Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

i tu się dziewczyno mylisz ... dlaczego Tajani wygasił mandaty trzech Katalończyków ? 

Bo nie dopełnili formalności związanych z objęciem funkcji eurodeputowanych. Przynajmniej taka jest oficjalna wersja i nikt jakoś nie protestował. Poza zainteresowanymi.

16 minut temu, Roman176 napisał:

miruś a ten artykuł pasuje ?

Niestety nie pasuje. Ale walcz dalej:)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Bo nie dopełnili formalności związanych z objęciem funkcji eurodeputowanych. Przynajmniej taka jest oficjalna wersja i nikt jakoś nie protestował. Poza zainteresowanymi.

chodziło mi o wyrok tsue 

2 minuty temu, mirro napisał:

Niestety nie pasuje. Ale walcz dalej:)

ze o zdradę można każdego posadzić nie pasuje ? nawet obcokrajowca 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
DTaras napisał:

Dysydent - ruski rząd do dymisji podał koleżka prezydenta w sprawie zmiany krzesła pod tymże prezydentem na obszerniejsze. Putin dąży do poszerzenia uprawnień prezydenta.

Po co tam ten rząd? Tam rzadzi Putin i zadne rzady nie sa potrzebne. Powoła nowy jako organ wykonawczy poleceń prezydenta.

Opublikowano

Po pierwsze. Nikt z UE nie stanie po stronie Katalończyków, bo to rozwalałoby spójność terytorialną jednego z krajów UE. Po drugie, nikt nie chce powtórki z Baskami bo zbyt dużo ofiar. Po trzecie, sama Hiszpania przysłał UE wykaz tych co dostali mandaty i sama Hiszpania przysłała korektę do wyników wyborów. 

To czym ma się zajmować TSUE skoro jest po drodze jeszcze SUE? 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Po pierwsze. Nikt z UE nie stanie po stronie Katalończyków, bo to rozwalałoby spójność terytorialną jednego z krajów UE.

i tu się mylisz jednak debata przez peło była o śląsku  zależy  kto leży ??

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Taaaaa a nazwę placu z gościa zasłużonego dla regionu na "gorola" Kaczyńskiego to udało się zachować? Czy nic o Was, bez Was?:)

ładnie zmieniłeś pytanie na pytanie 🙄 jeszcze raz zadam ci pytanie czy peło morze grać naszym kosztem przeciw pis ?? 

Opublikowano

A ty znowu mylisz przyczynę ze skutkiem? Pytanie jest źle postawione. Ale rozumiem o co Ci idzie dlatego odpowiem na tak postawione pytanie. "Nie może". 

To teraz Odpowiedz na moje pytanie. Czy PiS ma prawo stawiać na szali reputację demokratycznego kraju celem zaspokojenia swojej chęci dokopania pewnej grupie zawodowej? Specjalnie piszę grupa zawodowa, żeby nie było podtekstów.

Opublikowano (edytowane)

w sumie coś może być na rzeczy i taka wojenka może trwac aż do wyborów , przegrana dotkliwa PO może wymusić zmiane sposobu działania w nowym sztabie przywódczym , bo żadna partia nie zyska ani nie straci , czyli dalsze okopywanie się we własnym elektoracie . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, mirro napisał:

To teraz Odpowiedz na moje pytanie. Czy PiS ma prawo stawiać na szali reputację demokratycznego kraju celem zaspokojenia swojej chęci dokopania pewnej grupie zawodowej? Specjalnie piszę grupa zawodowa, żeby nie było podtekstów.

tak jeśli tego społeczeństwo się domaga ..

Na pytanie, czy reforma sądownictwa jest potrzebna, 42 proc. ankietowanych opowiedziało się za opcją "zdecydowanie tak". "Raczej tak" wybrało 33,1 proc. respondentów. Negatywne zdanie ws. reformy wyraziło blisko 20 proc. ankietowanych (11,5 proc. - "raczej nie", 8,2 proc. - "zdecydowanie nie") 5,1 proc. biorących udział w badaniu nie wyraziło swojego zdania.

teraz drugie pytanie czy mniejszość morze gadać większości ? 

a po 3 czy jeśli ludzie wybrali ich w demokratycznych wyborach po raz 2 jeszcze większym poparciem  a w kampani była reforma sadownictwa to co ??

https://www.fronda.pl/a/matka-kurka-oferuje-jerzemu-owsiakowi-1-milion-zl,138957.html

https://www.kontrowersje.net/8_wyrok_w_potwierdzaj_cych_e_owsiak_i_wo_p_ami_prawo_i_ukrywaj_faktury?page=2

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v