Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopak ściągnij wodze . Nawet najgorsi wrogowie tak nie mówią o prezydencie . Kultury ci brakuje .

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

braku woli z ruskiej strony
"persona non grata"
Coś jak brak wizy "oficjalnej" wybiórczo dla określonych opcji politycznych z Polski dla innych opcji zaś nie i wszelkie dalsze analogie i domniemania muszą z czegoś takiego wyniknąć no i wynikły i jeszcze nie koniec

A jakby tam Putin stał z kwiatami i czekał na lądowanie? Co by to zmieniło w kwestii samego przykurwienia o ziemię? Co ma dobra wola przyjmującego do głupizny lądującego?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Chłopak ściągnij wodze . Nawet najgorsi wrogowie tak nie mówią o prezydencie . Kultury ci brakuje .

Tobie nie kultury a wiedzy historycznej brakuje tak, że nie wdupiaj się w temata jak ignorantem jesteś z tego co zauważyłem na forum całkowitym.

Opublikowano

Być może i jestem , ale nie wypada tak o tym człowieku mówić . Zwłaszcza dzisiaj .

Opublikowano
54 minuty temu, dysydent napisał:

najpierw pytasz czy jestem jehowym teraz czy ateistą to o co ja mam Ciebie zapytać o to samo nie mogę bo wyznanie jest prywatną sprawą chronioną prawem
Nie jestem ateistą ani żadnym fanatycznym wyznawcą ani antywyznawcą czegokolwiek na co może być racjonalne wytłumaczenie choć nie muszę na podobne pytania odpowiadać ani nikt w przestrzeni publicznej się ustosunkować o czym Cię informuje aby za naruszanie czyjejś suwerennej prywatności ktoś nie posunął się dalej niż ja i o stan kultury jest takie pytanie którego z grzeczności nie zadam choćby i "dla równowagi" może już było by wskazane.

a coż to za link taki długi? aż zobaczę co tam powyżej Bogdan... :)

Zadałem pytanie na które wystarczyło krótka odpowiedzieć tak lub nie ,A Ty rozwijasz tu już jakieś teorie że wyznanie nie podlega debacie publicznej i to prawda ,Ale przecież ja nie pytam jaka  ,czy w co wierzysz (możesz nawet w pokemona) ,Ani nie próbuje Ci narzucić mojego wyznania . A jeśli chcesz zapytać o to samo to ja nie widzę dlaczego miałbym unikać odpowiedzi   I nie bile się rozmawiać o tym publicznie . teraz tak myślę że strach zadać Ci jakie pytanie bo ch*j wie jaka będzie twoja reakcja 

Opublikowano
1 minutę temu, many12 napisał:

Tobie nie kultury a wiedzy historycznej brakuje tak, że nie wdupiaj się w temata jak ignorantem jesteś z tego co zauważyłem na forum całkowitym.

To tobie chamie kultury brakuje, puknij się w ten durny łeb zanim coś chlapniesz.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A jakby tam Putin stał z kwiatami i czekał na lądowanie? Co by to zmieniło w kwestii samego przykurwienia o ziemię? Co ma dobra wola przyjmującego do głupizny lądującego?

Był pressing na załogę lądowania na siłę bo tam impreza przedwyborcza czekała pod pomnikiem naszych ofiar  - naszej pomordowanej polskiej inteligencji przez pejsatą nację w mundurkach NKWD.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

ogarek - kto Ci powiedział, że jest właścicielem? Nabywając udział stajesz się członkiem i masz prawo do tego co statut Ci daje. Jesteś właścicielem jedynie udziału. Możesz do Spółdzielni wprowadzić majątek ruchomy. Będziesz wówczas właścicielem dajmy kombajnu ale nie dysponentem.

Wiem, wiem że mam prawo tylko ponosić ryzyko strat jak w kołchozie 🤣... Byłem członkiem SM z 20 lat... Powiedz mi kto jest właścicielem tego majątku który powstał przez te lata... aaaa i  wcześniej mój ojciec był pewnie z 30 lat członkiem... Czyje to jest ? A no ponoć to majątek członków spółdzielni ? czy może prezesa albo kogo innego ?... Wycofałem swoje kilkadziesiąt tys udziałów i olewam co roczne płacenie na straty.... Oddaje mleko  do prywatnej... Mam lepsza cenę i nikt mi niczego nie potrąca... 😜Niestety mało jest podmiotów prywatnych i SM dominują w Polsce i majątek jaki posiadają nie wiadomo do kogo należy jak przychodzi co do czego... Może ty Ty wiesz czyje to jest, a są to potężne zakłady o dużej wartości... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

podkarpacie to region z najnizszymi cenami  płodów rolnych chyba , chyba zbytnio nie ma  przetwórstwa a towar kupują  handlarze 

Oj chyba łódzkie ma niższe'😕

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Być może i jestem , ale nie wypada tak o tym człowieku mówić . Zwłaszcza dzisiaj .

Nie obrażaj się ale to Lech Kaczyński sprowadził nam sektę  pejsatą do naszej kultury i to co piszę to nie są jakieś andrenały t ylko wiem o co chodzi   - a pro po na Wawelu to POwinni spoczywać królowie  a nie jakieś pejsate dupki ?

17903664_1022788427857351_7979994116678806669_n.jpg

3 minuty temu, gienio007 napisał:

Cham zawsze chamem będzie . 

Gościu do kogo to?

Opublikowano
Przed chwilą, gienio007 napisał:

Można kogoś nie lubić a nawet i go nie nawidzieć  , ale żeby  w dniu jego śmierci sr** na jego trumnę , to już NIKIM trzeba być        !!!!!!!!!!!!!

Właśnie przez takich chłopków zakompleksionych  moja ojczyzna Polska jest w takim miejscu jakim teraz jest - pójdż chłopie zapiszę Ciebie do I klasy i edukować każe.

Opublikowano (edytowane)

Many sadzi'się jak ta babka😎

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

dobra

23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zadałem pytanie na które wystarczyło krótka odpowiedzieć tak lub nie ,A Ty rozwijasz tu już jakieś teorie że wyznanie nie podlega debacie publicznej i to prawda ,Ale przecież ja nie pytam jaka  ,czy w co wierzysz (możesz nawet w pokemona) ,Ani nie próbuje Ci narzucić mojego wyznania . A jeśli chcesz zapytać o to samo to ja nie widzę dlaczego miałbym unikać odpowiedzi   I nie bile się rozmawiać o tym publicznie . teraz tak myślę że strach zadać Ci jakie pytanie bo ch*j wie jaka będzie twoja reakcja 

moja reakcja była najgrzeczniejsza z możliwych i nawet starałem się wyjaśnić taktownie dlaczego
To nie jest nasze prywatne forum i prywatne wzajem sobie pytania zadawajmy może gdzie indziej

dla tego teraz Ci odpowiem na to pytanie tak jak widzę na to zasługujesz bo na poniższe pytanie nie tylko tak lub nie odpowiedzieć można

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To jeszcze jedno pytanie . jest Pan ateistą?? 

a  gó..no to Cię obchodzi bo nie musi nikt na takie pytania w przestrzeni publicznej odpowiadać. przynajmniej w krajach bodaj oficjalnie nie wyznaniowych

tak lepiej? czy już mam Cię do ignorowanych dodać?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Ale ja dokładnie rozumiem. Prezentujesz godną podziwu postawę obrony głupoty pisowskich urzędników. Pytanie tylko czy głupoty, czy celowego działania mającego na celu jakieś korzyści osobiste? To pewnie po epidemii zostanie wyjaśnione. Choćby przez NIK. Już nawet nie będę powtarzał swoich argumentów bo to chyba każdy rozumie, ze tylko głupiec lub złodziej sprzedaje maski za grosze u progu epidemii w której są niezbędne. Twoje próby tłumaczenia związane z datą ważności są bardzo desperackie. Bo każdy średnio rozgarnięty wie, że taka maska nie traci sprawności nawet kilka miesięcy po upłynięciu daty przydatności i wczasach epidemii gdy jest deficyt  tego sprzętu te kilkadziesiąt tysięcy masek to istotny element walki z wirusem.

Zaczynają mi się te rozmowy z Tobą podobać. NIK mnie odwiedzi :).  Hm. i pod drzwia­mi sta­ną, i nocą
kol­ba­mi w drzwi za­ło­mo­cą -ty, ze snu pod­no­sząc skroń, stań u drzwi.

46 minut temu, hubertuss napisał:

Pisowska propaganda powoływała się na Bawarię w kwestii wyborów. Że niby u nich się dało to i my możemy. I proszę bardzo.

https://gazetakrakowska.pl/wybory-w-bawarii-przestroga-dla-polski-wzrosla-liczba-zachorowan-i-zgonow-dr-jaroslaw-flis-ok-100-osob-przyplacilo-to-zyciem/ar/c1-14912738

Przecież pisałeś odnośnie UE i wyborów we Francji, że to doświadczenie, nie nauka na błędach.

30 minut temu, hubertuss napisał:

Do katastrofy przyczynił się bałagan, błędy wielu osób i presja lądowania z powodu kampanii wyborczej.

7 minut temu, many12 napisał:

Był pressing na załogę lądowania na siłę bo tam impreza przedwyborcza czekała pod pomnikiem naszych ofiar  - naszej pomordowanej polskiej inteligencji przez pejsatą nację w mundurkach NKWD.

Jaka jest różnica między lądowaniem a próbą lądowania ?

Opublikowano

A co za różnica jak

2 minuty temu, dsbh napisał:

skutek wiadomy... 😜

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Wstydu nie masz !

Pływasz po tym forum ale wyjaśnij o co ci chodzi - o jaki wstyd - czy o wstyd prawdy historycznej której ani się nie da zaprzeczyć ani zakłamać - gościu bronisz pejsatych a ONY Ci trzymają  Gerlacha pod gardłem  nawet tej myśli do siebie nie przyswajasz ze zwykłego tchórzostwa - ale do tej wiedzy potrzeba nie tylko dorosłej świadomości  ale i troszeczkę tak nie dużo wyobraźni a   jak to mówią w pewnych sferach -  zwykłych podstaw historycznej wiedzy.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

dobra

moja reakcja była najgrzeczniejsza z możliwych i nawet starałem się wyjaśnić taktownie dlaczego
To nie jest nasze prywatne forum i prywatne wzajem sobie pytania zadawajmy może gdzie indziej

dla tego teraz Ci odpowiem na to pytanie tak jak widzę na to zasługujesz bo na poniższe pytanie nie tylko tak lub nie odpowiedzieć można

a  gó..no to Cię obchodzi bo nie musi nikt na takie pytania w przestrzeni publicznej odpowiadać. przynajmniej w krajach bodaj oficjalnie nie wyznaniowych

tak lepiej? czy już mam Cię do ignorowanych dodać?

Może być tak odpowiedź A innej nie znasz , widzę że przy mnie się wyrobisz 

A jeśli dobasz mnie do ignorowanych to będzie oznaczać że tchórzysz

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Pisowska propaganda powoływała się na Bawarię w kwestii wyborów. Że niby u nich się dało to i my możemy. I proszę bardzo.

https://gazetakrakowska.pl/wybory-w-bawarii-przestroga-dla-polski-wzrosla-liczba-zachorowan-i-zgonow-dr-jaroslaw-flis-ok-100-osob-przyplacilo-to-zyciem/ar/c1-14912738

xD   Do czego wy się jeszcze posuniecie żeby straszyć ludzi to strach pomyśleć, w Niemczech tyle jest zachorowań i zgonów że już nie wiadomo od czego się zarażają. Ale nie wy to musicie wykorzystać dla własnego interesu.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał:

Zaczynają mi się te rozmowy z Tobą podobać. NIK mnie odwiedzi :).  Hm. i pod drzwia­mi sta­ną, i nocą
kol­ba­mi w drzwi za­ło­mo­cą -ty, ze snu pod­no­sząc skroń, stań u drzwi.

Przecież pisałeś odnośnie UE i wyborów we Francji, że to doświadczenie, nie nauka na błędach.

Szkoda tylko, że nie potrafisz nic na temat napisać i uzasadnić. 

@Sean ale czym straszyć? Człowiek, który tym się zajmuje robi badania i mu wychodzi, że wybory 1 tury przyczyniły się do wzrostu liczby zachorowań.  Czy wy aż tak jesteście omotani tą propagandą, że musicie się przekonać na skórze Polaków. Za jakieś dwa trzy tygodnie zobaczymy co będzie po drugiej turze. A ty dalej będziesz pisał, że to straszenie.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v