić.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Andpol napisał:

Co idola Ci obraziłem???

nie po prostu masz problemy z psychiką ,a kaczynski już dawno powinien sie wycofać z zycia publicznego .                                                                                             złoto spełnia iną funkcje zresztą i tak kupowali przy wysokim kursie           a na MFW  my też jako kraj wpłacamy kase na to ich konto              te rożne swiatowe organizacje żydowski agencje , kosztują nas podatników ze 2 mld zł na rok 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Już ty lepiej nie tłumacz jaka funkcie spełnia bo te twoje wywody to są tyle warte co zesloroczny śnieg... 😂😂😂😂😂

Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

A kurna..... To potwierdzasz ze kasa pusta... 😂😂😂😂😂

Tak państwo ma taką kasę, wielki sejf i trzyma tam pieniądze które potem ciężarówkami rozdaje. 

7 minut temu, mirro napisał:

Czyli tak, zamknęliśmy sobie linię kredytową w MFW aby teraz zastawiać nasze ostatnie zasoby w postaci złota. No kuźwa pomysł przedni i ostatni chyba nawet światła nie zdąży zgasić.

Odpowiedź była hipotetyczna, pytanie było czy pożyczą, wiec pożyczą. 

Czy pożyczać muszą? póki co nie. 

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Już ty lepiej nie tłumacz jaka funkcie spełnia bo te twoje wywody to są tyle warte co zesloroczny śnieg... 😂😂😂😂😂

a to odpowiem żę chciałbym tego sniego z zeszłego roku , przynajmiej ziemia by nasiokła .

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tak państwo ma taką kasę, wielki sejf i trzyma tam pieniądze które potem ciężarówkami rozdaje. 

Glapiński mówił że mają na paletach, to choć jaki dostawczak 3,5 tony DMC by się przydał.

Opublikowano (edytowane)

Ile ty Hubert tego 500+ dostajesz ze tak wszystko potrafisz wytłumaczyć... No jaK ten socjal rozwija ludzi... Fiu fiu..... 😜 Normalnie wszystko będzie usprawiedliwione i wybaczone tym co dają... 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v