Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

na przykład Balcerowicz 

Balcerowicz był przykrywką tych co w ciągu nocy w domciu u Kuronia opracowali 15-o punktowy plan transformacji naszej gospodarki. To jest cała POokrągłostołowa banda która dogadała się w Magdalence w roku 1989. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

I dlatego Amerykanie w Polsce, będą się bronić do ostatniego Polaka.:)

I dlatego Mirro ja wolę żeby to USA broniły się w Polsce do ostatniego Polaka niż Ruski i germańskie pomioty . 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Slodki66 napisał:

I dlatego Mirro ja wolę żeby to USA broniły się w Polsce do ostatniego Polaka niż Ruski i germańskie pomioty . 

Te okupanty naszego kraju spod białej gwiazdy w każdym kraju do którego wkroczyli zostawili po sobie tylko zgliszcza i ISSi - w naszym na razie pilnują złóż naturalnych a wg ustawy 1099  ruszą na Polaków jak zaczniemu domagać się o swoje prawa i godność narodową.

15056241_1181433025268339_7777730915346788319_n[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Zaiste podejście godne uwagi. Zważywszy że obrońcom wcale nie zależy na tym aby bronionych jak najwięcej zostało.:)

Spójrz na to z perspektywy czasu. Jak wyglądają państwa na których terytorium broniły się USA po 45 a jak te co się ruscy ”bronili”......szału nie ma co?

4 minuty temu, many12 napisał:

Te okupanty naszego kraju spod białej gwiazdy w każdym kraju do którego wkroczyli zostawili po sobie tylko zgliszcza i ISSi - w naszym na razie pilnują złóż naturalnych a wg ustawy 1099  ruszą na Polaków jak zaczniemu domagać się o swoje prawa i godność narodową.

15056241_1181433025268339_7777730915346788319_n[1].jpg

Jakich złóż pilnują????

Opublikowano

Metali złóż rzadkich jak kobalt - mamy duże złoża pod Suwałkami  a tych jankesów sporo siedzi w Orzyszu - obstawione są najważniejsze węzły. Zaczni zadymę z pisdziorami to zobaczysz, że nożyce się odezwą.

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiKnrH61IHoAhVSKBoKHdRCBicQFjAIegQICRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.tvp.info%2F43044031%2Fsurowce-o-kluczowym-znaczeniu-usa-obawiaja-sie-utraty-dostepu-min-do-kobaltu&usg=AOvVaw0DHXpU9AsuUFcSK7q-fA4P

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Chodzi o rocznik, Ci co mają 20=30 lat jeszcze zdążą. Ale ich trzeba powołać i przeszkolić w podstawowych umiejętnościach. Kasy nie ma na wszystkich. MON poczeka bo część młodych zgłosi się do WOT, więc po przeszkoleniu staną się naturalnym zapleczem. Inna sprawa że nie można WOT nadać przydziałów mobilizacyjnych w jednostkach liniowych, bo ekipa piżnie kwitami i powie że na takie cuś to oni się nie pisali. A jak zrobią łapankę w młodych to znowu zabiorą potencjalnych chętnych WOT i sukcesu w tworzeniu nowych jednostek nie będzie można ogłosić.:lol:

Jest WOT, jest NSR i jeżeli powołuje się rezerwistów, to albo są braki kadrowe, albo braki w szkoleniu specjalistów. Osoby poniżej 30 lat znają wojsko tylko z opowieści. Pobór rezerwy jest chyba do 50 roku życia, czyli za 20 lat nie będzie kogo powołać. Także należało by chyba już szkolić osoby chętne do służby. Odnośnie WOT, jeżeli ktoś wstępuje do wojska, to chyba wie na co się pisze.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

a tak w ogóle to jak się wam wydaje , będzie elektrownia  atomowa w Polsce ?

Po Fukushimie niektóre państwa miały rezygnować z atomu, u nas jest nacisk na rezygnację z węgla.

https://www.money.pl/gospodarka/niemcy-popelnili-kosztowny-blad-rezygnuja-z-atomu-ludzie-moga-przez-to-umierac-6464785833293953a.html

I jeszcze jeden ciekawy artykuł.

https://spidersweb.pl/bizblog/ceny-pradu-niemcy-wegiel-atom-rosja/

Opublikowano
19 minut temu, many12 napisał:

Metali złóż rzadkich jak kobalt - mamy duże złoża pod Suwałkami  a tych jankesów sporo siedzi w Orzyszu - obstawione są najważniejsze węzły. Zaczni zadymę z pisdziorami to zobaczysz, że nożyce się odezwą.

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiKnrH61IHoAhVSKBoKHdRCBicQFjAIegQICRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.tvp.info%2F43044031%2Fsurowce-o-kluczowym-znaczeniu-usa-obawiaja-sie-utraty-dostepu-min-do-kobaltu&usg=AOvVaw0DHXpU9AsuUFcSK7q-fA4P

Póki co to nie opłacalne wydobycie tych złóż a rud żelaza jest w h*j na powierzchni więc nikt szybów nie ryje i ryć jeszcze długo nie będzie żeby rdzę wydobywać.

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

zauwazylyscie ze jak wchodzę na forum @jacus  ucieka ?  morze psychiatra się pożalił ze nie wytrzymuje mojego towarzystwa i doradził mu unikanie mnie 🤓

a mo-rze- ten jacus twoje drugie ja  i gdy ty piszesz to on z oczywistych wzgledow nie moze ?? to sie nazywa rozdwojenie jazni, powszechne wsrod wnukow zolnierzy wermahtu i volksdojczow ,.

korea poludniowa juz nie chce placic wielkiemu bratu za opieke, zostali juz tylko polacy...

https://forsal.pl/artykuly/1448984,dlaczego-trump-tak-ostro-traktuje-sojusznicza-koree-poludniowa-to-strategiczne-samookaleczenie-opinia.html

od uczieczki jankesow z kurdystanu minelo ledwie pare miesiecy......

ja tez mam zyciorys w komunistycznej polsce-az 16 lat kariery co to jest wobec takiego piotrowicza czy innego kaczynskiego....

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

ja tez mam zyciorys w komunistycznej polsce-az 16 lat kariery co to jest wobec takiego piotrowicza czy innego kaczynskiego....

jacus co ty kłamiesz twój tata był pzpr w pegeerze żyło wam się jak ponczek w maśle .. tu stary podpierdolił tu obchody 1 maja podjebał kto nie wystroił okna na ulicy 

10 minut temu, jacus napisał:

a mo-rze- ten jacus twoje drugie ja  i gdy ty piszesz to on z oczywistych wzgledow nie moze ?? to sie nazywa rozdwojenie jazni, powszechne wsrod wnukow zolnierzy wermahtu i volksdojczow ,.

Czy już antypisowstwo całkowicie zjada szare komórki jest bardziej szkodliwe jak koronowirus?

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

jacus co ty kłamiesz twój tata był pzpr w pegeerze żyło wam się jak ponczek w maśle .. tu stary podpierdolił tu obchody 1 maja podjebał kto nie wystroił okna na ulicy 

To ile Jacus dostał hektarów po tym PGR?

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

nie wiem chyba nic bo wierzą ze komuna wróci 

@many12 gdzie tam mieszkasz na Śląsku ?? 

W kopalni pracowałem przed wojskiem odrabiałem mandata za kierowanie ruchem ulicznym po pijaku - mieszkam na Ścianie Wschodniej.

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

nie chciałeś już zostać na kopalni ? 

Cholernie fedrowanie mi się podobało mimo tych hałd i karłowatych lasów w okolicy.  Po kamaszach miałem iść do Bogdanki ale.....................?

Opublikowano
9 godzin temu, Slodki66 napisał:

Tuskos to na euro i narodowym lepszego lodzika wyciągał niż jakieś drobne na tampony.

Jak tak to podaj kwoty jakie zarobił?  W arrykule co ja przytoczyłem sa podane kwoty co piskomuchy biorą . Jesteś zwykłym trolem piskomuny   żygac mi sie chce na widok takich troli  !  

Opublikowano
15 minut temu, piotreku1 napisał:

Jak tak to podaj kwoty jakie zarobił?  W arrykule co ja przytoczyłem sa podane kwoty co piskomuchy biorą . Jesteś zwykłym trolem piskomuny   żygac mi sie chce na widok takich troli  !  

umyj tylko ręce po waleniu koniu 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v